Buna ziua! Am o neclaritate in ceea ce priveste viitoarea pensie a mamei mele. Are 16 ani de munca in Romania si alti 14 ani pana in prezent in Italia, la varsta de 54 de ani. Intentia ei este de a reveni acasa atunci cand va putea sa se pensioneze. Intrebarile mele ar fi:
1. Cand ar putea iesi la pensie in Italia si care ar fi conditiile?
2. In cazul in care revine in Romania inainte de a se putea pensiona in Italia in ce conditii ar primi pensie de la statul roman? Eventual daca imi puteti spune cum ar fi recomandat daca exista anumite proceduri simplificate in vreun caz.
3. Cum i se va impozita pensia in cazul in care atinge pragul de pensionare in ambele state si va primi acea pensie cumulata? Va multumesc!
Buna ziua! In primul vreau sa fie clar ca imi recunosc greseala oprind voluntar pentru aprox.3-4 min in dreptul indicatorului oprirea interzisa. Inainte de a-mi relua drumul, pe celalalt sens de circulatie(este vb despre un bulevard cu 2 benzi pe sens, eu eram oprit pe prima banda) opreste masina poilitie( tot in dreptul unui indicator "Oprirea interzisa") si mi se face un semn asemanator cu cel facut de autostopisti sa stau si sa nu plec. Traverseaza un agent de circulatie imi cere actele si cat timp mi-a scris procesul verbal (cam 10 min) am ramas in acelasi loc, "OBSTRUCTIONAND" in continuare circulatia, care nu prea era. Intrebarea mea este daca asa trebuia sa fiu oprit de catre politisti si daca chiar se impuneau cele 2 puncte de amenda sau era mai indicat un avertisment? Va multumesc!
Buna seara,
Am fost acum 1 an in aceeasi situatie, si nu am respectat preavizul. S-a finalizat cu desfacerea contractului de munca prin lipsa si nu am avut nici o problema pana acum. Nu spun ca asa cum am facut eu este perfect, dar stiu ca nu au fost consecinte. Bafta!
Buna seara! In data de 16 aprilie am depus primul set de acte pentru dosarul Prima Casa. In data de 20 mai dupa lupte seculare, banca(daca CEC-ul este asa ceva) mi-a confirmat ca dosarul este trimis la analiza la Fondul de Garantare. Pe data de 28 iunie imi expira antecontractul si nu am nici un raspuns. Ce sfaturi imi dati? Sa fac vreo plangere la sucursala CEC din Brasov, sau si mai mult de atat? Mie mi se pare aberant timpul asta de asteptare fara nici un raspuns. As afla detalii din alte parti/institutii? Va multumesc anticipat
Va multumesc! Insa cred ca o data ce si ei mi-au spus asa nu vad de c mi-ar solicita actele in original atunci cand mama nu va mai fi in tara, intrucat ea imi va lasa mie o procura la notar si eu o sa semnez actele ulterioare.
Buna seara! As dori sa stiu daca este necesara apostilarea in prealabil pentru un set de documente necesare obtinerii unui credit. Actele sunt ale mamei mele, dar ea urmeaza sa vina in Romania cu actele in original, iar reprezentantii bancii respective mi-au spus ca in acest caz este de ajuns traducerea si legalizarea la un notar din Romania.Va multumesc!
Va multumesc mult! Am de mentionat faptul ca angajatorul nu si-a incalcat nici una din obligatiile enumerate de dumneavoastra mai sus, dar eu in CIM, dar si in fisa postului, figurez ca operator comercial(trebuie sa vand) si de 3 saptamani tineam locul unui coleg care oferea asistenta tehnica, conectandu-ma la anumite softuri cu care lucram cu numele si parola colegului absent. As putea sa ma leg de chestia asta daca s-ar ajunge la chestii complicate? Multumesc anticipat!
Buna ziua! De curand mi s-a ivit oportunitatea unui loc de munca pe care il astept de mult timp si am incercat sa imi depun demisia la zi la actualul loc de munca( de 1 an si jumatate de cand lucrez la firma respectiva toata lumea a plecat fara preaviz), dar nu mi s-a acceptat si am ales sa incalc practic contractul de munca si sa nu mai merg in preaviz adica sa absentez. As dori sa imi spuneti cum este posibil sa mi se desfaca contractul de munca in cel mai rau caz pentru mine si in cat timp, pentru ca ma intereseaza sa incep munca la noul loc de munca cat mai curand. Va multumesc!