avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 304 soluții astăzi
Forum Activitate Aurel Fleancu - Cabinet Individual de Avocat

Activitate Aurel Fleancu - Cabinet Individual de Avocat

Ati primit un telefon de la cine? Exista vreun document emis de vreo autoritate in acest sens?
În caz de respingere a sumelor pretinse, se va emite o decizie de respingere împotriva căreia se poate formula contestație în termen de 30 zile de la comunicarea acesteia, sub sancțiunea decăderii, la instanțele civile de la sediul Fondului
Din pacate nu aveti cum sa faceti dovada contrara a celor mentionate pe plic astfel ca nu mai sunteti in termenul de 15 zile.
Cotele care se pot popri sunt mentionate de lege si nu pot fi depasite.
Art. 729 Cod procedura civila
alin (2) Dacă sunt mai multe urmăriri asupra aceleiași sume, urmărirea nu poate depăși jumătate din venitul lunar net al debitorului, indiferent de natura creanțelor, în afară de cazul în care legea prevede altfel.
Ati reusit sa va contraziceti in propriul comentariu!

MihailZC a scris:

Puteti incheia un antecontract de vanzare cu matusa proprietarelor, prin care aceasta se obliga ca pana la data stabilita pentru perfectarea contractului de vanzare, fie sa devina proprietara imobilului si sa il vanda catre dvs fie sa obtina acordul proprietarelor (si procura autentica in acest sens) pentru vanzarea imobilului. Nu este nici pe de parte un act sigur pentru ca nu contractati cu proprietarul ci cu un tert. Astfel, daca nu se respecta obligatia de vanzare a apartamentului, nu veti putea inscrie in cartea funciara a imobilului antecontract (deci imobilul va putea fi vandut oricand catre oricine altcineva), nu veti putea nota o ipoteca legala in favoarea dvs pentru recuperarea avansului platit (deci nu veti putea executa silit imobilul), nu veti putea solicita instantei pronuntarea unei hotarari care sa tina loc de contract de vanzare - in mare, actul nu poate fi opus proprietarelor. Toate acestea le-ati putea face, in caz de nerespectare a obligatiei de vanzare in termenul stabilit, daca ati contracta direct cu proprietarele sau cu matusa deja imputernicita de acestea printr-o procura autentica. Ce veti putea face, este sa va indreptati (numai) impotriva matusei, care s-a obligat sa va vanda sau sa obtina acordul proprietarelor privind vanzarea, si sa o urmariti silit in instanta pentru restiturea avansului, ceea ce, evident, este un proces anevoios si de nerecomandat.
Chiar si asa, este recomandabil sa incheiati antecontractul in acest mod (defectuos) decat sa dati avansul pur si simplu, fara a incheie nici un fel de act in acest sens.
Pentru evitarea oricarei neclaritati, nu va recomand sa incheiati un antecontract cu matusa proprietarelor decat daca sunteti dispus sa va asumati toate riscurile descrise mai sus ci va recomand sa asteptati procura.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Care ar putea fi cealaltă parte a acestui act notarial?
Proprietarii sunt singurii care pot dispune cu privire la bun.
Buna ziua,
Care este modalitatea de partajare?
Deci o sanctiune contraventionala - raspunsul ramana acelasi.

Coco191 a scris:

Este o amenda pentru participarea la un eveniment in spatiu inchis.

Daca va referiti la sanctiune contraventionala, plata amenzii se face la directia taxe si impozite din localitatea unde aveti domiciliul.