avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Activitate madoiclimber

Activitate madoiclimber

De acord cu dumneavoastra. Insa eu nu am cunostinte juridice si am apelat la o firma de recuperari creante tocmai ca sa ma sprijine in demersuri. Daca firma de recuperare nu ma informeaza ca trebuie depuse aceste cereri si nu face demersuri ca ele sa fie depuse la executor, ce se intampla? In cazul in care nu ma duc sa le depun personal la executor, ar putea sa existe riscul sa se prescrie executarea sau debitorul sa conteste executarea?
Buna ziua, as dori si eu o parere in urmatoarea speta. In cursul anului trecut am apelatt intr-un litigiu la o firma de recuperari creante cu care am incheiat in contract de mandat. In baza acestui contract de mandat firma respective a depus o cerere la un executor judecatoresc, iar instanta a incuviintat executarea. Mentionez ca firma de recuperari a redactat textul cererii catre executor, insa cererea mi s-a spus ca trebuie sa fie semnata de mine, in calitate de creditor. Firma de recuperare a tinut legatura cu executorul si a transmis documentele necesare catre acesta.
Intrebarile mele sunt urmatoarele:
1. tinand cont ca exista un contract de mandat, este normal ca cererea catre executorul judecatoresc sa fie semnata de mine, sau cererea ar fi trebuit depusa de catre firma de recuperari creante, in numele meu, in baza contractului de mandat?
2. cererile de staruinta in executare in aceasta situatie cine ar trebui sa le semneze si sa le transmita catre executor?

Va multumesc pentru clarificari.
Multumesc mult. Exista vreo prevedere legala pe care sa o pot invoca si care sa mentioneze faptul ca intra in atributiile lor sa elibereze astfel de copii, cu mentiuni de conformitate cu originalul?

Inteleg ca este un fel de stampila cu mentiunea "conform cu originalul" pe care ar trebui sa o aplice cei de la Administratia Financiara, nu? Ca daca scriu eu pe o copie, ce valoare legala de certificare cu originalul poate sa aiba?

In cazul in care Administratia Financiara refuza sa imi elibereze copie cu mentiunea de conform cu originalul, ce alta alternative am?

Multumesc anticipat pentru raspuns
Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati intr-o problema. Am avut in anul 2012 un contract de inchiriere pentru un apartament, eu fiind proprietarul. Contractul a fost inregistrat la Administratia Financiara. In present, am in curs un litigiu cu fostii chiriasi din acest contract. Exemplarul in original al contractului de inchiriere pe care il aveam eu, l-am pierdut. Singurul original in momentul de fata este cel de la Administratia Financiara. Care sunt procedurile si cum pot obtine o copie cu mentiunea "conform cu originalul" de pe acest document? Mentionez ca am fost sa intreb la Administratia Financiara si mi s-a spus ca ei nu au stanpila de acest tip si nu pot sa dea copii conforme cu originalul dupa documente depuse la ei. Ce parere aveti?

Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Va multumesc mult pentru clarificari. imi cer scuze ca sunt lucruri noi pentru mine si nu cunosc aceste procedure si etape. De acceea am si intrebat pe acest site.
Mai am o intrebare. In situatia in care o las asa si nu continui cu un proces penal, pot exista repercursiuni pentru mine?

De exemplu, executorul judecatoresc s-ar putea intoarce impotriva mea sa imi ceara sa platesc eu onorariul de executare?
Deci nu este o practica uzitata sa se apeleze la procesul penal, daca nu se pot recupera banii prin executare silita? Eu nu ma pricep, de aceea am si apelat la o companie specializata, iar dansii spun ca asa se face de obicei si eu nu mai stiu exact ce sa cred. Creanta in cauza nu depaseste 5000 Euro.
Buna ziua,

Am avut o problema acum doi ani si pentru recuperarea unor debite am apelat la o companie de recuperari creante. Cu sprijinul lor am obtinut anul trecut o decizie din partea instantei pentru incuviintarea executarii silite, iar executorul judecatoresc a demarat procedura in vara.
.
Dupa mai multe interogari, mi s-a spus ca debitorul nu este angajat si nu are venituri. In plus, nu are nici bunuri in proprietate.

Solutia propusa acum este sa depun plangere penala in care sa solicit arestarea preventiva a debitorului si instituirea unui sechestru asigurator.

Ce parere aveti? Daca debitoul nu are bunuri, este oportun un astfel de demers? Ma poate ajuta sa-mi recuperez datoria?

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri

Am fost in Olanda cu masina si stiu sigur ca am fost prinsa de un radar in localitate cu depasire de viteza suficient de mare ca sa primesc amenda. Imi puteti spune care e procedura? Voi primi acasa un proces verbal de amenda? In limba romana sau in olandeza? Unde il pot contesta? In Romania sau in Olanda? Ce fac daca nu e tradus in romana sau macar engleza si nu inteleg nimic din el? Adica nici macar unde sa trimit amenda?

Multumesc mult pentru raspunsuri