avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Activitate gabitzaa

Activitate gabitzaa

Discuție Salarizare
Buna ziua!Daca sotul meu pe perioada pandemiei a fost in somaj tehnic,pot beneficia de majorarea de 75% din salariu ?Mentionez ca lucrez intr.un centru rezidential pt.copii.
Buna ziua!Lucrez ca si personal contractual(educator) si am fost incadrata in munca incepand cu 3.01.2019 cu salariul de 1900 ,desi am studii superioare.Desi acum am un salariu de baza de 3270 ,toate sporurile(ore suplimentare,ture de noapte.... imi sunt calculate din 1900)Mentionez ca pe contractul de munca se specifica un salariu de 2080.Nu inteleg de ce mi-au trecut un salariu din decembrie 2018?.In decembrie am luat concursul si am inceput pe 3.01.2019.Am fost incadrata corect?
Buna ziua! am fost sa depun dosarul de indemnizatie dar nu l-a primit pt. ca mai am nevoie de niste acte , in 2011 am 3 fise fiscale, adica am avut 3 angajatori.La unul dintre ei am lucrat ca zilier adica era un restaurant unde ma duceam la diferite evenimente si munceam si semnam un registru pt. zilieri.D-na de acolo mi-a cerut de la aceasta firma o adeverinta de venit si o dovada a incetarii activitatii. contabila de la firma de evenimente mi-a spus ca in afara de o adeverinta in care a scris destul de clar ca am fost zilier si nu are ce sa-mi inceteze si nici o ad. de venit nu are cum sa-mi dea pt. ca nu a existat un contract. intrebarea mea este ce sa fac in aceasta situatie?
Buna seara! de unde pot scoate o adeverinta de la fostul angajator din care sa reiasa ca am platit impozitul la stat.Cei de la ITM nu elibereaza decat pt. cei ce au lucrat inainte de 1.01.2011.( asa mi-au spus)
Buna ziua!trebuie sa depun actele pentru indemnizatie dar am nevoie de o adeverinta de la angajator dar acesta si-a inchis firma si eu am intrat in somaj 6 luni din ianuarie , pe care l-am intrerupt pt. concediu de maternitate. cei de la somaj mi-au dat o adeverinta cf. legii dar mai am nevoie de completare de la celalalt angajator pe care nu il gasesc. Va rog sa-mi spuneti cum sa procedez. Multumesc!
vreau sa cumpar o locuinta ipotecata.va rog sa -mi spuneti ce trebuie facut, precizez ca am dat deja un mic avans proprietarului printr-o agentie, din cate am inteles de la agent ar vrea suma pt. ipoteca sa o dau prin agentie ca sa nu mai platim la notariat nu stiu ce.... taxe si restul de bani la finalizarea actelor la notar.va rog sa ma sfatuiti ce sa fac?
Discuție vanzare imobil
Buna ziua! as vrea sa vand o garsoniera dar administratorul spune ca trebuie sa platesc reesalonarea intai. precizez ca alte datorii la intretinere nu am.,sunt obligata sa o platesc?
Răspuns la discuția Concediu de maternitate
Va multumesc!
Buna ziua! sunt insarcinata in 15 saptamani si sunt in somaj ,as vrea sa intru in prenatal prin iunie inainte sa-mi expire somajul(31 iulie), dar doamna de la somaj mi-a spus ca legea spune ca la 7 luni pot sa intru in prenatal, iar dr. de familie mi-a spus ca pe la 33,34 sap. pot sa intru in prenatal dar acest termen il fac in iulie , pe la sfarsit, credeti ca cei de la somaj nu mi-ar mai acorda prenatalul daca mi-ar ramane un termen de cateva zile pana la expirarea lui?(precizez ca am o sarcina cu risc)
Buna ziua! sunt insarcinata in 14 saptamani si sunt in somaj, pot beneficia de CIC daca in cele 12 luni anterioare nasterii am lipsa 12 zile pt. ca nu am depus actele de somaj la timp.