Va rog sa ma ajutati intr-o problema delicata.
Fiica mea are un copil din prima casatorie, copil care i-a fost incredintat prin hotarare judecatoreasca.Acest copil, a fost de fapt crescut de noi bunicii.
I n acest moment fiica mea este recasatorita in strainatate.
Cum sa procedez pentru a i se elibera minorului, care va implini in curand 14 ani, cartea de identitate.Precizez ca minorul sta cu mine(bunica materna)
Va multumesc
Dupa divortul pe cale amiabila,nu am facut partajul apartamentului proprietate comuna, dobandit in timpul casatoriei.
Deoarece, am iesit la pensie, voi pleca din locuinta comuna si ma voi stabili in localitatea natala.
La plecarea din locuinta, fostul sot insista sa facem un proces-verbal, in care sa specific ca-mi voi stabili resedinta in alta localitate,si voi lua anumite bunuri mobile din apartament, dat nu vrea sa specificam nimic de apartament,ba chiar sa opune.
Daca nu vrea acest lucru, este bine sa dau o declaratie la un notar si sa specific ca vom partaja apartamantul in viitor?
Vreau sa nu se foloseasca de acel proces-verbal si sa declare ca am decis sa renunt la apartament.
Va multumesc anticipat
Dupa divort,am fost nevoita sa mai raman o perioada de timp in locuinta comuna(pana la pensionare, in 1 iulie 2012)
Fostul sot, profita de aceasta si deoarece nu sunt de acord sa impartim cum vrea el bunurile comune, ma sicaneaza zilnic, proferand cuvinte jicnitoare si calomnioase la adresa mea. Mai rau este ca la aceste discutii asista si nepotica mea, de 13 ani, pe care o am in ingrijire.
Ce pot face pentru a nu mai fi supusa zilnic la astfel de tratamente umilitoare si degradante.
Nu pot reproduce nici macar partial aceste expresii.
Va multumesc anticipat
Revin cu o intrebare: exista un termen limita pentru realizarea partajului dupa divort?
Daca plec din locuinta comuna, dupa divort, fostul sot poate sa schimbe sau sa vanda apartamentul fara acordul meu?Mentionez ca, din cauze materiale nu pot introduce momentan, actiunea pentru partaj-nu pot achita 3% din contravaloarea apartamentului.
Am divortat de sot prin acord; acum urmeaza partajul.Sotul nu doreste partaj amiabil, deci va trebui sa introduc actiune in justitie.Ce pot face, sotul a luat actele de proprietate pentru apartament.Mentionez ca am fost casatoriti din 1977, iar apartamentul a fost construit in 1991.
Va multumesc
Nepotica mea de 12 ani a fost agresata de 2 minore de 14 ani, in timpul liber.
Am fost la cabinetul de medicina legala pentru constatarea agresiunii si acum astept certificatul medico-legal. Ce trebuie sa fac in continuare?
Va multumesc
Va multumesc; acum ramane sa ma lupt cu cei de la Inspectoratul Scolar.
O zi excelenta si felicitari pentru ceea ce faceti aici.
Daaa, dar in invatamant, cica trebuie sa astepti pana la 1 sept., altfel pierzi banii pe concediul de vara.
Vreau sa stiu daca este legal?
Profesoara,nascuta 10 01 1953, absolventa facultate la zi, 35 ani vechime in invatamant,vreau sa stiu, daca ies la pensie,incepand cu 1 iulie 2012 sau la 1septembrie 2012?
Va multumesc anticipat!