avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 961 soluții astăzi
Forum Activitate tmihai2006

Activitate tmihai2006

Buna ziua!
Am intocmit la 01.06.2015 catre Directia taxe si impozite locale a municipiului X declaratia speciala de impunere pentru stabilirea impozitului pe cladiri majorat conform OUG 59/2010.Mi s-a calculat un impozit majorat substantial intrucat posed un imobil in comuna Y , respectiv un spatiu comercial.Conform actului de vanzare cumparare acest imobil are doua corpuri si numere cadastrale , respectiv
spatiu comercial corp c 1/3 si corp c1/4
.
Am atasat la aceasta declaratie documente ale spatiului comercial Y din care rezulta:
- are o singura adresa in certificatul de nomenclatura stradala
- are un singur proprietar persoana fizica (acelasi)
- are un singur rol la directia taxe impozite locale primaria comuna Y
- este inscris intr-o singura carte funciara
- imobilul are cele doua corpuri care comunica avand o cale de acces comuna(usa interioara)
- spatiul comercial este inchiriat unei persoane juridice si este inregistrat la ANAF sub un singur rol
- potrivit normelor metodologice de aplicare din codului fiscal la art 252 alin 51 se precizeaza:
51. Clădirile distincte situate la aceeaşi adresă, proprietatea aceleiaşi persoane fizice, nu intră sub incidenţa prevederilor art. 252 din Codul fiscal

Totusi , directoarea institutiei spune ca sunt imobile diferite si vor fi taxate ca spatii comerciale diferite nefiind ”alipite” din punct de vedere cadastral.
Intrebarea este daca mai pot interveni cu un act normativ #-o catre aceasta directie de taxe si impozite ( omit a detalia expresiile folosite de distinsa doamna director , gen : codul fiscal taie codul civil :O sau ” eu aplic legea cum stiu eu si nu o gandesc sau interpretez :P, etc) sau trebuie sa ma adresez instantei?
Va multumesc anticipat !
Discuție Insolventa
Buna ziua!
În decembrie 2011 aveam sold către creditorul X = 30.000ron şi
către creditorul Y = 11.000 ron.
Cu ambii creditori am avut contracte de achiziţie mărfuri (achiziţiile fiind încetate în anul 2011)
În anul 2012 Y a fuzionat prin absorbţie cu X (fără să mă fi informat).
În octombrie 2014 ca urmare a modificării valorii prag,(40.000 ron) s-a depus cerere pentru deschiderea procedurii insolvenţei....
Ce sugestii puteţi avea pentru o contestaţie împotriva creditorului Y (el a depus cererea)?
Vă mulţumesc.




E foarte simplu:
1. Soţii Popescu nu au înştiinţat Asociaţia de proprietari în niciun fel (prin niciun act ) că nu mai sunt proprietarii acelui imobil. În mod evident nici instanţa nu avea cunoştinţă pentru că soţii Popescu nu au înaintat vreun document la Judecătorie.
2 Soţii Popescu au la Asociaţie în acest moment deschis pe numele lor un ”dosar de executare silită”.Evident că imi dau seama că nemaifiind proprietari ai imobilului , acest imobil nu poate fi executat silit de către Asociaţia de proprietari potrivit sentinţei pronunţate de Judecătorie.
3.Întrebarea (mai concret) ar fi : poate fi executat silit acest apartament în vreun fel în acest moment, mai ales că OCPI a admis prin încheiere şi înscris această ipotecă legală?(pe numele noului proprietar nu s-a întreprins nimic, pentru ca Asociaţia nici măcar nu-l cunoaşte!)
Aţi mai întâlnit speţe asemănătoare?
Vă mulţumesc.


Buna ziua!
Avem următoarea speţă:
În anul 2012 s-au acumulat 5000 ron datorii la întreţinere a unui apartament aparţinând soţilor Popescu, datorii care au acumulat penalităţile aferente până în prezent.
În anul 2013 -luna martie soţii Popescu au donat fiului minor (17 ani) apartamentul cu pricina, fiul preluând şi datoriile la întreţinere (prin actul de donaţie).
În anul 2013-luna iunie asociaţia de locatari a dat în judecată (pe soţii Popescu) şi obţinut o sentinţă judecătorească (neatacată de soţii Popescu în termenul legal ) pentru suma de 5000 Ron.
În anul 2014 luna martie asociaţia a transmis cererea privind ”ipoteca legală (privilegiul special imobiliar)” la OCPI pentru suma de 6000 ron şi s-a admins prin încheiere şi înscris această ipotecă legală cu drept de reexaminare la OCPI în termen de 15 zile de la comunicare(comunicarea s-a primit în 7 aprilie 2014.

Întrebarea este : în ce măsură poate fi continuată de către asociaţia de locatari executarea silită a apartamentului soţilor Popescu în condiţiile de mai sus.
Vă mulţumesc.
Buna seara!
Sotul si sotia, ambii proprietari ai unui imobil (spatiu comercial) doneaza unicului fiu (minor 17 ani) acest imobil , pastrand (doar) clauza uzufructul viager.
Donatarul a hotarat sa inchirieze unei societati comerciale ( cu acordul verbal al donatorilor , parintii lui, adica) spatiul comercial , fiind facut un contract de inchiriere in acest sens, semnat de ambele parti (donatar si directorul societatii comerciale).
Mergand donatarul la ANAF sa inregistreze acest contract (pentru impunerea prin declaratia 220) in termenul legal de 15 zile, are surpriza sa nu i se inregistreze!#-o
Motivele: trebuie acordul notarial al donatorilor ca sunt de acord sa se inchirieze spatiul cat si alte refuzuri pe care nu le mai enumar.
Nu ar fi o problema sa fac un alt act notarial prin care sa ne dam acordul (eu si sotia), dar nici in acest mod nu doresc sa il inregistreze, trimitandu-ma la juristul institutiei care m-a trimis la randul sau:
lasati actele la registratura, ca trebuie sa va raspunda ei

Cunosc prevederile art 715 N cpc .
Intrebare: in ce mod poate fi totusi inregistrat acest contract de inchiriere in forma actuala , respectiv de donatar si nu de donatori!Va multumesc anticipat.
Se trimite la ANAF adresa (daca nu faci contestatia in termenul de 15 zile de la comunicare), apoi la banci unde ai conturi si se indisponilizeaza suma respectiva plus un comision bancar.
Răspuns la discuția motiv contestatie executare
Nu, fiul a mentionat (desi nu avea nici o calitate in dosarul de societate!) in procesul verbal de situatie ce am facut eu cu fondul de comert in cadrul firmei mele!!!evident informatia i-a dat-o tatal!Iar cei doi colegi sunt tata-fiu!Daca circula nestingherit informatii despre debitori indiferent de cauze , macar sa faca un forum sa se ajute ca lumea , nu?:-/
Buna ziua!
Am " fericita" calitate de debitor in doua dosare de executare diferite:
1.Sunt director administrator la o societate comerciala la care s-a dispus executarea silita pentru suma de 40.000ron de catre executor (tatal);actiunea introdusa si aprobata de judecatorie la 01.01.2013.Nu am avut motive de contestatie si nici nu doresc sa contest in continuare.
2.Sunt persoana fizica executata pentru un credit de nevoi personale pentru suma de 30.000ron de catre executor(fiul);actiunea introdusa si aprobata de judecatorie la 01.4.2013.
In dosarul de executare , prin
procesul verbal de situatie

Domnul (fiul) foloseste date si elemente din dosarul tatalui (vanzarea unui fond de comert, situatia activitatii societatii, etc )
Intrebare: pot solicita (eventual prin contestatie) recuzarea D-lui executor fiu?Este corect (legal...) sa se divulge informatii tata-fiu?poate fi un motiv serios de contestatie la executare, sau chiar suspendare?Aveti si alte idei?
Va multumesc?
Buna ziua!
Am doua credite ca persoana fizica:
- un credit de nevoi personale de 10.000 euro la o banca ;
- un credit imobiliar cu ipoteca rang 1 pe un imobil (singurul imobil) la alta banca.
Mi s-a declarat scadent anticipat creditul de nevoi personale si s-a dispus de catre executorul judecatoresc achitarea din pensie (1/3 din valoarea neta a pensiei), pensia fiind de fapt singurul venit financiar.
Dupa adresele specifice de "identificare" a unor bunuri mobile la fata locului si imobile (carte funciara si Primarie) si vazand ca rambursarea celor 10.000 euro se va face in 5-6 ani,de curand executorul a dispus:
-inscrierea somatiei de plata in cartea funciara;
-in caz de neconformare in 15 zile,
vom proceda la executarea silita prin vanzarea la licitatie a imobilului...

Intrebari:
-poate fi scos la licitatie imobilul care este garantie rang I la alta banca fara acordul acelei banci (acolo banca nu a dispus in nici o adresa ca ar dori sa "execute" ipoteca.)
-poate pune sechestru in acest mod un executor asupra unui imobil care este garantie in alt credit la alta banca fara acordul acesteia?
-se poate pune sechestru pe un imobil care are subinchiriat la o societate comerciala care desfasoara activitatea legala?
Va multumesc!
Buna ziua!
Un angajat are in ultimele 24 luni prin contract partial , cumulat 10 luni.Pentru a primi somaj are nevoie de minim 12 luni.Intrebare, ce se poate face pentru a completa stagiul minim de 12 luni?
1. se poate face declaratie "rectificativa" la 112 cu norma de la 4 ore la 8 ore in ultimele 4 luni, caz in care se castiga 2 luni ?dar in revisal ramane cu 4 ore pe aceasta perioada?
2.Se mai angajeaza odata cu data desfacerii locului de munca (01.06.2013) pe o perioada determinata de 2 luni, evident cu norma de 8 ore , caz in care ar rezulta cele 2 luni "lipsa', sau exista si alte pareri?
Va multumesc!