avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Activitate beczukdavid

Activitate beczukdavid

Buna ziua
Am o rata lunara de ~260 Euro la un imprumut de achizitie a apartamentului in care stau si care va fi sediul PFA-ului pe care vreau sa i-l infiintez.

Intrebarea mea este daca rata respectiva se poate inregistra ca si cheltuiala a PFA? (pentru ca voi desfasura activitatile din sediul inregistrat)

Va multumesc anticipat.
Chiar nimeni nu ma poate ajuta cu un raspuns?
Buna ziua

Eu sunt grafician angajat la o firma pe postul de grafician cu norma intreaga cu contract nedeterminat. Cu program de lucru de 8 ore + 30min pauza de masa.

Din vari motive, in special stresul, vreau sa reduc programul de lucru de la 8 ore la 4 ore pe zi.

Nu am alt motiv decat faptul ca vreau sa lucrez mai putin si ca stresul este prea mare la 8 ore.

Din cate am vorbit la personal am tot dreptul sa solicit reducerea programului de lucru la 4 ore, dar nu stiu exact daca aceasta cerere are vreo baza legala sau nu sau poate sa fie refuzata. Tin sa precizez ca am avut un coleg care a lucrat 4 ore pe zi.

Firma are peste 800 de angajati, iar departamentul de grafica are peste 22 de angajati. Nu sunt in pozitie de conducere si nici nu am responsabilitati speciale.

Cum pot face sa obtin reducerea programului de lucru fara sa apelez la demisie in caz ca este refuzata cererea.

Va multumesc anticipat
Buna ziua

Sunt designer grafic (liber profesionist) si am fost contactat de un agent din strainatate pentru o colaborare. Ei doresc ca eu sa le dau portofoliul meu de lucru ca sa isi extinda aria de afaceri pe baza portofoliului meu cu promisiunea ca, contractele obtinute sa fie lucrate de mine.

Intrebarea mea este daca exista un contract sau intelegere in scris prin care eu pot sa imi protejez portofoliul contra utilizarii lui fara a folosii serviciile mele.

Daca este nevoie de mai multe detalii va rog sa specificati. :)

Va multumesc anticipat
Am si eu o intrebare legata de obtinerea de certificat de producator. Eu am o mica problema.

Se poate considera ca act de proprietate a terenului contractul de apartament?

Problema mea este ca eu nu am teren dar vreau sa produc in balcon de exemplu condimente printr-o metoda destul de revolutionara.

In cazul asta pot sa obtin certificat de producator?

Multumesc anticipat.
Multumesc pentru raspuns.

Atunci sa inteleg conform legii cetatenii de etnie Roma platesc la ANPC taxa de 540 RON pentru fiecare tranzactie pe care o fac, spre exemplu "vrajitoarele", si daca sunt in contraventie de ce justitia din Romania nu ia atitudine in legatura cu acest lucru?

"In conformitate cu prevederile Ordinului presedintelui Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor nr. 178/2011, taxa de autorizare pentru fiecare operatiune este de 540 lei, care trebuie platita in contul ANPC nr. RO31TREZ7005032XXX004173 deschis la Activitatea de Trezorerie si Contabilitate Publica a Municipiului Bucuresti, cu referire la C.F. RO 4266502."

Cum este posibil ca cetatenii de etnie Roma sa detina cantitati extraordinare de aur fara ca ei sa fi obtinut aurul printr-o tranzactie autorizata? Si de ce nimeni nu aplica legea in vigoare si sa confiste metalele pretioase obtinute ilegal.

"Lipsa autorizatiei constituie contraventie si se sanctioneaza portivit prevederilor art. 18 din OUG nr. 190/2000 cu amendă de la 5.000 lei la 10.000 lei, precum şi cu confiscarea bunurilor ce fac obiectul contravenţiei.
PRIN URMARE, LEGEA ROMANA INSTITUIE UN REGIM OBLIGATORIU DE AUTORIZARE PENTRU EFECTUAREA DE OPERATIUNI CU METALE SI PIETRE PRETIOASE."

E ceva putred la mijloc.

PS: Acum am vazut ca am scris gresit titlul :D
Intrebarea mea ar fi:
Ipotetic vorbind, o persoana x face o lucrare pentru o persoana sau firma Y.
Persoana X solicita plata in metale sau pietre pretioase, la ce obligatiuni este Y supusa catre stat?

Este posibila plata in aur de exemplu in locul banilor? Si cum se mai aplica legea in cazul acesta referitor la impozit daca pretul aurului este dinamic, si daca este obligatorie plata impozitului pe profit si cine are puterea sa calculeze cotatia aurului primit care poate avea o puritate diferita decat cea a BNR de 999 Aur sau respectiv 925 pentru argint sau alte metale/pietre pretioase.

Exista vreo lege care sa ma oblige sa accept plata doar in bani?

Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Ce am reusit sa facem este sa recuperam contul de Facebook si sa transferam contul pe o alta adresa de email, dar din pacate persoana respectiva inca stie intrebarea secreta. Si continua sa schibe in permanenta parola.
Buna ziua am si eu o intrebare

Care sunt actiunile legale prin care se poate macat intimida o persoana in a face lucrul cel bun inainte de a se intenta proces impotriva lui.

Povestea este urmatoare, niste prieteni deai mei mau contactat ieri cu o problema. Au concediat un om din personal, persoana respectiva a primit directive in crearea unui cont de e-mail in vederea crearii unui alt cont de Facebook cu ajutorul caruia sa faca publicitate firmei.

Persoana respectiva a fost concediata pe motive de restrangere de atributii ale societatii, odata plecat de la firma respectiva, persoana a schimbat toate parolele si a blocat total accesul la adresa de email si contul de facebook.

Ce se poate face in sensul recuperarii informatiilor, exista vreo lege? El pur si simplu in momentul de fata distruge imaginea firmei. Tin sa precizez ca pagina de Facebook al firmei are in prezent 5000 de fani.
Răspuns la discuția Avertizare in scris!
Multumesc de raspuns. Ma gandeam si eu ca nu are cum sa fie o abatere disciplinara faptul ca am intrebat de intarzierea de salar, dar am vrut parerea unur specialisti in domeniu.