avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Activitate teknoob

Activitate teknoob

Buna ziua, am ridicat astazi cartea de identitate de la politie si am observat ca numarul apartamentului este trecut gresit . Cum se procedeaza pentru a modifica greseala? Trebuie sa ma prezint din nou la inmatriculari cu tot dosarul complet ?(act de v-c, taxa talon etc?)
Buna ziua, doresc sa infiintez o microintreprindere fara angajati iar sediul social va fi temporar la un cabinet de avocatura. Nelamuririle mele sunt urmatoarele: Fiind doar eu singurul asociat, voi plati DOAR 3% impozit pe profit? Trebuie sa platesc dividende daca vreau sa scot bani din firma? Veniturile vor proveni din activitati online (blogging, marketing etc) iar banii ii primesc de la o firma din strainatate care functioneaza in felul urmator: vand un produs care imi apartine la pretul 100lei iar daca se vinde, impart suma cu firma respectiva: Eu primesc 50lei, firma pastreaza 50lei (Firma este un fel de intermediar - ei primesc banii din vanzari apoi imi trimit mie 50% din vanzarile facute de mine). In acest caz intrebarea este: Impozitul pe profit va fi 3% din 50lei?
Exista coduri caen pentru care nu este stabilita o norma de venit? de exemplu :
2612 Fabricarea altor componente electronice

Pe langa asta, absolvirea unui curs de calificare : tehnician electronist imi permite infiintarea unui PFA pentru astfel de activitate?
Discuție Urmas locuinta
Buna, este posibil ca o persoana care isi cumpara un apartament sa treaca in acelasi timp ca urmas o persoana care nu ii este ruda? Daca este adevarat, este nevoie doar de numele urmasului, seria si numarul din buletin?
Buna, doresc sa stau in chirie in Italia, cum pot ridica colete daca sunt trimise pe adresa unde stau in chirie si numele destinatarului este numele meu? pot merge cu contractul la posta si buletinul meu si voi putea ridica coletul? Sau in Rep.Moldova, se poate face asa?
Discuție Plata impozit
Buna ziua, daca sunt persoana fizica , import de exemplu haine si le vand, cum pot plati taxele la stat? trebuie sa fiu PFA sau sa am firma neaparat?
Sa inteleg ca nu are ce sa imi faca nici daca anunta politia nu?
Buna ziua, saptamana trecuta am vorbit cu un baiat care era interesat de un Volan Logitech g25 ( volan pentru jocuri de calculator ) neam inteles la pretul de 600 lei , iam aratat prin webcam ca functioneaza volanul si a fost deacord sa ne intalnim. El a venit din alt judet la mine , mi-a dat banii si a plecat acasa. Mi-a spus si arat ca functioneaza volanul doar ca nu ii merge in jocurile de pe calculatorul lui, lucru care mi l-a zis dupa o saptamana. Am vorbit pe messenger cu el si a zis ca vrea banii inapoi si a vrut sa mearga la politie pentru abuz de incredere. I-am zis clar , volanul functioneaza? DA . Atunci ce abuz de incredere? Nu cred ca stie ce inseamna asta si pe deasupra mi-a zis ca tatal sau e politist si asa ma rezolva pe mine. Vrea sami returneze volanul la apropae jumate de pret acum.... Spuneti-mi cine are dreptate? Are dreptul sa ma acuze de abuz de incredere?
Ce trebuie sa fac pentru a plati impozitul si sa nu am probleme?
Buna ziua, am 17 ani si am decis sa incerc sa-mi fac singur bani de buzunar . Felul in care castig bani este de pe urma unui joc, adica eu vand lucruri din joc cum ar veni altor jucatori. Banii ii primesc pe paypal si apoi ii transfer pe card. Suma pe luna e aproximativ 1200 lei dar acum urmeaza sa transfer pe card cam de 5-6 ori mai mult. Trebuie sa platesc ceva impozit? nu cred ca li se pare normal celor de la banca sau FMI ( habarnam) ca primesc atatia bani la 17 ani..... . Cum sa fac in asa fel incat sa nu imi ia cineva banii pentru simplu fapt ca nui pot justifica sau cine site ce. E deajuns ca ii primesc de la persoane pe paypal si e ca un fel de cadou ?