avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 387 soluții astăzi
Forum Activitate ispa

Activitate ispa

Buna seara, va deranjez cu rugamintea de a ma ajuta sa ma lamuresc mai bine in urmatorul caz:
1. In anul 1992 s-a hotarat privatizare societatii in care lucram prin metoda MEBO si in baza statut de salariat cf legii 77 in baza certificatelor de proprietate detinute (in nume propriu, si imprumutate de la 2 prieteni - ulterior le-am returnat) am devenit actionar in Registrul Actionarilor in conformitate cu legea prin Asociatia PAS care a luat un credit pentru diferenta , credit ce a fost achitat ulterior de salariatii - actionari din dividendele incasate.
2. In anul 2008 - societatea s-a vandut unui partener strain, si eu ca si alti 90% din actionariat am vandut actiunile ce le detineam in baza unui contract de vanzare-cumparare autentificat la notar!
3. In periada cuprinsa intre 1998-2008 am achiztionat diverse bunuri imobile din sumele incasate ca si dividende de la companie pentru actiunle achiztionate in urma privatizarii.
4. De asemenea dupa vanzare actiunilor am achitionat doua bunuri imobile din banii obtinuti in urma vanzarii.
5. Totul se poate dovedi cu acte atat sumele din dividende, sumele cheltuite pentru achizitii , apoi suma provenita din vanzarea actunilor si achiztiile facute ulterior.
Intrebarea mea este:
In situatia divort partaj , pentru ca sotul desi recunoaste ca nu a avut nici o contributie la 90 % din bunurile aflate n prorpietatea mea de-alungul unei casnicii de 28 de ani nu doreste divort s partaj amiabil nici la mediator nici la notar si atunci ma vad nevoita la calea judecatii. Revin in caz de partaj - divort - actiunile obtinute la societatea unde aveam statut de salariat care s-a prvatizat prin metoda MEBO si dividendele obtinute pana la vanzarea actiunior in 2008, apoi banii din vanzare si achizitiile ulterioare sunt considerate bunuri proprii sau intra la masa partajala fiind bunuri comune??
Mentionez ca din cele citite de mine in legislatie privatizare MEBO , societatea nefiind listatat la bursa niciodata pana la vanzare, precum si faptul ca pentru contract de vanzare al actiunilor ce a fost incheiat la notar nu mi-a fost solicitata vreo procura de la sot in vederea vanzarii, iar in contract vanzare scrie - actiuni detinute in nume propriu , eu consider ca sunt bunuri proprii si vreau sa le trec in cererea de divort insotite de documente justificative pentru fiecare in parte cerand instanteti sa constate calitatea de bunuri proprii ce nu se supun partaj.
cu deosebit respect
Oana Geanta
Buna seara , va rog mult sa ma ajutat sa inteeg ca nu reusesc sa gasesc clar nicaieri . Matusa a dat procura de reprezentare a tot si pt tot ce insemna actiunile cumparate intr-o firma. Prevazut in mod expres absolut tot inclusiv cesionarea inclusiv reprezentarea in fata tuturor organelor, institutiilor etc... de vanzare, de cumpararare, de administrare firma, de a face tot. Atat timp cat procura este valabila ( in perioada celor trei ani prevazut de cod civil) matusa avea drept sa semneze si ea pentru firma de ex un act aditional la un contract de credit cu banca? adica legal putea sa o faca daca procura era valabila nu fusese revocata, nu renutase imputernictul la ea, nu se schimbase nimic. Va multumesc cu deosebit respect
Oana
Buna seara si Hristos a Inviat, e vorba de sotul meu, si avem cateva intrebari la care am aprecia raspunsurile dvs.
Gen: M
Data nasterii: 06.12.1952
Stagiul de cotizare:34 ani si 2 luni
1. Beneficiaza de pensie anticipata partiala si de la ce data poate beneficia si daca se diminueaza si care este procentul de diminuare?
2. Daca ar mai plati 10 luni pana la stagiu cotizare 35 ani s-ar mai diminua pensia cu acelasi procent sau nu?
3. Procentul de diminuare al pensiei anticipate partiale ramane acelasi pana la implinirea varstei de pensionare sau se recalculeaza anual, lunar,....
4. Daca o perioada de 10 ani a lucrat la 2 firme, una cu carte de munca si alta cu contract de colaborare sau management dar ambele firme au facut plati lunare catre sistemul de pensie cu contributiile aferente, se cumuleaza numar de ani lucrat in paralel sau doar creste valoarea punctajului din lunile respective?
5. Pentru ani lucrati in strainantate, dar cu cartea de munca in Romania, practic detasat de firma la dosar mai trebuie si alte documente in afara de cele standard?
Va multumesc cu deosebit respect
Oana Geanta
una ziua, as avea nevoiede un sfat intr-o speta mai mult decat ciudata asa zice eu si nu stiu incotro sa o apucam.
In anul 2008 am cumparat 50% din actiunile unei societati comerciale din Galati pe numele matusii mele "matusa tamara".
In anul 2009 luna august am vandut actiunile pentru ca in cursul anului 2009 am descoperit multe enorm de multe nereguli si ascunzisuri din partea celuilalt actionar al firmei care mai era si administrator.
Din 2010 firma a intrat in faliment si pana in ziua de azi nu am mai avut nici o treaba cu acea firma.
Dar astazi, a venit matusa sa mi aduca ce a primit - instiintare din partea executor judecatoresc din sector 2 cu hotararea de la camera de consiliu definitiva fara cale de atat s-a decis ca o executa pe matusa mea pentru ca in data de 5 mai 2009 matusa ar fi depus un bilet la ordin la bcr galati pentru suma de 30.000 eur cu termen de valabilitate 3 ani.
Suntem in stare de soc....matusa nu a fost niciodata la galati, nu am semnat nimic, iar pe site bcr sunt multe garantii sau conditii pe care bcr le cere pentru aprobarea unui astfel de bilet la ordin.
din punctul meu de vedere cred ca ar trebui sa merg la galati sa vad ce dosar are bcr in baza caruia a putut aproba asa ceva fara nici o garantie data de matusa mea si cred ca ar trebui sa cer o expertiza grafologica dar habar nu am unde cum in ce fel.... daca stie cineva ce se face in astefl de cazuri , care sfat sau parere sau ce credeti va rog sa ma ajutati....
va multumesc din suflet
sa va dea dumnezeu sanatate
Oana
Buna ziua, am rugamintea daca imi puteti spune in conditiile in care din ianuarie 2011 pe baza analizelor medicale specifice am fost diagnosticata cu diferite probleme de demineralizare a oaselor probabil din nastere anul 1971 si ca istoric medical ar fi :
in anul 2001 - operata gonaartoza genunchiul stang - dar diagnosticul este si astazi valabil pentru piciorul drept - neoperat inca
in anul 2011 - ianuarie - diagnosticata cu sindrom de tunel carpiam bilateral - operat chirurgical la mana stanga doar (dar fiind inca prezente durerea si amorteala mainii operate nu numai la cea dreapta neoperata - mi s-a spus ca am sindrom tunel carpian recidivant la mana operata) - si ca sa nu mai stau la calculator mai mult de 30 minute si pauze 1 ora;
in anul 2011 - luna martie - operata chirugical sponsilolistezis L5 - S1 grad 2 cu deplasare de 2,8 cm, operatia reusita cu suruburi si cusca de titan - dar avand in vedere cum a zis dr neurochirug ca nu stim de cati ani era fractura si cat timp a stat compresia pe maduva va mai dura pana imi vor disparea durerile sold sau picior si amortelile si ca sa nu mai stau la calculatormai deloc si sa nu imi lipseasca inotul toata viata.
in anul 2011 - luna mai - operata chirugie non invaziva de protruzie discala C3-C4-C5-C6, la C5-C6 inca mai exista protruzie dar fara compresie mare, in schimb sunt doua chisturi osoase la C7-T1 imbinarea coloanei cervicale cu toracale care cresc odata cu varsta si compreseaza nervii dand amorteli brate si dureri maini.Problemele la cervicala sunt se pare datorita cifozei dorsale care e din nastere. si ma rog mai sunt poate si combinate cu scolioza prezenta poate tot de atunci , nestiuta si netratata pana la 40 de ani cand le-am descoperit pe toate.
Va multumesc
Cu deosebit respect
Oana Geanta
- mai sunt prezente
Am rugamintea daca imi puteti trimite pe email acest document pe care nu il gasesc. Sunt in situtia nefericita in care cred ca singura solutie acum este pensionarea ep caz de boala dar nu stiu care sunt pasii de urmat si daca ma incadrez sau nu si ce trebuie sa fac si nu stiu incotro o iau si m-am gandit sa va cer ajutorul. Va multumesc Oana Geanta
Buna seara, va deranjez cu o nelamurire si as aprecia daca ma puteti ajuta sau macar daca pot face ceva sa ma lamuresc pentru ca eu consider ca persoana fizica ca si cea juridica are aceleasi drepturi dar de ce nu are si aceleasi obligatii iar persoana fizica cu mult mi mult decat persoana juridica:
De ce o persoana fizica plateste acest impozit majorat pana la 300% incepand cu a treia locuinta parca in timp ce o societate comerciala care are in proprietate 5 cladiri ca exemplu, si care isi deduc si toate cheltuielile de reparatii si intretinere nu platesc impozit majorat? Poate fi considerat ca si caz de discriminare?
Va multumesc
Cu deosebit respect
Oana
Buna seara, va deranjez cu doua intrebari si as aprecia daca ma puteti ajuta sau macar ce pot face:
1. Care este cota de impozit pe care trebuie sa o platesc daca locuintele a doua, a treia, a patra, nu conteaza numarul lor aflate in proprietate sunt inchiriate prin contracte de inchiriere perfect legale, cu taxe si impozite platite la zi deci practic platesc impozit pe venit si apoi impozit majorat pe casa?
2. De ce o persoana fizica plateste acest impozit majorat pana la 300% incepand cu a treia locuinta parca in timp ce o societate comerciala care are in proprietate 5 cladiri ca exemplu, si care isi deduc si toate cheltuielile de reparatii si intretinere nu platesc impozit majorat? Poate fi caz de discriminare?
Va multumesc
Cu deosebit respect
Oana