avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1889 soluții astăzi
Forum Activitate babotzi

Activitate babotzi

Buna ziua! Ce pot face in urmatoarea situatie: 2 titluri de proorietate cu teren intravilan,unul intabulat in 2002,pe sporadic ,in CF-ul de atunci si altul neintabulat,dar trecute amândoua printr-un certificat de mostenitor ,inregistrat la OCPI,in 2014.Fac precizarea ca fiecare titlu obtinut are in spate eforturi( comisia locala nu a dorit reglementarea pe cale amiabila si a fost nevoie de proces,un lant intreg de nereguli ce au trebuit demonstrate.In 2017, s-a pornit sistematizarea cadastrala a localitatii.Nu a fost zona cadastrata anterior.S-a venit in 2019 cu verficarea lucrarilor: nici o lucrare nu a fost conforma cu TP-urile si planurile cadastrale de la comuna.S-au solicitat in scris modificarile,vin raspunsurile OCPI,ca vor tine cont la redactarea incheierilor si a CF-rilor de cele constatate si insusite de ei.Vine 2021,cu eliberarea CF-urilor ,datate dec.2020,toate gresite.Deci cu muntinerea erorilor.Facem sesizare,in termen,ei trimit la executantul lucrarii solicitarea de rectificare,zace luni de zile acolo.Facem noi sesizari catre acestia,anterior reusim sa miscam si OCPI-ul la fata locului,constata erorile ,dar refuza raspunsul scris de constatare a erorilor.Contactam firma multinationala executanta,vin cei tara s OCPI-ul iar in teritoriu,stabilesc ce si cum ,de comun acord,se fac modificarile pe site-ul ETerra al ANCPI-ului,se trimite de executant lucrarea la OCPI ,iar acesta de NOUA LUNI nu scrie noile incheieri si cartile funciare. Am solicitat mereu sa ne emita cartile si doar promit.Ce ne sfatuiti sa facem ?


Puteti afla de la rolul fiscal de la Primarie si de la Registrul agricol,tot la Primarie. La orice notar,puteti afla daca a fost facuta succesiune dupa tata.

Euroinvest a scris:

Buna ziua si va multumesc mult pentru raspuns.
Dar ,mai intreb:
daca sora mea nu a efectuat cadastrul pentru proprietatea obtinuta de la mama si fara carte funciara, mai este posibil aflarea adevaratului proprietar?

Buna ziua! Despagubirea o plateste Casa Judeteana de Pensii,Este considerat asiguratorul.Contractul de asigurare nu-l cunoastem.Credem ca este ,in virtutea legii.Se deconteaza,probabil,intre firma angajatului decedat si Casa de Pensii.La data decesului sotia u s-a putut prezenta ptr.ridicarea ajutorului de inmomântare.Nu era confortabila situatia.Sotul si un alt angajat ,au fost agresati,omorâti in timpul serviciului.ITM-ul si-a facut datoria.Decesul s-a produs intr-o zona izolata,au fost disparuti si gasiti dupa câteva zile.Certificatul de deces a fost scos din localitatea unde s-a intâmplat nenorocirea ,de persoana care a ridicat si ajutorul de inmormântare de la CJP. Conditiile erau dificile,pentru o femeie.A fost nevoita sotia sa faca si recunoasterea la medicina legala.Imaginea nu a fost ca la un deces normal. Mi se pare nedrept ca sotia sa fie discriminata.Despagubirea nu este bun patrimonial supus succesiunii.CJP a afirmat ca este primul caz ,particular.Dispozitiile generale ale L 346/2002 art.3/ al. ,,f" afirma asigurarea unui tratament nediscriminator ptr.beneficiarii drepturilor prevazute de lege. S-au prevalat de Ord.450/2006,Sectiunea 8,art.69.Dar art.70 spune cine si cu ce acte se prezinta ptr.a ridica despagubirea,cu mentiunea : documente justificative din care sa rezulte ca au fost suportate cheltuieli de inmormântare( dupa caz). Acest ,,dupa caz" suporta interpretari.Cine si cum le interpreteaza? Legea spune ordinea celor care ridica despagubirea si in lipsa lor( lipsa lor ca ,,neexistând" ?).Din motive intemeiate o persoana nu poate fi prezenta atunci,la preluarea ajutorului de inmormântare.Si pentru asta sa inlaturi sotia de a ridica despagubirea ...Cunoasteti cazuri similare,in jurisprudenta ? Vorbesc de legea L346/2002.Despagubirea ptr.deces se constituie din 3 salarii medii brute,aferente lunii decesului,raportat de INS.
Buna ziua! Sotul a decedat in urma unui accident de munca,in urma cu 7 luni.In urma cercetarilor,s-a decis acordarea unei despagubiri .S-a solicitat de sotie acordarea sumei,prin casa de pensii judeteana.A fost refuzata pe motiv ca suma poate fi incasata de persoana care a prezentat factura cu cheltuielile de inmormântare.Sunt legi distincte,cu norme de aplicare aparte.Suma s-a constituit dupa decesul persoanei angajate,nu face parte din patrimoniul succesoral.De ce acest tratament discriminator aplicat sotiei? Normele de aplicare spun cine ridica despagubirea,cu mentiunea, ,,dupa caz" ,la prezentarea documentelor doveditoare.Este abuz,eroare de interpretare a normelor?
Tatal a decedat.Detine teren extravilan,in coproprietate,cu suprafata de 2,5 ha,impartita in trei parcele ,din trei tarlale,trecute in titlul de proprietate( emis in 1995).La sistematizarea cadastrala a UAT-ului s-au emis carti funciare in care este trecut alt titlu de proprietate( emis in 2002).Pozitionarea suprafetelor este in alte tarlale si parcele,suprafata este impartita si ea diferita.Nu stie nimeni ( autoritati) cum a aparut acest titlu.OCPI ne spune ca titlul din 1995 este anulat,Primaria spune ca nu.Si ne cere sa facem noi cerere sa-l anulam pe cel din 2002.Dar ca amplasarea nu se va mai face in tarlale si parcelele pe care le avem in titlul din 1995, Noi muncim acest teren,prin contract cu fermieri,care sunt inscrisi cu terenul la APIA.Ce vom face cu cartile funciare gresite? Cine le anuleaza? Nu este normal ca cei care au gresit sa-si asume greseala materiala?
Sistematizarea intr-o UAT, s-a efectuat cu foarte multe probleme.In,speta desi detinem acte legale ptr.teren extravilan,succesiune,proces verbal de punere in posesie,titluri de proprietate ,cu vecinatati inregistrate corect,cu tarla si parcela corecte, extrasul de carte,incadastrarea s-a facut gresit.Am solicitat in termenul legal,prin primarie,la OCPI,rezolvarea cauzei ,dar nu primim scris nici un raspuns,motivând ca este de vina firma care a facut lucrarea.Ce putem face in aceasta situatie?
Care este cota de mostenire a fiului,dintr-o suprafata de teren,pe care tatal ,decedat,a mostenit-o de la sotie,decedata anterior sotului.Mentionez ca fiul este dintr-o casatorie anterioara,iar sotia are o nepoata de la fiica ,dintr-o alta casatorie (decedata si ea,anterior mamei sale) care are calitate de mostenitor.
Este posibil orice la OCPI.Ne-am trezit peste o intabulare de 18 ani peste care a trecut si o succesiune (reactualizare) cu o inscrierea unei alei.Fara sa detina acte legale si fara sa fie inregistrarea verificata nici de inspector sau inginerul care se ocupa de carte. Este o problema cu cei autorizati la cadastru. ANCPI ,permite dupa noile reglementari rectificari la inregistrari.

Av. Irina Iliescu a scris:

In primul rand dați o citire contractului de vânzare-cumpărare pe care l-ați încheiat și vedeți dacă se menționează autorizația de construire și procesul verbal de recepție. Apoi verificati extrasul de carte funciara și vedeți ce se menționează în acesta. Ulterior mergeți la un notar sau la un avocat sa va ajute sa obțineți.intreaga documentație existenta la OCPI pentru imobil.



6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Faceti sesizare la protectia consumatorului.Atasati fotografii cu contoarul cu indexul si sa se vada si seria lui ( apare fie in contract sau intr-un proces verbal).Mentionati cronologic evenimentele,discutiile,cine a citit indexul incorect.Atasati copie si dupa factura anterioara.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Faceti sesisare la DIICOT,la trafic de persoane si dati detalii despre baiatul de 17 ani si prietena din Anglia.Toate detaliile.Vorbiti cu dirigintele clasei.Verificati la starea civila daca nu a scos alt certificat de nastere.La evidenta populatiei daca nu si-a facut alt buletin de identitate temporar la o alta adresa.Indicati tot ce stiti despre prietenii fetei.

dansava a scris:

Sa fac o cerere la diicot ploiesti ziceți că este bn ..eu stai si ma gandesc cu. D3 nu poate gasi o persoana .politia romana de ce.