avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Activitate yoyocool

Activitate yoyocool

Buna ziua! Am achiziționat de mai bine de o luna (fizic) un produs dintr-un magazin vestimentar, mai exact, o salopeta de culoare neagră fara defecte. Astăzi am purtat-o și cum m-am plimbat prin ploaie, acest produs s-a udat și ulterior uscării, s-a decolorat in foarte multe părți, fapt care îi distruge estetica și îl face imposibil de purtat. Bonul nu îl mai dețin pentru că au trecut și cele 30 de zile in care aveam dreptul la un retur/schimb, iar întrebarea mea este, credeți că legea ar fi de partea mea și aș avea șanse să mi se returneze banii sau să mi se schimbe produsul? Aștept ziua de mâine să îi contactez pe cei de la magazin, dar voiam să aflu și opiniile dumneavoastră în prealabil (vorbim și de o haină in valoare de 750 lei, bani pe care nu as vrea sa îi fi risipit). De menționat e că eticheta privind întreținerea și curățarea produsului interzicea spălarea acestuia și doar curățarea chimică, dar mi se pare aberant ca nici prin putina ploaie sa nu pot umbla de frica decolorării, deci e clar o problemă din fabrică (sa nu mai zic că mi s-a transferat culoarea și pe piele).
Buna! Am achiziționat online o pereche de încălțăminte, dar purtând-o de doua ori, aceasta mi-a cauzat foarte multe răni și durere de picioare, încălțămintea fiind extrem de incomodă ( cu toate că la probat in casă nu îți puteai da seama de aceasta problema). Este posibil sa fie returnat acest produs purtat ( incă mă aflu în perioada de returnare de 30 de zile permisă de magazin)? Întreb aici întrucât este vineri seara și nu mai pot contacta pe nimeni de la serviciu clienți al magazinului din care am făcut achiziția.
Eu vreau sa fac masterul in tara dar in alt oras si pe alta specializare. Si daca termin cei 5 ani aici, dupa va trebui sa masterul la taxa, cee ce nu doresc.
Demos a scris:

Daca programa de invatamant din regulamentul interior al institutului, departamentul „Proiectare de Interior Design” nu este prevazut un examen de licenta, nu puteti face nimic.
Trebuia citit regulamentul inainte si eventual facuta alta facultate.
In acelas timp, din 2008, Universitatea Ion Mincu este recunoscuta in UE, are programe de colaborare cu alte institutii pe specialiatate in Europa, in plus, cred ca are si o certificare internationala.
Deci, ceea ce afirmati dvs este fals, adeverinta este recunoscuta in Europa.
Ea valideaza cei trei ani facuti deschizand dreptul de a da examenul de licenta in institutiile de invatamant europeene cu conventii de colaborare semnate cu UIM.
Aceste conventii de colaborare garanteaza programe de invatamant echivalente pe tot teritoriul UE.
Deci veti putea da examen de licenta unde doriti in cadrulacestor institutiilor.
Va sfatuiesc sa cautati aceste institutii, sa le contactati pt a vedea daca au un examen de licenta prevazut in programa de invatamant, sa vedeti in programul Erasmus daca acestea au programe pe specialitatea dvs si inainte de examen sa faceti un stagiu Erasmus de min 6 luni.
Cu stagiul Erasmus validat +adeverinta, dati licenta unde vreti.


Buna ziua! Sunt studenta la Universitatea Ion Mincu, specializarea Design de produs, aceasta având masterul integrat. Am aflat de curând ca noi nu vom putea sustine examenul de licenta, trebuind sa terminam cei 5 ani( cu tot cu master) pentru a putea primi diploma de finalizare a studiilor. Este vreo cale legala prin care sa pot sustine examenul de licenta? Eu vreau sa fac masterul in alta parte si nu doresc sa pierd inca doi ani aici. De asemenea, mi s- a spus ca daca doresc sa plec dupa 3 ani, mi se va elibera doar o adeverinta, care nu ma va servi la nimic. Astept raspunsurile dumneavoastra, multumesc anticipat!
Răspuns la discuția Preaviz in cazul demisiei
Iar preavizul începe din ziua imediat urmatoare a comunicării demisiei?
Răspuns la discuția Preaviz in cazul demisiei
Multumesc, dar nu are nicio legătură cu ce am intrebat eu
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna! Daca doresc sa demisionez de la locul actual de munca si lucrez un weekend da, unul nu, cum se calculează zilele de preaviz ( care sunt 20)? Se iau in considerare si zilele de weekend pe care le lucrez sau doar cele de luni pana vineri? Multumesc!
Răspuns la discuția Inaintarea demisiei
Ca sa inteleg, sa ii dau sefului doua exemplare ale demisiei, una care ramana el si alta pe care sa scrie numărul de înregistrare?
Buna ziua! Daca doresc sa imi inmanez personal demisia sefului, cum pot afla daca acesta mi-a înregistrat-o? Îmi este teama ca el va amâna acest lucru si astfel voi intra in preaviz mai tarziu
Buna ziua! Sunt angajata cu contract de munca pe perioada determinata( 6 luni) si doresc sa imi dau demisia, intrebarile mele, in cazul de fata sunt: redactez in scris demisia si o inmanez angajatorului, daca el refuza sa mi-o inregistreze sau amana acest lucru, cum procedez pentru a primi confirmarea ca a fost inregistrata? Am inteles ca mai este si varianta trimiterii acesteia prin posta dar as vrea ceva mai simplu si mai rapid. Preavizul incepe din ziua urmatoare a celei in care a fost inregistrata demisia? In preaviz( in cazul meu, de 20 de zile) intra si zilele libere pe care le am de drept? Pot demisiona daca am incheiat un contract pe perioada determinata? Si inca un ultim lucru, imi puteti atasa o cerere de demisie si sa imi spuneti ce articole sa folosesc in aceasta cerere? Multumesc anticipat!