avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 353 soluții astăzi
Forum Activitate mateifl

Activitate mateifl

Buna ziua,

E cineva care ar putea sa imi spuna care este procedura pentru scaderea notei la purtare a unui copil in clasa a 4-a?
Parintii nu ar trebui anuntati atunci cand se ia o astfel de masura?
Azi am luat foaia matricola de la vechea scoala a copilului meu si am constatat ca la purtare are calificativul "B", asta in conditiile in care pe tot parcursul anului scolar nu am fost niciodata avertizati ca au in vedere o asemenea masura.
Buna ziua,

am nevoie de un avocat specializat pe drepturile copilului.
Mai clar, fiica mea e victima unui caz de bullying la scoala la care invata acum si scoala refuza sa ia orice masura pentru a stopa aceasta situatie.
As dori niste recomandari, multumesc.
Mi-a fost reziliat contractul de munca dupa 2 luni de proba.
Intrebarea mea este: angajatorul trebuie sa imi platesca zilele de concediu pe care nu mi le-am luat in aceasta perioada?
Mentionez ca aveam dreptul la 25 de zile de concediu pe an conform CIM-ului semnat si nu am efectuat niciuna in aceste 2 luni.
Buna ziua,

Soția unei rude apropiate, aflata la a 2-a căsătorie, a decedat.
Cei 2 soti aveau un apartament care in acest moment ar trebui împărțit la succesiune intre soțul in viata si fiul din prima căsătorie al soției decedate.
Vreau sa știu daca e posibil/legal ca înainte de succesiune, fiul sa il compenseze pe soț cu o suma de bani, echivalentul aproximativ al părții soțului din succesiune, urmând ca la succesiune sa primească in schimb întregul apartament. Totul se face de comun acord intre cei 2.
Daca da, care ar fi pașii de urmat?

Mulțumesc pentru răspunsuri.
Buna ziua,

Am un PFA cu norma de venit si vreau sa prestez servicii pentru clienti din UE si USA/Canada. Estimez ca nu voi depasi acea limita de 220.000 RON pe an ca cifra de afaceri.
Am 2 intrebari:
- trebuie sa ma inregistrarez in Registrul Operatorilor Intracomunitari?
- trebuie sa am cod de TVA propriu?

Multumesc
Buna ziua, as dori sa stiu daca este posibil (dpdv legal) sa am un PFA pe care sa fac anumite activitati si in acelasi timp sa am contract de munca pe perioada nedeterminata?
Cum se platesc taxele in acest caz?
Multumesc pentru raspunsuri.
Buna ziua, de la 1 iulie sotia mea nu mai are loc de munca si vreau sa va intreb daca e posibil sa beneficieze cumva de contributia pe care o fac eu la asigurarile de sanatate (eu fiind salariat).
Pot cumva sa o iau pe asigurarea mea?

Multumesc pentru raspunsuri.
Am o intrebare: pot sa cumpar o masina de la fiul propietarului (propietar fiind o doamna in varsta), daca acesta nu are procura si semneaza in locul ei?
Imi dau seama ca teoretic propietara poate sa nu fie de acord sa vanda sa zicem, dar daca e asa, la ce riscuri ma expun?
Multumesc pentru raspuns.
Ceea ce mi se pare incredibil, e faptul ca aflu de abia acum de asta.
Propietarul nu era obligat sa ma contacteze ca sa imi spuna ca pretinde
niste daune?
Toate constatarile se pot face fara ca cei in cauza sa fie anuntati?
Nu exista o obligatie din partea firmei de asigurare de a ma anunta
ca trebuie sa le dau niste bani?
Se poate parcurge tot acest proces fara ca eu sa fiu anuntat nici macar odata,
pana in momentul in care dosarul ajunge la firma de recuperare?
Poate ca e asa daca incearca sa ma contacteze si nu dau de mine,
dar aici nu e cazul, am datele de contact la administratia blocului cel putin,
era extrem de simplu sa ma sune macar. Vorbim totusi de un an si 3 luni
de la eveniment.
Buna ziua,

Am fost sunat de catre o firma de recuperare creante pentru a ma anunta ca am o datorie de 1600 de RON. Cauza este o inundatie care a avut loc in mai 2014, iar pagubitul este locatarul de apartamentul de sub mine. Conform cu ce mi s-a spus la telefon, o firma de asigurare a platit aceasta suma pagubitului, iar acum incearca sa o recupereze de la mine.
Ce nu inteleg:
- suma este imensa. Vorbim de o inundatie care a afectat doar baia (eram acasa in momentul in care s-a produs, deci am remediat problema de la mine din apartament imediat);
- nu am fost anuntat pana acum de aceasta problema. Si prin asta inteleg deloc, propietarul de sub mine nu m-a anuntat ca ar avea vreo pretentie financiara, nu am fost chemat la nicio constatare, firma de asigurari care ar fi platit aceasta suma nu mi-a trimis nicio instiintare. M-am trezit cu un telefon de la firma de recuperari acum, la mai mult de un an de la eveniment, si atat.
Mie asta imi suna a escrocherie. Ce pot sa fac?