Multumesc pentru raspunsuri, revin cu intrebari pentru ca, iata, se implinesc 6 luni de la eveniment si asiguratorul refuza plata indemnizatiei pe motivul lipsei acestei constatari.
In urma raspunsurilor primite, am studiat cu atentie contractul si intr-adevar, constatarea cauzelor cade explicit in sarcina asiguratorului. Citez:
13.3. În caz de producere a evenimentului asigurat, Asigurătorul îşi rezervă dreptul de a efectua, prin experţi şi pe cheltuială proprie, o expertiză privind cauzele şi împrejurările producerii evenimentului asigurat, precum şi mărimea acestuia.
Cu toate acestea, imediat ce am pus asiguratorului in vedere acest fapt, acesta a incetat orice forma de comunicare cu mine. Cand sun sa cer detalii despre caz mi se spune ca dosarul nu exista, cand cer sa vorbesc cu persoana care ar trebui sa se ocupe de dosar, "nu este acolo, dar o sa ma sune", ceea ce nu se intampla niciodata, nu mi se raspunde la
emailuri repetate, etc, etc.
Devine evident ca singura cale inainte este de a ma adresa instantei, as avea urmatoarele intrebari:
1. Pot sa ma reprezint singur in instanta in acest caz?
2. Pot cere instantei daune morale, care sa acopere stresul si nervii cauzati de multiplele incalcari ale contractului si comportamentul deplorabil al asiguratorului?
(ar fi trebuit sa faca constatarea in termen de 5 zile, si au venit abia dupa o luna, si numai la interventia CSA, refuza sa stabileasca cauza infiltratiei incercand sa ma forteze pe mine sa o fac desi contractul stipuleaza clar ca este in sarcina lor, refuza sa imi comunice cele mai simple detalii despre dosar, etc, etc?)
3. Am sanse sa gasesc un avocat care sa ma reprezinte cu onorariu de succes? (Am platit eu reparatia sperand sa imi recuperez banii de la asigurator, as vrea sa evit a mai plati un onorariu tot din banii mei)