avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Activitate Santo

Activitate Santo

Răspuns la discuția reluare executare silita
din momentul retragerii dosarului de la executor mai aveti inca 3 ani in care puteti merge oricand sa reincepeti executarea silita.
Eu cred ca te incadrezi in 3 ani, (exemplu: actiune in revendicare, actiune posesorie). Timbrarea este in functie de debit...daca nu are debit, 500 ron
se poate depune pana in momentul in care se va face PV de distribuire bani. asta dupa 15 zile de la ultima plata facuta de adjudecatar
Răspuns la discuția Procedura licitatie
creditorul se poate opune...si daca este sub jumate pretul nu se poate vinde imobilul.
Răspuns la discuția Procedura licitatie
Pretul de pornire va fi tot 75 ron, in schimb oferta depusa la dosarul executional de catre cel care participa poate fi de la 50 ron, dar asta nu inseamna ca se poate si vinde la acesti bani, daca creditorul nu este de acord poate sa nu se vanda.
Oricand in timpul executarii silite.Daca este ipotecat bancii si aceasta nu-si recupereaza datoria, asociatia nu-si va lua nici un ban,deoarece cheltuielile de executare si creanta creditorului se recupereaza cu prioritate conform art 563 alin.1 lit. a si 564.
Răspuns la discuția executare silita
executorul poate face o cerere catre politie si da poate sa intre.(doar insotit de acestia) Daca imobilul se vinde la licitatie si acesta de adjudeca noul proprietar dupa inscrierea in cartea funciara poate sa faca ce vrea cu acel imobil.
Răspuns la discuția cumparare apartament
Ai putea sa cumperi apartamentul daca creditorul vrea la pretul de evaluare, asa se elimina riscul in care banca poate sa ajunga sa-l vanda la mai putini bani.Nu este o problema daca este in executare, creditorul poate sa faca o adresa de suspendare a executarii silite, sa-ti dea acordul de vanzare, dupa ce depuneti un avans(totul este cum va intelegi cu creditoarea, poate fi si fara acel avans) iar executorul la cererea creditorului poate ridica somatia inscrisa in cartea funciara si va inchide dosarul. Orice se poate.Daca doriti mai multe informatii va stau la dispozitie.
[editat citat- inca o data va rog, folositi butonul "raspunde", nu citati mesajul anterior, multumesc]

Ideea care este, daca salariile intra prin banca, banciile prin care intra salarile nu se pot poprii numai in proportie de 1/3, iar pt celelate banci orice bani care intra in acele conturi se pot vira toti catre executor pana la acoperire integrala a creditului. Din momentul in care poprirea a ajuns catre persoana poprita acesta are termen 15 zile de a face viramentul catre executor.
Daca doriti sa stiti cat mai aveti de achitat sunati la executor pt a afla suma.
Răspuns la discuția executare coproprietate
[editat citat]
Al treilea proprietar(cel care nu are datorii) are un drept de preemtiune, adica in momentul scoaterii la licitatie publica poate cumpara garsoniera.
In cazul in care nu vrea se va recurge la metoda partajului de catre instanta pt a se vedea care este partea lui din vanzarea imobilui scos la licitatie.
Ideea care este, daca are bani proprietarul fara datorii, sa cumpere partea celorlati doi ca ei sa acopere restantele.