avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Activitate raicuraisa

Activitate raicuraisa

Răspuns la discuția Titlu executoriu
Multumesc pentru raspuns , dar din pacate nu m-am lamurit.
Situatia sta in felul urmator:
Un avocat de rea credinta a falsificat un contract de asistenta juridica , si a depus spre investire COPIA (exemplarul autocopiativ) .
Desi initial instanta a respins investirea copiei cu drept de recurs, avocatul a redepus solicitarea de investire a doua oara si instanta a aceptat investirea, aplicandu-se formula pe COPIE.
Intrebarea mea se referea la aspectul urmator: daca pentru investiri este obligatorie depunerea exemplarului original a unui titlu executoriu si daca exista o prevedere legala care stipuleaza ca se investesc numai titlurile in original
va rog sa-mi spuneti care este termenul legal dupa instituirea popririi pe un cont in care Banca poate face plata catre executor si care este prevederea legala expresa

Multumesc
Buna ziua.

Va rog frumos sa -mi spuneti daca exista o prevedere legala in sensul ca titlurile executorii se investesc cu formula executorie numai "in original"
Se poate admite investirea cu formula executorie si aplicarea stampilei pe exemplarul 2 Copie, a unui contract de asistenta juridica , respectiv exemplarul care ramanea in carnet ( pe care scrie ca originalul a fost inmanat clientului.....) ?
Răspuns la discuția Imbogatirea fara justa cauza
Buna ziua dl Alimanescu.
Va rog frumos daca puteti sa clarificati aspectul urmator pentru a intelege eu clar.
Revin la primul Dvs.raspunsul in care imi comunicati ca "daca a formulat o actiune care îi va fi respinsa, acesta ar putea formula (in termenul de prescriptie) o alta actiune intemeiata pe imbogatirea fara justa cauza."
Solicitarea mea se refera la sintagma "in termenul de prescriptie" , respectiv se poate solicita in cadrul termenului de prescriptie prezervarea dreptului de prescriptie avand in vedere caracterul subsidiar al actio de in rem reverso?

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Răspuns la discuția taxa de timbru
Va multumesc si in special pentru precizarile suplimentare
Discuție taxa de timbru
Va rog frumos sa-mi spuneti care este marimea taxei de timbru pe cate ar trebui sa o platesc in cazul unui recurs pe care il fac pentru atacarea unei Incheieri de sedinta prin care s-a decis suspendarea in conditiile art 244 .1 cod civil.
Multumesc frumos
As indrazni sa va rog daca se poate sa dezvoltai putin afirmatia"în doctrină s-a reliefat imposibilitatea introducerii actio de in rem verso pentru evitarea unor prescripții.

Personal ma confrunt chiar cu aceasta speta. Reclamantul a introdus actiunea numai pentru evitarea prescriptie (cu trei zile inainte de indeplinirea termenului) numai pentru a-si prezuma dreptul , pe rol aflandu-se o alta actiune in contract in faza de Recurs
1.Va rog frumos sa-mi explicati ce inseamna caracterul subsidiar al actio de in rem verso si cum se interpreteaza corect, in lumina vechiului cod civil.

2. Exista vreo deosebire de interpretare cu privire la caracterul subsidiar al actio de on rem verso intre cele doua coduri? vechi si nou?
Va rog sa-mi spuneti de cand se aplica noul cod civil si unde se mentioneaza
De unde reiese ca pentru intamplari petrecute/reclamate inainte de data intrarii in vigoare a noului cod civil , respectiv din anul 2009 se aplica vechiul cod civil
Multumesc
Răspuns la discuția Suspendarea judecarii cauzei
Multumesc frumos pentru raspuns.
Mai am o nelamurire :: daca reclamantul are o alta cale de recuperare , respectiv Recursul (pentru actiunea din contract, Recurs in derulare) , in lumina interpretarii corecte a caracterului subsidiar al actio de in rem , actiunea bazata pe imbogatirea fara justa cauza simultana, poate fi considerata o exercitare abuzaiva a drepturilor procesuale?
Este corecta atitudinea instantei ? in locul discutarii exceptiei inadmisibilitatii a suspendat cauza