Eu am un detector simplu( doar la priza)mintat de catre persoana care a verificat gazele,si mai am unul cu legatura la electrovalvele de la contor,montat de catre firma cu care fac revizia gazelor. Asociatia a incheiat un contract cu o firma( fara sedinta sau tabel cu acordul locatarilor) pt montarea de detectoare atat pe scara cat si in apartamente. Pt cei care nu aveau,am inteles ca trebuie,dar pt cei care avem ,nu inteleg de ce suntem obligati( si chiar amenintati cu oprirea distributiei)sa punem inca unul si cu aceasta firma. Cerand un raspuns de la ANERE,a fost unul neclar,au acest dar de a raspunde in asa fel incat sa ramai tot nelamurit.
Locuiesc intr-un bloc de 8 et care are la parter o uscatorie si o camaruta pt incasarea intretinerii. Presedintele si adtorul au ocupat abuziv cele doua incaperi. In uscatorie ,pd langa diverse obiecte depozitate,incaseaza si intretinerea( 2 ore/sapt.),iar in cealalta,unii locatari( care au fost acceptati de adtor)isi tin bicicletele sau alte obiecte. La cererea unor locatari ,ca spatiul uscatoriei sa fie inchiriat,ne-au raspuns obraznic si ca ei nu vor elibera locul pt ca vrem noi.
Am 2 nepoti, unul de 1,10 luni si unul de 7 luni. Fiica a inceput munca de 3 luni. Doresc sa stiu daca dreptul de insertie il primeste doar pt cel mic sau pt amandoi . S-a depus dosar doar pt ultimul, dar nu trebuie si pt primul?? Multumesc
Buna ziua
Sotul meu a divortat de mine in anul 2009,iar in 2011 a refacut actul de casatorie,dar nu s-a intors la familie,continuand sa locuiasca cu cealalta femeie din 2009. Din cate am mai citit pe net acest lucru se numeste de fapt "abandon familial". Doresc sa stiu ce drepturi am la un eventual divort depus de data aceasta de mine. Ma refer la o casa in constructie inceputa din 2008 in jud.Arges pe un teren ce vine din partea familiei mele dar printr-un act de intretinere pe care figuram amandoi(nu ma gandeam pe atunci ca o sa ajungem la despartire)si la apartamentul dn Bucuresti,ap.ce a fost de stat si apoi l-am cumparat impreuna prin serviciul lui,eu fiind casnica.
Eu am vrut sa stiu cum se procedeaza corect pentru a fi in "spiritul legii" cu toate si ce trebuie facut in acest sens; ma voi interesa la primarie la biroul ce se ocupa cu asociatiile de proprietari pt a vedea ce pasi trebuiesc facuti in acest sens; multumesc pentru indicatii.
Multumesc tuturor pentru sprijin; s-au facut niste verificari de apometre prin apartamentele unde au fost gasiti proprietarii acasa in ziua respectiva daaaaaar.....din cat am inteles nu s-a gasit inca o cauza a unei pierderi atat de mari,iar presedintele si ad-torul nu prea vor sa se implice prea mult; am cerut si o sedinta pentru a se incerca gasirea unei solutii sau sa facem o petitie semnata de toti locatarii in care sa cerem la APA NOVA verificarea contoarului de afara si luarea de masuri; eu vorbesc,eu aud;nu sunt sprijinita in demersurile mele si atunci ma lupt cu morile de vant. Am vrut sa stiu daca exista o baza legala cu privire la aceste pierderi ca sa pot vorbi mai clar fiind bine in cunostinta de cauza.
Buna ziua domnule Mediator-Bacau,
Eu am pus o intrebare referitor la repartizarea pierderilor de apa si nicidecum nu am facut o acuzare; pentru ca mc de apa pierduti sunt prea multi si repartizarea lor pe buzunarul nostru prea mare fara ca membrii asociatiei sa faca demersuri pentru a vedea care-i cauza,am incercat sa fac apel pe aceasta cauza la o dicutie cu cei in masura sa raspunda. Nu stiu de ce mi-ati scris pe un ton acuzator; si eu sunt convinsa ca ne furam caciula intre noi dar nu cred ca datele date eronat (mai mici)sa ajunga la fabuloasa cifra de 100 mc/luna pierdere pt un bloc cu 52 ap. Presedintele si ad-torul blocului sunt platiti tot din buzunarul nostru si asta pentru a ne reprezenta peste tot unde sunt probleme asa ca nu vad de ce sa le platim un salariu daca tot noi trebuie sa ne rezolvam problemele. Nu vad cauza supararii dvs.
Buna ziua,
Si pe mine m-ar interesa sa stiu acest lucru; la noi,presedintele primeste 300 lei/luna dar nu stiu pt ce,ad-torul 550/luna timp in care vine 2 ore pe saptamana pt incasari(8 ore/luna),cei doi cenzori cate 50 lei/luna fiecare,iar omul de serviciu 250 lei/luna el fiind cel care munceste intradevar pt acesti bani. Nu exista nici-un fel de contract cu primii; din ce stiu ar fi ceva de genul unei intelegeri scrise intre asociatie si omul de serviciu incheiate cu vechea conducere a asociatiei. Sumele mentionate sunt primite "net". Este obligatoriu sa se incheie un contract de colaborare care sa fie depus undeva sau merge si asa???
Multumesc.
Buna ziua,
Asociatia noastra de proprietari pune lunar in plus fata de consumul real al unui ap. cate 500 l de apa/persoana si nu pe ap. Pt.luna dec. a pus cate 1 mc (1000 l)/pers. Doresc sa stiu cat este legal a se pune deoarece mi se pare prea mult; de ce ne-am mai pus apometre daca tot platim plusuri atat de mari? Nu stiu unde se pierd aproape 100 mc pe un bloc cu o scara avand 52 apartamente. Ce este de facut??
Multumesc.
Multumesc pentru raspunsurile primite.Dupa cum am mai spus,aici nu este vorba de un motiv real de divort.Adevaratul motiv este "amorul lui tarziu" pe care l-a recunoscut in fata mea . Nici el nu a vrut la inceput sa se desparta legal de mine gandind ca mai devreme sau mai tarziu actuala relatie va lua sfarsit si se va intoarce in familie,dar ea il obliga sa fie liber,fara nici-o obligatie si cum dumnealui este cam "slab de inger" si acum nu mai judeca limpede,se repede cu divortul.Aceasta aventura o cunosc si copiii care au vazut lipsurile lui de acasa in fiecare noapte sau chiar cate 2-3 zile si nopti la rand.Nu-mi este teama decat de faptul ca,desi a promis ca nu cere partajul ca sa fim nevoiti sa vindem apartamentul,ea va interveni iar si va cere acest lucru pt. a putea sa-si cumpere impreuna un alt apartament .Si daca ei au putere financiara sa-si cumpere,eu si copiii nu avem. Baiatul este inca elev,fata inca nu am reusit sa-i gasim un job,iar eu am o pensie de 400 lei.Cu ce sa ne cumparam alta casa?????Iar in cuvantul lui nu mai pot avea incredere ca face tot ce-i dicteaza ea numai ca sa nu-l paraseasca.