avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 462 soluții astăzi
Forum Activitate stefiul

Activitate stefiul

Detin 2 carduri: unul Visa de salariu - pe care am descoperit de cont si tot la aceeasi Banca, unul de credit- Master. Salariul il iau lunar pe data de 13, iar pe cardul Master trebuia sa alimentez 10% din suma utilizata pe data de 25. Cum datorita reducerilor masive salariale, salariul nu imi mai ajungea pana pe data de 25, am vorbit la banca ce solutii ar fi. Mi s-a spus ca nu este nici o problema, mi se vor opri dobanzile la data de salariu pentru ambele carduri. Chiar daca plateam si o dobanda penalizatoare, nu m-a deranjat, stiid ca banca se indestuleaza. Dar cand sa ma duc astazi sa ridic salariul, am constatat ca nu aveam nici un leu disponibil. Banca transferase tot salariul in contul card-ului Master. L-a banca nu m-au lamurit daca a fost o operatiune legala, ci au dat vina pe sistemul informatic, si ca luna de luna pana la acoperirea creditului depe Master, nu voi mai beneficia de salariu,Am depus o plangere in scris, pe care cu greu au acceptat-o. Va rog sa-mi spuneti, a fost legala operatiunea intre aceste doua conturi? Fara fi notificata intr-un fel? De asemenea as dori sa stiu daca am dreptul sa-mi pot pot transfera doar salariul la o alta banca cu care institutia bugetara in care lucrez are conventie. Banca la care am vorbit (nu cea care mi-a facut probleme) mi-a spus ca este dreptul meu. As dori sa stiu in baza carei legi. Va multumesc din suflet.
V-as ruga sa ma lamuriti daca, in conditiile in care incepand cu anul 2010 nu se mai acorda sporul de fidelitate (la 10 ani vechime in instituia bugetara in care lucrez) este normal ca ceilalti care l-au obtinut pana la 31.12.2009 sa il mai ia.In caz contrar de ce nu este posibil sa il iau si eu si ceilalti colgi ai mei care facem 10 ani vechime in institutie incepand cu anul 2010?Nu este discriminare? Era doar in valoare de 5% din salariul de incadrare, ar fi crescut venitul net cu maxim 50 lei, dar contau. Multumesc.
Multumesc doamna! Am facut ambele lucruri. Procesul civil isi urmeaza cursul....Ce ma deranjeaza, este faptul ca nu am stipulata in contract o formula de calcul a dobanzii functie de indicatori reali economici (in cazul meu unul este Libor). De un an de zile tot trimit cereri, far' de raspuns. Incerc sa contactez persoanele abilitate de la Centrala bancii - nici o sansa. In urma plangerii la ANPC nu am obtinut decat revenirea la conditiile initiale a comisionului de administrare al creditului. Hartuirea telefonica a ajuns la extrem. Suna de pe numere private, necunoscute, ameninta cu inchisoarea (pentru o intarziere de doar doua luni). Nu le dau atentie, dar doresc sa-mi fie respectate drepturile. Nu contesc contractul, doresc numai respectarea lor. Dar sunt obosit.De accea am pus inrteabarea de mai sus.
Am depus o plangere penala pentru constatarea infractiunii de abuz in serviciu si inselaciune impotriva unei banci, deoarece banca a modificat clauzele contractuale unilateral - fapt care mi-a adus mari prejudicii (si fac obiectul unui proces civil separat). Sustin aceasta plangere cu acte si inscrisuri din care se poate vedea refuzul bancii timp de un an de zile, de a-mi oferi informatii referitoare la creditul meu de credit: refuzul comunicarii formulei de calcul a dobanzii, refuzul miscorarii ratei (dobanda este variabila) atunci cand LIBOR a scazut etc. Din cauza abuzurilor lor, am ramas in urma cu 2 rate si mi-e teama ca voi raman si cu a treia (rata a ajuns cat salariul)
Intrebarea mea este, ce poate face banca in acest caz? Sunt permanent amenintat la telefon cu executare silita, sunt agresat telefonic la orice ora din zi, chiar daca am cerut ca orice dialog sa se poarte numai in scris. In plus nu pot contacta nici o persoana abilitata de la sediul Central al bancii pentru a obtine raspunsurile dorite. Se pot razbuna executandu-mi casa? Mentionez ca creditul contractat a fost unul de refinantare.
As dori sa stiu daca functionarul bancar poate fi denumit "functionar public". Doresc sa fac o plangere penala impotriva unui angajat al unei banci cf Art. 249 din C.P.
Suntem obligati sa intram in concediu fara plata conform Legii 329/2009. Cum in familie suntem ambii bugetari (cu salarii de mizerie) ce demersuri trebuie sa facem la banca pentru a se tine cont de aceasta situatie neprevazuta?
Scuzati-ma de intarziere.... Am fost amenintati (si eu si codebitorii) cu executarea silita in scris la nici 34 de zile de intarziere.
Am facut, pe langa cele adresate bancii, plangere si la BNR (unde s-a copiat raspunsul Bancpost-in care eram anuntat cat am de plata si ca banca isi rezerva dreptul sa modifice dobanda si comisioanele, datorita conditiilor externe), precum si la ANPC Bucuresti in data de 24 iulie (la care nici pana acum nu am primit raspuns). Cum sa formulez exact cererea de suspendare de mai sus? As dori macar o formulare aproximativa. Va multumesc!
Am contractat in 2008 un credit in CHF pe 10 ani, credit de refinantare.Banca mi-a marit unul din comisioanele percepute lunar in octombrie 2008, motivatia ei fiind abstracta, fara referire la indicatori concreti pe care sa-i pot verifica ("criza mondiala"). I-am adresat petitii repetate incepand cu ianuarie 2009, dar a refuzat sa-mi raspunda concret. In plus, nici pana in ziua de azi nu mi-a oferit formula de calcul a dobanzii functie de indici verificabili. Am hotarat sa dau banca in judecata, avand in vedere ca datorita abuzurilor la care am fost supus, am inregistrat intarzieri la plata si am fost raportat la Biroul de Credit. In plus orice incercare de mediere, nu a fost luata in considerare de catre banca. Am hotarat ca pana la solutionare, banii aferenti ratei lunare sa-i depun in alt cont bancar.

Intrebarea este, poate banca , ca masura opresiva, sa procedeze la executarea mea silita in perioada in care procesul civil se desfasoara?
Am un credit de refinantare in CHF la Bancpost sin aug 2008. In octombrie 2008 mi s-a marit comisionul de administrare de la 0.45 % la 0.59 %. Am adresat bancii din ianuarie 2009 numerioase petitii in care ceream revenirea la valoare initiala a acestuia, cea stabilita prin contract. In plus am cerut si formula de calcul reala a dobanzii.
As dori sa stiu in cat timp banca este obligata sa raspunda petitiilor mele? Conform carei legi?