avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Activitate cri_xtina

Activitate cri_xtina

ce inseamna doar pe o perioada de 3 ani?am platit din 2008 pana in 2014.Din aceasta perioada doar 3 sunt recunoscuti?e k si asa.
Buna ziua,
as vrea sa stiu ce sanse credeti ca as avea in eventualitatea unei actiuni in instanta pentru recuperarea sumei reprezentand diferenta intre rata in franci platita de la inceputul creditului si majorarea ei conform cresterii valutare.Pe scurt:creditul contractat in franci in 2008 la un curs de 2.1,achitat integral in 2014 la cursul de 3.8.Din calculele mele datorita diferentei de curs valutar in perioada aceasta am platit in plus cam 20000 de ron.
Stiu ca s-a castigat un proces si clientul va primi inlcusiv diferenta rezultata din denominare.
Multumesc!
Buna seara,
pe scurt va prezint situatia in care ma aflu si pentru care doresc un sfat.
In noiembrie 2013 am fost surprinsa de un aparat radar circuland cu viteza.Mi s-a intocmit PV, pe care l-am semnat,pentru depasirea vitezei cu 52 km,viteza cu care am fost inregistrata fiind de 102 km pe ora.Am facut contestatie si abia in septembrie acest an a fost primul termen la judecatorie si a fost data hotararea de anulare a PV.Motivele pe care s-a dat aceasta hotarare fiind urmatoarele:
-pe filmarea solicitata de catre mine furnizata de politie nu se putea distinge numarul masinii si filmarea era de foarte proasta calitate.Restul documenteleor furnizate ca proba au fost in regula(cartea tehnica a aparatului radar,autorizatia operatorului ,etc).
In urma cu o saptamana am primit citatie prin care mi se comunica ca Politia a facut recurs si mi s-a transmis o alta filmare,de data aceasta mult mai lunga si mai calara ,in care se poate vedea si numarul masinii si viteza inregistrata de radar .
As vrea sa stiu daca este corect la cererea mea initiala de a mi se furniza filmarea si dovada ca aparatul radar a inregistrat viteza de 102 km,Politia a furnizat o filmare de proasta calitate si trunchiata.In termen de 15 zile trebuie sa depun intampinare si nu stiu cum pot sa ma apar.
Multumesc anticipat!
De curand am vazut la TV o stire in care se spunea ca inCehia un grup de persoane fizce care au contractat credit in franci au actiobat banca in judecata pentru reducerea ratei la valoarea initiala exprimata in franci la data cand a fst contractat.Pe scurt sa plateasca rata initiala conform ratei de schimb .Eu am contractat creditul in august 2008 cand francul era 2,2 lei iar acum platesc la rata actuala de 3,7.Ceea ce aproape a dublat rata.Fiind vorba de o decizie a unei curti europene si pentru ca Romania face parte din UE am inteles ca ar fi posibilitatea ca aceasta decizie sa fie considerata ca precedent la noi si sa avem castig de cauza in eventualitatea unui proces.este cineva interesat sa se asocieze pentru un asemenea demers?:Un avocat bun costa si singura nu imi permit acest lux.Astept doritori si pareri legate de subiect.
Discuție partaj
Sunt in divort de sotul meu,pe 21 mai am termen.As vrea sa stiu in caz de partaj daca sotul poate avea pretentii asupra apartamentului detnut dinainte de casattorie.La casatorie eu am avut apartamentul mobilat cu tot ce trebuie.Pe parcursul casatoriei am schimbat masina pe care mama mea ne-o daduse la nunta precum si diferite alte bunuri-mobila,frigider,etc.In 2008 am facut un credit ipotecar,fiind pe numele meu si sotul codebitor.In caz de partaj ce dreept are sotul asupra apartamentului si daca datoria de la banca va cade exclusiv pe seama mea.Multumesc!
Pentrubacau va pot ajuta.Pentru masinile inmatriculate inainte de 2012 procedura pe care am intocmit dosarele au avut castig de cauza(hotarari definitive ,2 termene d judecata)-In momentul de fata intocmesc dosare pentru masini inmatriculate in acest an dupa modificarea legii.Sansele de reusite sunt mari pt ca exista un precedent!
Contractul de munca a fost semnat la hotel drect cu anagajatorul italian in momentul in care am ajuns acolo.Initial nu am luat in calcul faptul ca este pentru 4 ore acceptand situatia si diferehta la negru.Insa in urma tratamentului la care am fost suspusa am decis sa fac totusi o plangere impotriva angajatorului(care detine de fapt mai multe hoteluri in gestiune).La toate din aceste hoteluri lucreaza anual romani,in special romance care sunt platite prost,tratate prost si uneori si frecvent nu isi incaseaza nici acesti bani.Insa nu au curaj,nu vor sau nu cred ca facand o cauza comuna si depunand plangere ar avea de castigat-nu neaparat financiar cat mai decat moral!Eu vreau sa ajut acum pe cele 2 femei care m=au solicitat astazi sa le ajut indrumandu-le ce sa faca.

Contractul de munca cu ce angajator l-ati semnat si unde ?

As dori sa ajut cumva pe cei ce lucreaza inca acolo,cel ce conduce hotelul ii umileste si ii trateaza ca pe niste animale iar femeile sunt tinta avansurilor nesimtitite a acelui director.Azi noapte una din femeile ce lucreaza s-a trezit cu el peste ea in camera,desi usa ei era incuiata el a folosit cheia de la receptie dand efectiv buzna peste ea.Trebuie cumva sa fie optit abuzul pe care il face acest om.Multumesc,sunt in continuare indignata de ceea ce am trait acolo.
In anul 2011,perioada 23 iunie-15 august am lucrat legal in Italia la un hotel de 3 stele.contractul meu de munca a fost incheiat pentru 4 ore,cu o zi de pauza saptamanal.Eu am lucrat 10-12 ore pe zi si am fost platita cu echivalentul a 40 eur la zi.Contractul de munca de 4 ore era pt o suma de apro 800 eur diferenta platita fiind la negru.In urma unor doscutii cu directorul hotelului,dupa rele tratamente la care am fost supusa mi-am dat demisia in data de 15 august.Am deschis actiune impotriva firmei impreuna cu alre 2 persoane care au fost angajate in aceeasi conditii.In momentul de fata avocatul mi-a cerut sa ii trimit situatia exacta a orelor lucrate pentru a putea recalcula drepturile ce mi se cuvin.Suma rezultata in urma acestor calcule este de aprox.7000 de eur.As dori sa stiu ce sanse sunt ca acest proces sa se finalizeze pozitiv si eu sa imi iau acesti bani,tinand cont ca toate cele 3 persoane care am dat in judecata firma vom fi martori unul pentru celalalt lucrand in acelasi conditii si cu acelasi program.Multumesc
daca vanzatorul are datorii la finante pentru acel autoturism poate achita acele restante si solicita certificatul fiscal in baza contractului de vanzare -cumparare.