avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi
Forum Activitate cosmincozma

Activitate cosmincozma

Răspuns la discuția Amenda contraventionala
Plata a 50% din cuantumul amenzii se poate face doar in 48 de la momentul in care dvs ati primit procesul verbal.
Procesul se poate judeca in lipsa partilor, daca cereti asta prin actiunea introductiva. De asemenea, va puteti prezenta la primul termen si sa cereti amanare pentru angajare aparator.
In cazul acesta voi putea avea calitatea de asociat intr-o soc. com. cu raspundere limitata, nu? Aceasta nu apare in enumerare.
Sau asociatie sportiva. Stiu mai multi avocati care sunt si antrenori (arte martiale, nu vorbesc de Danilet) :))
Oare ei cum procedeaza?

Multumesc mult de tot pentru opinii.
Buna ziua.
De cativa ani sunt instructor de ski, lucrez ca pfa. Urmeaza ca in aceasta toamna sa sustin examen de admitere in barou. Daca reusesc sa intru, ce trebuie sa fac? Pot sa mai functionez ca instructor pfa sau pfa-ul va trebui sa aiba doar codul CAEN specific avocatilor? Daca nu se poate, ce pot infiinta? II sau ce? SRL parca e prea complicat. Ce parere aveti?
Buna ziua. Pot inregistra oare in contabilitatea unui cabinet de avocat cheltuielile aduse de reparatii, revizii, prime asigurare RCA, CASCO, in situatia in care cabinetul foloseste masina in baza unui contract comodat in care este prevazut faptul ca comodantul va suporta toate cheltuielile de utilizare/reparare/asigurare ale autoturismului?
Nu discutam de impozit.
Multumesc mult.
Răspuns la discuția Mai depunem intampinare?
Tranzactia este negociata la avocatul reclamantului. Avocatul a redactat tranzactia si i-a dat o copie sa o citeasca. Inca nu este semnata de nici o parte,
Buna ziua. Am rugamintea sa ma ajutati cu o informatie. O verisoara a avut o relatie de concubinaj cu un barbat (vreme de 17 ani). S-au despartit de cateva luni. El a dat-o in judecata pentru a primi o parte din bunurile achizitionate impreuna. El a facut prin avocat o cerere de chemare in judecata pt partaj judiciar. A supraevaluat foarte mult bunurile si ceea ce a facut ca si reparatii prin casa.
Acum 2 zile el a sunat-o pe verisoara mea sa faca o tranzactie, sa se inteleaga. S-au prezentat la avocatul lui, unde s-au inteles pt o parte din bunuri si o sulta. Tranzactia trebuie sa se semneze in 29.05, in fata instantei. Ea are o copie nesemnata data de catre avocata lui.
Totusi verisoara mea se teme ca nu cumva el sa se razgandeasca si sa piarda actiunea daca nu a depus intampinare. Ce sa faca? Sa depuna intampinare? Sa depuna o declaratie ca s-a inteles cu reclamantul si ca vor semna tranzactia in instanta? Si daca el se razgandeste, ea sa ceara termen la prima infatisare pentru depunerea intampinarii? Multumim mult
Multumesc mult pentru raspuns. Intrebarea mea se referea la alt aspect. Am citit prevederile CPC (sunt contabil si una din firmele careia ii tin evidenta contabila are de recuperat debite). Eu trimit acea convocare, insa este obligatoriu sa se prezinte fizic? Sau pot sa le cer sa isi precizeze in scris pozitia si apararile.
Auzisem de un caz in care o firma si-a recuperat debitele si a prezentat in instanta ca dovada a concilierii directe o adresa prin care ceruse confirmarea unui debit si in care scrisese ca are valoare de conciliere directa.
Adica instanta ar avea vreo obiectie atata vreme cat eu respect prevederile art 720/1 insa nu cer sa se prezinte fizic, ci sa isi precizeze pozitia in scris?
Buna ziua. Doresc sa intreb daca procedura concilierii directe prevazuta in CPC art. 720/1 se poate desfasura si postal? Adica prin scrisoare recomandata cu confirmare pe primire sa trimit debitorului invitatia la conciliere cu toate dovezile mele si sa precizez ca solicit ca opinia lui sa fie trimisa in scris, fara sa il mai invit la sediul firmei.
Buna seara, am o intrebare. Sora mea vrea sa se inregistreze ca profesie liberala, psiholog. Are toate actele emise de catre Colegiul Psihologilor, inclusiv decizia de deschidere a caninetului.
Este cumva vreo problema faptul ca inainte a avut o firma pe care nu mai lucreaza acum, insa a primit niste amenzi pentru nedepunerea la timp a declaratiilor (in valtoarea divortului nu s-a putut ocupa), iar acum Directia de Finante a pus poprire pe contul ei bancar personal (ca si administrator) pana la recuperarea amenzilor?
Se poate refuza inregistrarea fiscala ca si psiholog chiar daca nu a terminat inca de platit amenzile (le va lichida cam intr-o luna)?
Multumesc mult.
Nu e cazul de nimic aiurea. Dansul a fost inainte avocat colaborator (in timpul stagiului) la un alt avocat. Acum s-a definitivat, si-a deschis cabinet. Este tabula rasa in materie de contabilitate specifica, iar eu nu stiam ce sa spun, de aia am preferat sa intreb. El nu mi-a cerut sa fac ceva anume, mi-a adus doar de cateva ori bonuri de benzina spunand ca originalele sunt depuse la instanta...iar eu nu am habar ce sa fac cu ele.
Dansul se foloseste doar de varianta venirii la contabil, a punerii pe masa a tuturor chitantelor...pe masa unui contabil care e si el la inceput.:D Si care nu stia regimul acesta, nu stiam ce se intampla cu bonurile de genul asta la avocati. Si la Finante mi-a fost cam aiurea sa intreb