avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 291 soluții astăzi
Forum Activitate adywb

Activitate adywb

alecsitu a scris:
Nu voi face cazul sau dosarul public pentru a demonstra ceva, ci pentru simplu fapt de a ajuta alte persoane pe viitor ce se află în situația mea sau se vor afla sau de a nu intra intr-o astfel de încurcatură.

Cu siguranță nu sunteți nici primul nici ultimul care ia asemenea țepe, România e plină de astfel de indivizi care din asta trăiesc, din escrocherii. Sora mea a pățit-o acum câțiva ani cu un Nissan Juke care avusese daună totală, a fost reparat și revândut. A reușit să scape de el după 3 luni cu o pierdere de 3 mii de euro.
Cu banii pe care i-ați dat pe mașină și pe reparațiile ulterioare vă luați una nouă, dar probabil ați vrut să impresionați pe cineva că aveți bolid de lux (sigur prețul de catalog e cel puțin dublu decât cel plătit de dvs pentru mașină).
Din punctul meu de vedere mașinile care au daună totală după accidente ar trebui radiate și declarate neînmatriculabile, dar aleșii noștri au alte treburi mai importante de făcut.
Înțelepciunea vine odată cu vârsta!
Succes în instanță!
mrays99 a scris:
Un proverb romanesc spune ca "Cine nu deschide ochii, deschide punga"...cam in situatia asta sunteti si dvs....Vinovatul plateste, potrivit legii.

Ar putea să plătească cine i-a cumpărat mașina, probabil părinții.


mrays99 a scris:
.....in situatia in care nu aveti bunuri pe numele dvs, atunci cat datoria se afla in termenul de prescriere, o sa va popreasca orice venituri obtinute in mod legal...

Probabil societatea de asigurări când va vedea că nu are ce să recupereze va vinde creanța unor recuperatori și de ăia nu mai scapă.


2 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Steaua2014 a scris:
ce trebuie sa fac (...) in momentul acesta nu am nici un loc de munca .Ce pot sa fac in situatia asta.

Să vindeți mașina și să vă cumpărați bicicletă sau trotinetă.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Vykut a scris:
Una este sa îți alegi persoana sau pur și simplu mergi la una oarecare și îi bagi cuțitu în gat = omor calificat
Și alta e sa uciderea din culpa = un eveniment petrecut de tine fără sa îl fi vrut.
Aici vorbim despre Ucidere din culpa nu de omor.

Păi și tu când ai depășit pe linia continuă ți-ai ales o persoană oarecare, care a fost în locul nepotrivit la momentul nepotrivit. Probabil nefericitul era cu Loganul, iar tu călăreai pe cel puțin 150 CP.
Dacă ai fi știut, linia continuă este marcată în zone unde vizibilitatea este redusă și este interzisă încălcarea ei, adică trebuia să stai pe banda ta până condițiile de drum și trafic îți permiteau să depășești mormolocii care îți stăteau în cale.

Vykut a scris:
Îți doresc drumuri bune stimate conducător auto și sa nu ai parte de retardați pe șosele.

Dacă Huidu și alții ca el și-ar da foc la permise aș avea șanse, dar din câte se pare șansele minime. :(
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
AlmaDolce a scris:
Exista instante care comit erori mari si nu fac diferenta intre o fapta grava si mai putin grava am vazut cu ochii mei ce instante avem din pacate cine comite lucruri grave este liber si cine o comite mai putin grav face puscarie


Sper că la fapta acestui domn nu vă referiți ca la o faptă mai puțin gravă. Din păcate legislația română e permisivă cu astfel pe personaje care cu bună știință încalcă regulile de circulație, omoară oameni nevinovați și pe urmă vin și ne spun nouă ce frică le este de închisoare. Din punctul meu de vedere o astfel de faptă nu este omor din culpă, este omor calificat și pedeapsa ar trebui să fie pe măsură.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ce știu platanii și tuia să facî de 150 lei??? Platanii sunt puternic alergeni, ca și ambrozia, o să vă facă praf copiii! Și mai ”produc” și mulți tigrii, care sunt foarte sâcâitori vara!
De ce trebuie să plătiți pentru plantat, voi nu știti să săpați?
p.s. pe publi24 puietul de platan este 50 lei/bucata [ link extern ]
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din câte știu eu pentru montarea camerelor de supraveghere video este necesar acordul tuturor proprietarilor, dacă unul singur nu este de acord nu se pot monta!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Când ați încheiat contractul pentru prima casă nu ați făcut și asigurare de viață?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cine a spus că dreptul la CO se prescrie? Eu am scris că dreptul de a primi ziele neefectuate se prescrie după 3 ani!

Codul civil
Capitolul II Termenul prescripției extinctive
Articolul 2.517
Termenul general de 3 ani
Termenul prescripției este de 3 ani, dacă legea nu prevede un alt termen.
După 18 luni angajatul poate primi zilele de CO neefectuate doar în urma unei acțiuni în instanță. După 3 ani dreptul de a le primi se prescrie!