avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Activitate scg

Activitate scg

Daca o cunostinta doreste sa fie judecate 4 dosare dupa art 35 CP a 4 fapte savarsite intr -o luna toate daca o fapta anfost judecata definitiv si celelalte sunt la instante de grad diferit, faptele sunt 2 cu conducere cu permis retras si sun influenta alcoolului, conducere cu permis retras cu sustragere de probe si conducere cu oermis retras cu placute false si nr retrase, cel cu conducere sub influenta dosarului a fost definitiv, sunt la trinunale diferite.
Pot sa contest și la nivel superior răspunsul angajatorului sau doar în instanță?
Pot sa contest și la nivel superior răspunsul angajatorului sau doar în instanță?
Buna ziua, în cât timp de.la primirea răspunsului de la angajator la plângerea prealabilă, poți să faci demers în justiție sau poți să Contesti și la un nivel ierarhic superior?
Buna ziua, daca cercetarea disciplinara s-a făcut în 2 iun 2022 și decizia s-a emis în 5 iulie, s-a respectat termenul de 30 de zile având în vedere faptul că în Codul civil scrie că emiterea deciziei de sancționare se face in 5 zile calendaristice?
Anterior, școală mi-a trimis în 15 iunie o hotărâre a Consiliului de administrație în care e scris că sunt sancționată disciplinar cu tăierea salariului de 15% deși în Legea educației scrie că se poate tăia cu pana la 15% . Este corectă sancțiunea având în vedere faptul că anterior, pentru aceeași abatere am fost sancționată cu avertisment? In Decizia cu Nr x, sunt de asemenea cuprinse și alte hotărâri ale Consiliului de administrație, decizia respectivă nu are denumirea de decizie de sancționare ci doar decizie, iar sancționarea mea e prevăzută la art 1. Este legală forma deciziei având în vedere aceste elemente menționate și faptul că nu sunt trecute nici elemente de nulitate absolută adică institutia unde pot sa contest, motivația sancțiunii, consecințele sancțiunii? Este trecută instituția unde pot contesta doar in hotărârea CA din 15 iunie.in rest și acolo lipsesc restul elementelor obligatorii.Prima data am contestat hotărârea cu specificarea articolului care făcea referire la mine pentru anularea lui in ce mă privește, a trebuit să contest aceasta hotărâre la Colegiul de disciplină deși acolo mi s-a spus anterior că nu se pot contesta hotărâri ale CA și a transmis Școlii să îmi emită decizia,probabil că altfel nu o trimitea crezând că e suficient sa îmi trimită hotărârea. Menționez că mi se pare o prea.mare sancțiune din cauza că nu s-a respectat dreptul la prezumția de nevinovăție ci am fost trimisa să mă reevaluez psihologic in baza unor sesizări pe care niciodată nu le-am văzut deși le-am solicitat. Era normal că doamna doctor de medicina muncii să întrebe de regimul de soluționare a sesizărilor după părerea mea.
Mulțumesc.
Am înțeles, dar în acest fel o sa mă trimită la fiecare sesizare, mie nu mi se pare ceva normal să primești sesizare și să trimiți angajatul sa se evalueze fara sa decontezi. De asemenea, as dori sa știu dacă, la cererea mea, medicul de medicina muncii ar fi trebuit să imi elibereze Fisa de aptitudine din 14 sept 2021 când m-am evaluat și când am fost sănătoasă, adică nu a spus că nu aș fi fost sănătoasă.Am văzut că ați răspuns unei profesoare care avea o colega care îi agresa pe restul, precizez că nu este și cazul meu, medicul de medicina muncii a ascultat de directoarea care este foarte invidioasa și rautacioasă și care îndeamnă în colegii să mă agreseze prin sesizari inventate pe care nu le-am văzut vreodată. Atunci eu cum sa.ma apar de ea, am înregistrarea din 2020 când directoarea îmi spune că va face orice sa mă dea afara din școala și că s-ar bucura sa dispară titulatura. Că urmare, nu îi place statutul meu de titulara, se vede amenințată.In plus are și un comportament vizibil agresiv fata de mine deoarece o deranjează să mă abțin de la propunerile de membrii pe care le face, protejează colegii care o ajuta in demersurile ei malițioase. Pentru că nu îi m-am reevaluat psihologic mi-a tăiat 15% din salar. Este o măsură legală, eu cum mă pot apăra? Mie îmi place să avocatul si judecătorul să vadă lucrurile ieșind dintr-o viziune îngustă, trăim într-o societate egoista.Medicul de medicina muncii după ce am discutat telefonic cu dânsa a spus că doar de data asta sa mă evaluez psihiatric și că apoi nu mă va mai trimite. Și că nu trebuie să mă reevaluez psihologic, totuși măsură de sancționare mi se pare abuzivă deoarece doar daca ai o boala ar trebui sa te trimită, ea nici măcar nu a stat de vb cu mine.
Daca medicul de.medicina muncii refuza sa elibereze Fisa de aptitudine dinte trimite să te consulți psihiatric pe baza unor sesizări, ce demersuri sa faci? Mulțumesc
Buna ziua

Este legal că medicul de medicina muncii care este pneumolog,să recomande efectuarea unui consult psihiatric daca colegii ți-au făcut sesizări? Rezolvarea unor sesizări nu cred că ține de medicina muncii. Daca sesizările sunt cu scop depreciativ mai ales.
Dacă data postei a fost 15 iulie și am ridicat corespondenta în 19 iulie și am timp de răspuns 15 zile, de la ce data începe numărătoarea? Mulțumesc.
Ce se întâmplă dacă nu ridic corespondenta prin fan curier de la institutii publice cata vreme doresc sa nu știe adresa mea și ei pot sa. Îmi trimită și pe email?