avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1060 soluții astăzi
Forum Activitate tibimarin

Activitate tibimarin

Buna, ziua am mostenit un cont bancar si banca refuza sa opereze schimbarea de titular.
Am citit urmatoarele:

prevederile art. 2 alin. 1 lit. b) al L. 554: “sunt asimilate autorităţilor publice, ȋn sensul prezentei legi, persoanele juridice de drept privat care, potrivit legii, au obtinut statut de utilitate publică sau sunt autorizate sa presteze un serviciu public; .”
Pe de alta parte, Comisia Europeana afirma ca:“ Serviciile publice sunt activităţi economice pe care autorităţile publice le identifică ca fiind de importanţă aparte pentru cetăţeni şi care nu ar fi furnizate (sau ar fi livrate in alte condiţii, dacă nu ar fi o intervenţie publică. Ca exemple sunt reţelele de transport, serviciile poştale sau serviciile sociale”.
Intrebarea este daca pot chema banca in contencios adm., ea prestand servicii publice, in opinia mea.
Puteti a-mi spuneti, va rog, pentru punerea in executare a unei hot. judecatoresti, cum trebuie sa timbrez cererea ?
Interesant este ca si barbatii comit abuzuri, nu numai femeile.
Regret sincer drama dvs.
In ceea ce priveste aspectul acela, referitor la alienare, se pare ca parerile sunt impartite.
Este posibil ca sa fie urmarita activitatea unor complete de judecata si o anumita cerere sa fie introdusa in sistem astfel incat sa prinda un anumit complet, care in acel moment "este mai eliberat de cauze"?
Sarut mana, multumesc, dar as mai dori o clarificare:

\"Daca una din parti depune apel, ramane cum a fost pana acum\", adica cum era pana sa se afiseze dispozitivul hotararii de divort in pagina de Internet a judecatoriei?
Nu aveam un program de relatii personale...inseamna ca in caz de apel nu o sa am un program de relatii personale pe durata judecatii in aceasta etapa procesuala?

Si daca una din parti introduce apel?
Buna tuturor,

Am vazut dispozitivul hotararii de divort in pagina de Internet a judecatoriei. Am, printre altele, un program de relatii personale prin gazduirea minorului in anumite perioade.
Totodata, acolo scrie ca se poate initia apel in termen de 30 de zile de la comunicare.
Intrebarea este: pot sa pun in aplicare programul de relatii personale?
Daca da, din ce moment?
Daca una din parti ataca hotararea din fond cu un apel, ce se intampla cu punerea in aplicare a programului de relatii personale?
Răspuns la discuția motive de divort in NCC
Situatie concreta: aduce sotia un martor care afirma ca m-a intalnit de 2-3 ori in viata lui, ca la ocaziile acelea am facut de 2 ori remarci negative cu privire la fizicul ei, ca nu ma duceam la zilele onomastice ale socrilor, ca a auzit de la o sora a ei ca intr-o perioada era debusolata in ceea ce priveste casatoria si multe alte lucruri pe care eu nu le consider motive de divort.
Eu probez ca ea a parasit domicililu conjugal cu tot cu copil si a inceput sa-mi limiteze perioadele de timp petrecute impreuna cu ei, nu-mi acorda atentie cand ma duceam la ei, pentru a ma infuria si a introduce eu actiunea de divort (lucru pe care nu l-am facut gandindu-ma la copil)...
Instanta hotaraste ca este culpa comuna...
Buna dimineata,

Daca salariul sotului a fost intotdeauna pe durata casatoriei de 10 ori cat salariul sotiei, cat estimati ca ar putea fi in cel mai defavorabil caz pentru el, cotele de participare stabilite de catre instanta?
Vor fi cele din jurisprudenta comunista, 50% cu 50%?
Eu am inteles ca divorteaza, asa ca nu mai trebuie sa contribuie la intretinerea fostei sotii...