Am divortat in 2017. In urma divortului, copilul pe care il avem in varsta de 13 ani, ramane in custodie comuna cu domiciliul la mama lui. Intre timp, ca sa evit certurile zilnice din casa, mi-am schimbat locul de munca in alt oras. Apartamentul pe care il detinem este luat prin PRIMA CASA, dar suntem in plin proces de partaj. Ea plateste ratele la banca, eu platesc toate utilitatile (gaze, lumina , tv+cablu, intretinere, apa,etc.) Fac naveta o data la 2 saptamani, sa-mi vad copilul dar nu mai pot intra in casa, pentru ca fosta sotie imi interzice accesul in apartament. Dorm prin vecini sau la sora mea. Si daca intru, la insistentele copilului,am termen limita de a parasi apartamentul, la modul ca "mai ai 2 ore sa pleci". A schimbat yala la usa sa nu mai pot intra decat cu acordul ei. Intrebarile mele sunt:
- Intrucat procesul de partaj dureaza, are dreptul sa-mi interzica accesul in apartament, dat fiind faptul ca inca mai am domiciliul la adresa respectiva?
- De ce sanctiuni sunt pasibil daca sparg usa si intru cu forta?
Mentionez faptul ca am fost la sectia de politie si am depus o reclamatie, dar fara nici un rezultat,adica, la modul "chiar daca esti proprietar, spargi usa, te luam la reclamatia fostei sotii"
Ce pot face?
Buna seara. Va rog sa ma ajutati cu cat mai multe detalii despre situatia mea care este urmatoarea:
Am contract pentru un apartament luat prin programul "prima casa" cu rate lunare de cca 200 eur pe 20 de ani.
Am popriri pe salariu in cuantum de 1/2 din veniturile nete incasate lunar efectuate de catre angajator. Se poate considera rata platita lunar ca datorie pentru apartament, ca venit? De ce BEJ imi popreste un cont care este numai de rambursare a creditului? Sunt dator acum 700 eur ca am poprire pe cont si ca BEJ si-a luat deja banii. Banca recunoaste (cu o jumatate de gura) ca trebuia sa cer ca banii depusi pentru rate sa fie depusi "intr-un cont colector si pe urma se descurcau ei". Da eu de unde sa visez acest lucru deoarece platesc rate de 5 ani? Banca nu m-a anuntat ca am poprire pe cont din noiembrie 2016 si eu tot platesc.....si acum sunt dator vandut, risc sa-mi pierd apartamentul si dosarul a fost inaintat catre fondul de garantare. Inca o data va mai intreb, poate un BEJ sa puna poprire pe un cont in care sunt virati numai sumele datorate catre banca nefiind, asa cum cere CPP, venituri lunare nete incasate? Mentionez faptul ca salariul meu lunar nu este virat intr-un cont al bancii respective. Cum pot sa recuperez banii? Cum pot indrepta lucrurile? Banca ma asteapta la discutii pe aceasta tema. Au gresit cumva acceptand cererea BEJ? De ce au acceptat acest lucru, stiind faptul ca suma depusa de mine este o rambursare de credit, nu un venit lunar net?! De ce ma invata ca de acum incolo sa cer ca banii depusi sa fie virati intr-un cont colector? De ce nu mi-au spus din noiembrie si pana azi? Le este usor sa te sune si sa-ti spuna ca esti dator cu 700 eur ca ai poprire, dar eu am ramas perplex azi pentru datoria acumulata si necomunicata de catre banca. Chiar o rambursare de rata este acelasi lucru cu un venit lunar net? Va rog din suflet, ajutati-ma!
Bună ziua. Sunt un plătitor de pensie de întreţinere către copilul meu în vârstă de 12 ani. Banii îi virez într-un cont bancar deschis pe numele fostei soţii în care primeşte alocaţia, copilul fiind minor. ANAF nu i-a blocat, ci pur şi simplu i-a luat toti banii din cont (alocaţie+pensie cca 600 lei) din cauza unei datorii mai vechi pentru un impozit. Este corect?. De ce nu au luat banii din contul ei de salariu deschis la o altă bancă? Banca respectivă nu trebuia să o apere, la modul că "stai ANAF este un cont pentru alocaţie şi pensie alimentară, de ăsta nu se atinge nimeni, copilul fiind minor şi neavînd drepul la un cont bancar"? Fosta soţie a fost la ANAF cu chitanţele justificative prin care demonstrează că a plătit suma respectivă, dar că trebuie să se facă o reconstituire..... . Ce treabă are reconstituirea cu banii copilului meu? Nu cumva trebuie să restituie suma şi până la reconstituire să mute poprirea pe contul de salariu? Adică mă gândesc că fiului meu nu-i poate popri nimeni banii, având dreptul la un trai decent. Cu stimă...
Buna ziua. Iata problema mea. Pe data de 07.03.2015 o firma de recuperari creante, printr-un BEJ, a depus la judecatorie, o cerere de incuviintare silita pentru un contract de imprumut cu nr. 10339/28.10.2015. Solutia data a fost urmatoarea:
Tip solutie: Respinge cererea
Solutia pe scurt: Respinge ca neîntemeiată cererea de încuviinţare executare silită formulată de B.E.J............, a titlului executoriu reprezentat de contractul de credit nr. 10339/28.10.2015, privind pe creditoarea ........... IFN SA şi pe debitorul......... Cu drept de apel pentru creditor în termen de 15 zile de la comunicare. Dată în cameră de consiliu şi pronunţată în şedinţă publică, azi, 16.03.2016.
Document: Încheiere - de executare silită 715/2016 16.03.2016.
Toate bune numai ca pe data de 17.10.2016 pe portaljust.ro gasesc alt dosar de incuviintare executare silita cu o cerere formulata de acelasi IFN, acelasi BEJ, acelasi numar de contract de credit din aceeasi data. Au trecut exact 7 luni!....Ce pot face? Mentionez ca BEJ si Judecatoria se afla in aceeasi localitate, dar de la 15 zile pana la 7 luni e ceva. Multumesc anticipat.
Cerere făcută către cine? Către BEJ? Eu voi fi informat? Am fost azi la BEJ să mă informez despre situaţia mea şi mi s-a raspuns clar că, pentru acest lucru, trebuie să plătesc 240 lei
Bună seara. Am o problemă la care vă rog să mă ajutaţi. Sunt executat silit printr-o hotărâre judecătorească de către un BEJ pentru suma de 11.754 lei ce reprezintă 2.382 lei debit principal, 1.552 lei dobândă contractuală, 5.790 lei comision de administrare, 507 lei penalităţi contractuale, 70 lei dobânda legală penalizatoare şi 1.450 lei cheltuieli de executare silită. Angajatorul meu a înfiinţat poprire pe veniturile realizate, în cuantum de 1/3 aprox. 600/lună ceea ce înseamnă că voi termina de achitat suma datorată în cca. 20 luni. Întrebările mele sunt următoarele:
- Dacă, în hotărârea tribunalului şi adresa de înfiinţare a popririi BEJ, se stipulează clar că "dispunem executarea silită prin înfiinţarea unei popriri în cotă de 1/3 din venitul net lunar, pe care societatea dumneavoastră, în calitate de terţ poprit îi datorează debitorului ............. până la încasarea sumei de 11.754 lei", vor mai exista alte comisioane sau dobânzi de plătit (în urma unei discuţii avute cu cei de la salarizare mi-au comunicat că vor reţine din drepturile băneşti, chiar dacă suma o va depăşi pe cea comunicată, deoarece ştiu ei că mai există dobânzi şi comisioane, până la primirea unei adrese oficiale din partea BEJ de închidere a datoriei).
- Este legală plata unei sume mai mari decât cea prevăzută în hotărârea judecătorească şi a adresei de înfiinţare a popririi? Menţionez faptul că niciuna dintre hotărârile mai sus menţionate nu fac referire la alte dobânzi şi comisioane datorate peste suma comunicată.
- Executorul judecătoresc este obligat să-mi prezinte situaţia financiară a sumelor depuse în contul său?
- Mai pot face ceva, chiar dacă a trecut termenul pentru o contestaţie, pentru reducerea sumei datorate, mai ales a comisionului de administrare în valoare de 5.790 lei? Am auzit (nu am citit) că în NCPC există un articol care face referire la moralitatea dobânzilor percepute de instituţiile bancare şi IFN.
Cu stimă
Bună ziua. As dori un răspuns la următoarea problema
Sunt executat silit pentru suma de 2382 lei la care se adaugă 1552 lei dobândă contractuală, 5790 lei comision de administrare, 507 lei penalități contractuale, 1450 lei cheltuieli de executare si 70 lei dobândă legală penalizatoare
In total 11754 lei. Eu sunt conștient că trebuie să returnez suma dar de la 2382 lei si pana la 11754 lei sunt o groază de bani
Pot sa mai reduc din suma cu o contestație?
Buna ziua. Am achizitionat in rate de la o companie de telefonie mobila un telefon mobil care este inca in garantie. Am fost la ei pentru a discuta problema si mi-au spus ca il vor trimite la reparat cu conditia sa le duc telefonul in cutia originala, accesoriile si procesul verbal prin care am primit telefonul (nu am primit certificat de garantie). Toate bune si frumoase numai ca la intrebarea mea despre posibilitatea asigurarii unui alt telefon pe perioada de 7-10 zile cat dureaza reparatia, sau posibilitatea de a-mi reduce valoarea abonamentului, raspunsul a fost sec: NU, nu avem procedura in acest sens! Eu ce pot face? Mentionez faptul ca depind de ei intr-u totul (cablu tv, internet, antena, tf. fix) si refuzul de a plati factura la telefonul mobil va avea repercursiuni asupra celorlalte servicii, chiar daca plata abonamentelor tuturor serviciilor se face anticipat. Cu stima.
Mama mea, 80 ani, a luat un credit de la un IFN pentru medicamente (cancer la vezica). Intre timp au aparut alte probleme medicale si a trebuit sa mai cumpere un stent pentru ca i s-au blocat rinichii. Poate fi executata silit daca nu a rambursat nimic din imprumut si are pensia de 680 lei? Din partea ei, toata bunavointa pentru plata ratelor, dar nu mai poate plati. Ce se poate intampla?