avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 677 soluții astăzi
Forum Activitate paunescusorin

Activitate paunescusorin

Care este baza legala pentru functionarea in regim self service?Cum ar fi curatirea auto cu aspiratorul sau splarea auto pe baza de fisa(adica ati cureti singur masina),spalarea rufelor la masini de spalat cu fisa,depozitarea bagajelor in compartimente(casute) pe baza de fisa,cantare cu fisa ,WC-uri private cu plata,parcare ,utilizare taraba pentru vazare si oricare alta forma de inchiriere a uni bun sau spatiu pentru propria utilizare pe termen relativ scurt indiferent daca exista un casier cu chitante sau functioneaza pe sistem electronic cu fisa ,bacnota sau card.Pentru a se numi inchiriere ar presupune semnarea unui contract ceea ce ar fi imposibil ,datorita utilizari pe termen scurt,daca de exemplu pentru curatirea cu aspiratorul sau spalare cu fisa,am numi"intrtinerea si repararea auto cod 4520 ,ar insemna ca firma respectiva ai presteaza un sericiu acelui client ceea ce nu este adevarat pentru ca serviciul si-l presteaza clientul,si atunci in ce cod incadram aceste activitati comerciale?
in urma dobamdirii (adjudecarii) unui imobil achizitionat la licitatie,si dupa ce sa procedat la evacuare fortata de catre executor cu poloitie etc, bunurile au ramas sigilate in una din camere ne fiind inventariate doar sigilate. sa incheiat un proces verbal cu martori in care a fost mentionat faptul ca debitorul solicita termen de doua saptamani pentru ridicrea bunurilor,iar in caz ca nu sint ridicate in acest termen se va proceda comf legii...in prezenta executorului judecatoresc.intrebare: Dupa cat timp se considera abandonate sau cum se procedeaza comf legi ca am inteles ca in acest sens au suferit modificari legile si dupa expirarea termenului acceptat se considera abandonate ne mai fiind impusa obligatia de custodie a bunurilor sigilate .? 1) in prezent termenul cerut pentru a-si lua lucrurile a expirat. 2)in procesul verbal nu scrie nimic despre faptul ca bunurile au ramas in custodia cuiva. Cine si cum le poate lua acum?
Dar lucrul dupa ce programul de lucru sa incheiat (respectiv excesul de zel ),si el este privit la fel? (Cunosc faptul ca la noi orice fapta buna nu scapa nepedepsita...)
Referitor la programul de functionare al anumitor prestatori de servicii.Care este legislatia in vigoare si ce efecte poate avea ,daca o Soc.Com.,din lipsa de clienti,nu respecta programul de functionare afisat chiar de el? An cazul in care deschide mai tarziu sau inchide mai devreme,ori atunci cand este ora inchiderii,apare un client si astfel lucreaza dupa ora de inchidere.Nu ma refer din punct de vedere al dreptului munci,aici nefiind vorba de nici un angajat,lucrul fiind efectuat direct de patron,si nu ma refer nici la orele de noapte unde trebuie avizat orarul.Afisarea programului este obligatorie? dar respectarea orarului? sau in cazul in care sa spunem sambata si duminica pe orar scrie inchis iar in realitate este deschis?Cum se pune problema ?Putem scrie pentru a scapa de probleme ,pe programul de functionare deschis numai joi de la ora13 la ora 13,30 iar astfel sa poti flexibiliza programul de deschis-inchis,lucrand astfel cand doresti?
In urma cu mai multi ani am incheiat un contract intre firma mea si alta firma ,pe care trebuia sa-l achit in partru rate.Dupa plata primei rate nu am mai achitat urmatoarele rate ,iar dupa trei ani cea de adoua rata s-a prescris,a urmat a treia rata care s-a prescris si ea dar pana sa se prescrie si cea de a patra rata ,am fost citat ptr.plata celei de a patra rata plus penalitatile aferente intarzierii platii.Procesul sa incheiat repede in favoarea celeilalte firme,eu fiind obligat la plata care fusese revendicata.Dar de atunci au trecut deja doi ani si nimeni nu a mai revendicat aceasta plata. Intrebarea este : 1) La suma datorata se mai adauga acum si penalitati sa constat peste un timp ca va trebui sa platesc mai mult,iar aceasta tergiversare de a-si recupera banii sa le fie benefica lor? 2)In cazul in care dezinteresul lor ptr.recuperare dureaza mai mult ,exista termen ptr.prescrierea acestei plati castigata deja de ei in instanta? 3) Care este procedeul pe care trebue sa-l urmeze in cazul in care vor devenii interesati de a-si recupera banii?
Sa inteleg ca firma care detine autov.este suspendata temporar acum?An acest caz nu puteti emite factura de vanzare ptr.autov.,si va trebui sa redeschideti activitatatea pentru a emite o factura ! trist si caraghios dar real.
Pentru firma respectiva este foarte simplu sa dovedeasca faptul ca nu mai au lichiditati ca sa poata continua lucrarea ,si nu i se va putea imputa faptul ca ca nu vor sa continue din rea vointa .Pentru inceput trebuie sa verificati in ce categorie se situeaza aceea firma(capital social,active,cifra de afaceri etc} ,pentru ca exista posibilitatea sa sa-i dati in judecata si chiar sa castigati iar firma sa nu aiba nici macar cu ce sa plateasca cheltuielile de judecata ,nu mai vorbesc de despagubirea dvs.
Notarul nu are nici o legatura in aceasta vanzare avand in vedere ca o societate comerciala vinde acel autov.,se va face o simpla factura de catre firma ,cu care cumparatorul va putea inmatricula acel autov.Bineinteles ca vor mai fi si alte mici taxe ptr.inmatriculare.
Răspuns la discuția autovehicul pe firma la vanzare
Singurul interesat in aceasta vanzare este fiscul care doreste achitarea la zi a taxelor aferente (impozitul),pentru care isi va pune viza ca poate fi instainata.La fisc veti figura cu siguranta inregistrat cu autov.la adresa pe care ati declarato cand ati cumparat autov.,cat despre inmatriculare chiar n-ar trebui sa va face-ti griji. Teoretic cine nu-si modifica actele auto in functie de sediu social (in cazul pers.juridice)sau al cartii de identitate(in cazul pers.fizice),este pasibil de amenda ,iar in cazul in care este oprit in trafic i se retine certf. de inmatriculare.Insa avand in vedere ca acum va fi israinat autov.,cu siguranta se va trece cu vederea !
Trecerea autov. de pe firma pe persoana fizica se desfasoara clasic:firma vinde(cu factura),iar cumparatorul(indiferent cine este acesta) cumpara .Urmeaza inmatricularea autov.(pe pers. fizica) cu costurile ei de rigoare.