avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Activitate oanamariahila

Activitate oanamariahila

Context: soacra mea și soțul ei din păcate au ceva probleme, iar el amenință că dacă ea decedează sa dă în întreținere, și soțul meu va pierde dreptul asupra casei ai terenurilor pe care aceștia le dețin. Exista vreo modalitate prin care soacra mea sa îi cedeze fiului ei în timpul vieții cota ei parte din casă? Mulțumesc.
Dar data la care a fost depusă cererea este 29 martie 2001, ieșind după legea 3/1977

oanamariahila a scris:

Data de pe prima decizie este 28 mai 2001

Carp Mircea a scris:

In ce luna a anului 2001 si-a deschis drepturile la pensie de invaliditate ?

Data de pe prima decizie este 28 mai 2001

Carp Mircea a scris:

In ce luna a anului 2001 si-a deschis drepturile la pensie de invaliditate ?

Am o întrebare în legătură cu o decizie de pensie de vârstă. Aceasta decizie a fost emisă in ianuarie 2020, dar persoana in cauza nu a știut de existenta ei până anul acesta in mai, când a depus cerere pentru trecere la pensie de vârstă din pensie de invaliditate. Ceea ce nu înțelegem este de ce, în această ultimă decizie, nu este aplicat indicele de corectie. Ieșirea la pensie de invaliditate a fost in 2001. Se mai poate face ceva acum? Mulțumesc.
P.S. Soțul persoanei în cauză ieșit la pensie de boală în 2005, și la limita de vârstă in 2022 are indice de corecție aplicat.
am fost prins de radar {radarul era un miscare si el adica in spatele meu tot miscare si el} se mai poate face ceva daca am semnat preocesul vb
Buna ziua,
Va rog ajutati-ma in urmatoarea situatie: detin un teren agricol la care din pacate nu mai am acces deoarece constructorii autostrazii care trece prin zona au dezafectat drumul tehnologic. Mentionez ca inainte de a incepe lucrul la autostrada calea de acces exista, fiind apoi transformata in drum tehnologic, dar odata cu incheierea lucrarilor in acea zona constructorii au dezafectat drumul tehnologic fara a tine cont ca acel drum era singura cale de acces. la fel pe o bucata de pamant din acel teren au depozitat pamant fara acordul meu. Ce pot face in aceasta situatie din punct de vedere legal?
Buna seara,

Am citit atatea variante incat nu mai stiu care e cea corecta. Deci ma intereseaza cand depun dosarul pentru CCC in conditiile in care:

1. din data de 1 septembrie pana in 8 noiembrie am fost in concediu de risc maternal (deci un numar de 69 de zile)
2. din data de 9 noiembrie am intrat in concediu prenatal
3. copilul se va naste in data de 21 decembrie (deci concediu prenatal va fi de 42 zile)
4. cum ca dupa lege sunt nevoita sa mai iau inca 42 de zile de concediu postnatal acela va fi pana in 31 ianuarie.

Intrebarile mele sunt:

1. Pot depunde dosarul in cursul lunii ianuarie?
2.De cand va intra in plata CCC?
3.Perioada acea de 2-3 luni de la aprobarea dosarului pana cand se primeste prima indemnizatie incepe cu 1 februarie sau cu data in care vine decizia pozitiva privind plata CCC?
Va multumesc mult de raspuns. Eu stiam ca varsta de pensionare e de 62 de ani de aici si confuzia ca e inainte de termen. As mai vrea sa stiu un lucru: daca contractul de munca se incheie in mai 2014 ea mai poate lucra pana la momentul cand ii vine decizia de pensie sau decizia se emite imediat cu incheirea contractului?
Buna seara,

Incep prin a-mi exprima speranta ca acesta e locul unde ar trebui sa postez urmatoarea nelamurire.
As vrea sa stiu daca firma la care lucrezi iti poate cere sa iesi la pensie inainte de a implini varsta de pensionare. Cazul este in felul urmator: mama mea implineste anul viitor in iulie 60 de ani, si deja in cadrul spitalului unde lucreaza se vehiculeaza ca va fi scoasa la pensie. Ceea ce vreau sa stiu este daca e posibil acest lucru, mentionez de asemenea ca desi nu are varsta de pensionare are suficienti ani de vechime pentru a putea iesi la pensie? Daca se poate impiedica cumva acest lucru as vrea sa stiu ce pasi are de urmat, iar daca nu ce drepturi are din momentul in care i se trimite dosarul si pana ii vine decizia de pensie.
In speranta ca voi primi niste lamuriri va multumesc.
Răspuns la discuția Divort plus partaj
Va multumesc