avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Activitate serpisor83

Activitate serpisor83

Buna ziua, doresc sa infiintez o plantatie de galbenele pe pamantul unui unchi. Pamntul in suprafta de putin peste 1 hectar din ce stiu de la el il are la o asociatie de unde primeste niste bani anual si ceva produse agricole, grau si porumb. Cum trebuie procedat sa pot primi aceasta suprafata toata la un loc, cine decide unde va fi acordat acest pamant? Orice alta informatie care este de interes legat de infintarea plantatiei dpdv legat este bine venita. Va multumesc pentru timpul acordat.
Buna ziua, am primit o citatie de la judecatoria sector 4 pentru data de 14 septembrie, in calitate de intervenient fottat, nu stiu foarte clar ce inseamna asta, dar citind hartiile primite am vazut ca este vorba de un accident rutier petrecut in bucuresti in noiembrie anul trecut, in timp ce conduceam masina de serviciu. La o intersectie dupa culoarea verde a semaforului polististi rutieri au oprit traficul pentru a facilita trecere unei ambulante iar eu nu am reusit sa opresc si am lovit in spate alt autoturism. Din cat am putut intelege din cele lecturate firma care a efectuat reparatia autoturismului avariat da in judecata firma de asigurare pentru recuperarea datoriilor acumulate cu repararea si inchirierea unui auto pe perioada reparatiilor. Intrebarea mea este urmatoarea, este obligatoriu sa ma prezint la data indicata in bucuresti, eu fiind din ploiesti? pentru ca nu am neaparat ceva impotriva prezentarii mele dar va trebuii sa imi iau o zi de concediu pt acest lucru si sa fac deplasarea pe cheltuiala mea. Constatarea faptelor a fost facuta oricum de politisti rutieri care au oprit traficul, prin urmare faptele au fost clare, eu am platit greseala prin amenda aplicata, mai mult de atat nu vad de ce sa mai trag ponoase din cauza firmei de asigurari care nu si-a onorat obligatiile, daca mi-ati putea oferi un punct de vedere as fi recunoscator.
Am inteles, pe mine ma interesa legal daca este posibil, cat despre relatia angajat angajator nici eu nu stiu cum va reactiona in functie de momentul la care voi propune acest concediu fara plata, dar voindiscuta si vom vedea ce va fi. Va multumesc pentru raspuns. O zi buna in continuare.
Buna ziua, Daca sunt in concediu fara plata la o societate pot sa am contract full time de munca la alta societate? As vrea sa imi iau concediu fara plata unde lucrez acum si sa lucrez in alta parte cu contract, dupa sa revin inapoi la locul initial, este posibila treaba asta?
Buna ziua, mi-a expirat categoria C din permis si peste 2 luni imi vor expira si cartela tahograf si atestatul general de transport marfa. Vreau sa va intreb ce trebuie facut sa reinoiesc valabilitatea categoriei expirate si daca pentru atestat si cartela, pentru ca nu profesez, pot sa nu le reinoiesc fara a le pierde. Daca taxele de reionire pentru cartela si astestat nu sunt mari nu ar fi o problema, dar neprofesand nu imi sunt foarte necesare, insa cum spuneam nu as vrea sa le pierd si sa tre uiasca sa reiau totul de la zero pentru a le obtine.
Va multumesc pentru timpul acordat
Buna ziua,
Vreau sa va intreb daca sau cum poti cere angajatorului plata salariului cash, atunci cand acesta face plata direct in cont bancar si/sau mai ales atunci cand acesta nu opereaza cu cash. In prezent eu primesc salariu in cont, dar daca nu mai doresc sa il primesc astfel ci aleg plata cash, in ce conditii pot cere ascest lucru sau poate refuza cererea mea angajatorul?
Răspuns la discuția Suprafata construita
imi cer scuze dar nu am inteles intrebarea/afirmatia: Ati mentionat ca faceti...? Eu intreb daca pe proiectul care il depui la primarie pentru autorizatia de constructie ai declarata o camera tehnica, care firesc este sa fie situata la parter, acea camera intra in pot?
Buna ziua, daca fac o camera tehnica la parterul casei, cu acces din interior, practic ca orice alta camera a casei, pentru centrala, puffer, rack comunicatii, tablou electric si automatizari, etc... aceasta va fi calculata la pot, caci la cut am gasit informatii ca nu.
extras dintr-un raspuns gasit pe site:
in cadrul cut
Nu se iau in calculul suprafetei construite desfasurate: suprafata subsolurilor cu inaltimea libera de pana la 1,80 m, suprafata subsolurilor cu destinatie stricta pentru gararea autovehiculelor, spatiile tehnice sau spatiile destinate protectiei civile, suprafata balcoanelor, logiilor, teraselor deschise si neacoperite, teraselor si copertinelor necirculabile, precum si a podurilor neamenajabile, aleile de acces pietonal/carosabil din incinta, scarile exterioare, trotuarele de protectie;

Va multumesc.
Răspuns la discuția Masuratori cadastrale
Buna ziua Doina, am vazut in raspunsul dumneavoastra ca spatiile tehnice nu se includ in suprafata construita. Vreau sa intreb daca am inteles corect. Daca am o camera inclusa in casa, asemenea unei camari dar acolo fac o camera tehnica pt centrala tablou electric rack cpmunicatii etc.. aceea camera nu va fi inclusa in spatiul construit ca si masuratoare a amprentei la sol a cladiri?
Răspuns la discuția Stimulent insertie 2018
care este perioada de timp de la care se considera intreruperea? va multumesc