avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Activitate Aurel Fleancu - Cabinet Individual de Avocat

Activitate Aurel Fleancu - Cabinet Individual de Avocat

Ati reusit sa va contraziceti in propriul comentariu!

MihailZC a scris:

Puteti incheia un antecontract de vanzare cu matusa proprietarelor, prin care aceasta se obliga ca pana la data stabilita pentru perfectarea contractului de vanzare, fie sa devina proprietara imobilului si sa il vanda catre dvs fie sa obtina acordul proprietarelor (si procura autentica in acest sens) pentru vanzarea imobilului. Nu este nici pe de parte un act sigur pentru ca nu contractati cu proprietarul ci cu un tert. Astfel, daca nu se respecta obligatia de vanzare a apartamentului, nu veti putea inscrie in cartea funciara a imobilului antecontract (deci imobilul va putea fi vandut oricand catre oricine altcineva), nu veti putea nota o ipoteca legala in favoarea dvs pentru recuperarea avansului platit (deci nu veti putea executa silit imobilul), nu veti putea solicita instantei pronuntarea unei hotarari care sa tina loc de contract de vanzare - in mare, actul nu poate fi opus proprietarelor. Toate acestea le-ati putea face, in caz de nerespectare a obligatiei de vanzare in termenul stabilit, daca ati contracta direct cu proprietarele sau cu matusa deja imputernicita de acestea printr-o procura autentica. Ce veti putea face, este sa va indreptati (numai) impotriva matusei, care s-a obligat sa va vanda sau sa obtina acordul proprietarelor privind vanzarea, si sa o urmariti silit in instanta pentru restiturea avansului, ceea ce, evident, este un proces anevoios si de nerecomandat.
Chiar si asa, este recomandabil sa incheiati antecontractul in acest mod (defectuos) decat sa dati avansul pur si simplu, fara a incheie nici un fel de act in acest sens.
Pentru evitarea oricarei neclaritati, nu va recomand sa incheiati un antecontract cu matusa proprietarelor decat daca sunteti dispus sa va asumati toate riscurile descrise mai sus ci va recomand sa asteptati procura.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Care ar putea fi cealaltă parte a acestui act notarial?
Proprietarii sunt singurii care pot dispune cu privire la bun.
Buna ziua,
Care este modalitatea de partajare?
Deci o sanctiune contraventionala - raspunsul ramana acelasi.

Coco191 a scris:

Este o amenda pentru participarea la un eveniment in spatiu inchis.

Daca va referiti la sanctiune contraventionala, plata amenzii se face la directia taxe si impozite din localitatea unde aveti domiciliul.
Site-ul registrului comertului.
www.Recom.ro sau www.onrc.ro
Nu este nimic deosebit intre acest tip de transfer si cel dintre doua persoane fizice.
Imaginati-va ca va cumparati o masina noua - documentul care apare in plus in cazul unui transfer de la o persoana juridica la o persoana fizica este factura fiscala.
Care este legatura dintre garantia extinsa si revizia anuala?
Care au fost componentele inlocuite?
Oferiti mai multe detalii ca sa putem intelege. Daca nu intelegem, nu va putem ajuta.
Ce fel de dosar este? Care este obiectul dosarului? La ce instanta este? De ce a fost mutat la un alt complet? Un numar de dosar?
Posibil sa fie o eroare de redactare.
Ar fi trebuit sa se mentioneze - tarif/tarife.