61dan
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
buna ziua,
ar mai fi o varianta, la mine a folosit.
apartamentul dobandit in timpul casatoriei a fost achitat cu banii (a se citi : economiile mele -> FSN - Fara Stirea Nevestii) mei , iar la intocmirea chitantei s-a specificat in scris la cine achita : ''Popescu Stefan (tatal) pentru Popescu Dan (adica eu, fiul).
dupa divort, la partaj nu s-a mai ajuns la ''impartirea '' bunurilor dobandite in timpul casatoriei , respectiv si apartamentul, chiar daca la mijloc era si un copil minor care , de fel ramane in domiciliu cu mama , mama urmand sa plateasca in timp o sulta , in timp insemnand chiar si sf. asteapta -> 15 - 20 de ani .....
cum am zis, la mine a functionat
Buna ziua. Sumele rezultate din venituri cu destinatie strict ptr persona ptr dvs (sporuri de lucru in conditii deosebite, norma de hrana, norma de tinuta, etc. ...) nu se includ in procentul aplicat pentru pensia de intretinere. Sumele obtinute cu caracter ocazional intra in calcul.
Nu v-as recomanda sa agreati o suma fixa lunara ptr pensia de intretinere .
Buna ziua.
@ rain4est , multumesc ptr raspuns.
Caloriferul din camera este ultimul alimentat (capat de coloana) din una din coloanele tur ale blocului.
In sus coloana tur (verticala) se continua cu acea conducta de aerisire (orizontala) comuna pentru toate coloanele tur.
In dreapta coloana de aerisire (orizontala) merge la un vecin si este calduta, probabil se aeriseste prin caloriferul din bucataria vecinului si este relativ mica ca si lungime , max 3 metri (1.5 m la mine si probabil 1.5 m la vecinul).
In stanga conducta de aerisire (orizontala) traverseaza camera, camara, bucataria si merge la vecinul din dreapta, lungima este de aprox 6.5 m si este rece ; in anii trecuti aceasta conducta de aerisire (orizontala) era calda.
In discutie cu vecinul din stanga , a confirmat ca acea conducta este rece , ca-si aeriseste caloriferele si ca isi completaza necesarul de caldura din dormitor cu un calorifer electric.
Pe casa scarii la nivelul 7/7 se vede iesind de la vecinul din dreapta , conducta de aerisire (orizontala) , care este blindata (dop) aproape de usa apartamentului diagonal opus .
Cred ca aceasta conducta intra in apartamentul diagonal opus mie , probabil intregea centura undeva in apartamentul lui si apoi sigur merge vertical in cel mai inalt punct al blocului , casa liftului , unde intr-adevar exista robinet, vas de expansiune si o alta conducta de scurgere care sigur coboara pana in subsolul blocului.
Nu pot vedea pe unde iese din apartamentul diagonal opus deoarece este inchisa zona respectiva vizavi de lift.
Bineinteles si casa liftului este inchisa si nu pot sti daca prin robinetul acela iese apa/este functional.
Acum ca minivacanta s-a terminat si mai toata lumea s-a intors acasa , am sa formulez sesizare la presedintele asociatiei relativ la situatia aparuta.
De adaugat ca banuiesc ca vecinul pe diagonala a blindat conducta de aerisire (orizontala) din motive estetice in interiorul apartameentului sau , si a folosit traversarea prin perete pentru a introduce conducta separatia de gaze tocmai instalata.
Cum spuneam , situatia cu caloriferul din camera nu a fost asa in trecut.
Ca prima actiune am sa montez aerisitor la calorifer si sesizare catre presedintele asociatiei.
Sper sa fi fost inteles , daca considerati ca mai puteti adauga ceva , va multumesc anticipat.
Buna ziua. Locuiesc intr-un bloc cu 7 etaje, la ultimul etaj intr-o garsoniera. Prin camera trece conducta de aerisire a coloanei de unde se alimenteaza caloriferul. Urmare a intreruperii acestei conducte de aerisire de catre un vecin de la acelas etaj, caloriferul din camera se incalzeste doar jumatare si temperatura de incalzire este mult redusa fata de anii precedenti , conducta de aerisire fiind rece pe tot traseul pana la iesirea din locatie.
Daca cineva a mai avut situatie asemanatoare, v-as ruga sa-mi spuneti ce s-ar putea face astfel incat situatia sa revina la normal.
1. Considerati ca asociatia de proprietari ar trebui implicata?
2. Furnizorul de agent termic poate interveni in situatia data?
3. Unde pot gasi documentatia blocului astfel incat sa poata fi constatata inteventia/intreruperea facuta la conducta de aerisire a coloanelor?
4. Unde se poate face sesizare pentru intrerventia/intreruperea facuta la coloana comuna de aerisire a coloanelor de alimentare cu agent termic, interventie/intrerupere care afecteaza semnificativ temperatura caloriferului din camera?
Mentionez ca atat in baie cat si in bucatarie caloriferele functioneaza normal, conducta de aerisire a coloanei din baie care trece tot pe la mine (nu are legatura cu cea a caloriferului din camera) este la fel de calda ca si caloriferul din baie.
Caloriferul din bucatarie are doar tur si retur si nu sunt probleme.
Multumesc anticipat pentru orice suport / sfat .
61dan
Utilizator 1din 4 utilizatori consideră acest răspuns util
buna ziua. ce simplu sfatuiesc unele persoane, doar nu e viata lor, nu sunt copii lor, nu sunt bunurile si munca lor, nu ei vor relationa in continuare in spatiul public atat individual cat si in aria copiilor ...
va propun consiliere eventual suport din partea politiei, spun asta deoarece simt ca nu doriti o viata singura, nu doriti alta persoana in viata copiilor - ceea ce mi se pare exceptional .
cu siguranta sotul are momente si de alta natura, profitati si alaturati-i calea catre copii si catre dvs.
schimbati mediul, puneti copii pe primul plan, participati si gasiti cauza situatiilor neplacute, nefiresti ale sotului.
tineti totusi garda sus si solicitati o supraveghere din partea unei rude, de preferinta din partea sotului.
va urez numai de binee !!!
61dan
Utilizator 1din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Vecinul tatalui dumneavoastra este un neom. Din pacate vecinii nu ni-i putem alege. Discutati totusi cu el si, daca insista, solicitati incheierea unui contract , apoi informati ANAF. Asa prada usoara nu va fi ratata de baietii dornici de afirmare.
Mai negociaza si tu , nu te zvarli asa din prima , vezi poate scoti la 450 EURO si 5 zile . Apoi neaparat da si o acatiste online , ca se poate - a dat la stiri , sa ai semnal la telefon sa arati permisu' in caz de control ... Si ai grija sa fie color , si permisu' si acatistea .
Rogy a scris:
latka a scris:
Ce e ala pemis online ?
Plătești 500,€depinde de categorie, și ți-l trimite acasă în 7 zile,fara sa dai examen
Nu am de unde sa cunosc prevederile statutului asociatiei dv de proprietari
Dar legea in vigoare care guverneaza infiintarea,organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari nr 196/2018 impune proprietarului obligatia sa permita accesul unui membru al asociaţiei in apartamentul sau, pentru realizarea lucrarilor de constructii sau reparatii ori in situatii de urgenta.
Accesul in locuita se face pe baza unui preaviz motivat scris, din partea asociatiei de proprietari, de cinci zile (pentru constructii/reparatii) sau de 24 de ore (pentru situatii de urgenta).
Art. 31. -
(1) Cu un preaviz motivat scris de 5 zile emis de comitetul executiv al asociaţiei de proprietari, proprietarul este obligat să permită accesul preşedintelui sau al unui membru al comitetului executiv, administratorului şi al unei persoane calificate în realizarea lucrărilor de construcţii/reparaţii, după caz, în proprietatea sa individuală, atunci când este necesar să se inspecteze, să se repare ori să se înlocuiască elemente din proprietatea comună, la care se poate avea acces numai din respectiva proprietate individuală. Fac excepţie cazurile de urgenţă când termenul pentru preaviz este de 24 de ore.
(2) În cazul în care proprietarul nu permite accesul în proprietatea sa, în conformitate cu prevederile alin. (1), acesta răspunde civil şi penal, după caz, pentru toate prejudiciile create proprietarilor afectaţi, în condiţiile legii.
@ynocentta , va multumesc pentru raspuns.
Cumva in statutul de functionare al asociatiilor de proprietari exista vreun articol in baza caruia sa se faca notificarea oficial ?