Deci orice site web care ofera posibilitatea utilizatorilor de internet sa se inregistreze si le cere date simple de genul numelui, datei de nastere, adresa de e-mail, trebuie sa se notifice catre ANSPDC?
Poate functiona o perioada fara notificare, sau aceasta trebuie facuta inainte de orice culegere de date?
In primul rand, orice persoana juridica ce opereaza date cu caracter personal trebuie autorizat de vreo institutie romaneasca sau internationala? Datele cuprind nume, sex, adresa e-mail, nr. de telefon, fotografii personale, dar nu numai (pot fi completate treptat).
Spre exemplu, site-urile pe care se pot inregistra utilizatori carora le sunt solicitate date personale de genul celor enumerate mai sus, trebuie inregistrati/autorizati undeva?
Va multumesc.
Un angajator SRL poate acorda angajatilor tichete cadou, valabile exclusiv intr-o unitate comerciala partenera, care va suporta si ea un procent din valoarea cupoanelor? Ex: firma X acorda tichete de cate 200 lei angajatilor, din care 50 de lei sunt suportati de firma A, unica la care cupoanele vor fi valabile pentru cumparaturi. Care ar fi regimul de impozitare, comparativ cu acordarea de venituri salariale?
Recomandati alte solutii?
Pot cere anularea deciziei de imputare a cheltuielilor de scolarizare, pe fondul neresepctarii preavizului (trecerea in rezerva s-a facut dupa un termen aproape dubla fata de preavizul indicat in lege)?
Unitatea unde am urmat cursurile, cu siguranta nu este subordonata celei care se considera acum pagubita, sunt absolut independente. Ba chiar cea dintai este de o complexitate dubla fata de cea unde am lucrat dupa absolvire, evidentele bunurilor sunt diferite, iar bugetele sunt alocate distinct, etc.
Ce durata are preavizul militarilor, al trecerea in rezerva prin demisie, conform Noului Cod al Muncii si legilor romanesti aplicabile?? Ce se poate intampla ca urmare a incalcarii acestui drept?
Va multumesc.
In urma cu ceva vreme am demisionat din cadrul sistemului militar romanesc. Ca urmare, comandantul unitatii militare unde mi-am desfasurat activitatea a semnat un document "Decizie de imputare", in care se calculeaza suma datorata de mine pentru cheltuielile de scolarizare si care prevede ca "prezenta decizie de imputare constituie titlu executoriu de la data comunicarii" (raportandu-se la art. 25 din OG 121 din 28.08.1998).
Poate un comandant de unitate militara sa emita documente cu titlu executoriu??
In plus, aceeasi decizie precizeaza ca "s-a produs Unitatii Militare X o paguba de .... lei,reprezentand cheltuieli de intretinere pe timpul scolarizarii in cadrul Academiei....". Punctez ca Unitatea Militara care a intocmit decizia si unde am lucrat, NU este aceeasi cu Academia unde am urmat cursurile. DECI: Cum s-a produs o paguba celei dintai, daca scolarizarea s-a realizat la cea din urma, care a si suportat cheltuielile??
Pot contesta decizia, motiv pentru care vin cu aceste intrebari. Va multumesc.
Contractul de v-c pentru un scuter poate fi intocmit numai de proprietarul actual si cumparator, fara legalizare notariala? Pentru radierea de pe rolul fostului proprietar, trebuie prezentat contractul la primaria unde este inregistrat motoscuterul? Imi puteti indica un model de contract?
Ceea ce ma intereseaza, de fapt, este daca o PFA se poate inregistra pentru activitati de publicitate, cu tot ce presupune. Nu reiau subiectul si nici nu formulez aici o intrebare in acest sens, intrucat am deschis un alt topic.
PFA poate opta pentru CAEN cod 7311 - activitati ale agentiilor de publicitate?
PFA poate opta pentru mai multe obiecte de activitate?