avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 884 soluții astăzi
Forum Activitate vivianadeva

Activitate vivianadeva

Va puteti recupera creanta pe calea unei actiuni comerciale introduse la tribunalul compenent. Administrarea probatiunii va fi mai anevoiasa, dar sunt sanse de castig. Si exista practica judiciara numeroasa pe spete de acest gen.
Răspuns la discuția Contracte comerciale
Legea 469/2002 se refera la alte situatii specifice. Nu e neaparat necesar a incheia contracte comerciale, mai ales in cazuri singulare ca al dumneavoastra.
Relatiile comerciale pot fi perfectate si prin comanda urmata de executare, Astfel, cazul dumneavoastra este similar cu cel al unui magazin. Comand / cer produsul, achit banii si primesc fie chitanta, fie bonul fiscal, fie factura fiscala.
Astfel, nu e nevoie de incheierea unui contract , putand proba relatiile comerciale conform art.. 46 din Codul comercial, dupa cum mentiona doamna de mai sus.
Răspuns la discuția Somatie plata
Nu prea are importanta numele administratorului, atat timp cat cunoasteti NUMELE SOCIETATII, sediul si numarul de inregistrare de la ORC si, de ce nu, codul fiscal.. Nu e nici o problema daca nu stiti contul debitorului.
Important e sa stii numele societatii si sediul pt a putea fi indeplinita procedura de citare,
Si nu mai intrati in detalii, ca nu au nici o importanta,
prin reclamant intelegandu-se in mod evident, fostul salariat, respectiv director.
este competent tribunalul de pe raza teritoriala unde isi are domiciliul reclamantul, conform prevederilor codului muncii.
nu mi se pare l si nu este egal ce s-a facut. demisia e demisie si o data ce a fost emisa decizia de incetare a contractului in baza demisiei, aceasta nu mai trebuia anulata. Trebuia sa se faca o notificare fostului salariat prin care sa i se aduca la cunostiinta pagubele produse societatii si valoarea prejudiciului, ulterior procedandu-se la actionarea in instanta a acestuia si in nici un caz sa emiteti decizia tardiva.
Aceasta fiind punctul de vedere legal, mai fac urmatoarea precizare: care este avantajul dumneavoastra ca ati procedat la desfacerea disciplinara a contractului de munca al angajatului? Nu ati recuperat prejudiciul, ati mai platiti salariatului drepturile salariale pana la momentul desfacerii contractului de munca si, veti pierde si in instanta procesul. Sfatul meu este sa ganditi intotdeauna inainte de a face concedieri pe motive disciplinare si sa vedeti daca merita efortul si daca exista temei legal. Apelati la un jurist sau un avocat sau cititi vreun Tratat de dreptul muncii
Va multumesc anticipat pentru sfaturi. Va voi tine la curent cu rezolvarea situatiei.
Voi fi sincera, nu e problema. Nu am furat sau sustras nimic si nici nu am inselat pe nimeni. Am avut o relatie cu un nebun despre care nu stiam ca e nebun. Imi cere inapoi si cadourile si contravaloarea meselor achitate de el in perioada cand am fost impreuna. Nu este vorba de nici o infractiune aici. Este vorba de razbunare pur si simplu. Ulterior am aflat ca ii facuse plangeri penale si tatalui sau. Nici nu stiam de acest aspect. Problema e ca nu mai scap de el si ma streseaza in mod frecvent. Nu am avut parte de oameni de acest gen si nu stiu cum sa procedez cu ei. Sunt si eu consilier juridic de meserie si stiu cat dureaza toate investigatiile dosarelor de politie. Faci plangerea azi si te cheama peste 3 luni. Totul dureaza. Deci pot sa fac plangere pt denuntare calomnioasa chiar inainte de finalizarea dosarelor in care el mi-a facut plangeri?
Buna ziua. Dreptul penal nu e specialitatea mea asa ca apelez la specialisti.
M-am despartit de prietenul meu, care, din dorinta de razbunare mi-a facut tot felul de plangeri pe la politie ( pentru furt, pentru inselaciune - cica ii datorez bani si i-am inselat increderea??? etc ). Toate sunt clar nefondate, dar totusi imi provoaca un stres. Trebuie sa ma duc la politie sa dau declaratii si doar timpul ala petrecut acolo ma enerveaza. Plus ca lucrez in alt oras si trebuie sa ma si deplasez in orasul natal. De asemenea, imi trimite tot felul de sms-uri si mailuiri cu injurii si blesteme si a trimis si asa zisele plangeri penale si la locul meu de munca, ca sa fie sigur ca lumea isi va face o parere f "buna" despre mine.
Ma gandeam sa ii fac o plangere pentru denuntare calomnioasa, dar as vrea sa stiu daca aces lucru e posibil in faza actuala - cea de dat declaratii la politie - sau ar trebui sa astept sa se dea NUP in dosarele de la politie. Plus as vrea sa stiu daca actiunile lui pot face obiectul unei hartuiri si daca in aceasta situatie e bine sa apelez la organele de politie sau direct la instanta de judecata. Va multumesc anticipat.
Răspuns la discuția salariu blocat
Cu mentiunea ca, nu exista notiunea de "salariu blocat"