avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 818 soluții astăzi
Forum Activitate Victor26

Activitate Victor26

Am muncit întreaga activitate în condiții normale de munca, dar având un handicap grav, din copilărie. Sunt născut în 26.07.1963. La împlinirea vârstei de 50 de ani am întrat la pensie, din mediul privat. Lucrez în continuare, în mediul privat în IT.
La data pensionarii aveam o vechime în munca, pe decizie, 29 de ani și 8 luni. Stagiul complet de cotizare era pentru mine de 11 ani și 8 luni. Acum mi s-a spus că nu beneficiez de puncte de stabilitate, deoarece nu aveam vechime de minim 25 de ani. Pai eu aveam peste 29 de ani. Valoarea punctului de referință este acum de 81 de lei rezultat din împărțirea valorii punctului de pensie de 2032 de lei la 25. Punctajul meu anual se înmulțește cu 81 și mi s-a calculat o pensie cuvenita diminuata cu 50%. E corect să se împartă la 25 având în vedere ca stagiul meu de cotizare complet se considera 11 ani și 8 luni?
Angajat din 09.1988, absolvent de facultate de 5 ani, la zi și fiind angajat și în prezent, în privat, la recalcularea pensiei nu am primit nici un punct de stabilitate. Sunt încadrat în gradul grav de handicap, dobândit în copilărie. Sunt pensionat de la împlinirea vârstei de 50 de ani, conform legii. Conform noii recalculari, cuantumul pensiei s-a înjumătățit. Ce trebuie sa fac?
Sunt pensionar pentru limita de varsta dar lucrez in continuare. Dupa cat timp pot cere sa mi se recalculeze pensia? M-am pensionat in 2013 dar o sa continui sa lucrez pana la 60 de ani. Precizez ca am fost pensionat la 50 de ani in conditiile legii, avand un handicap locomotor di copilarie. Recalcularea se poate face doar la incheierea totala a activitatii?
Ceva noutati in legatura cu indemnizatiile persoanelor cu handicap?
Doresc sa radiez din circulatie un autoturism. Sunt o persoana cu handicap grav si as evita deplasarile pe la diverse birouri. Cum ar trebui sa procedez si care nunt actele necesare? Va multumesc!
Se preconizeaza cresterea prestatiilor sociale pentru persoanele cu handicap in 2016?
Sunt absolventa a Facultatii de drept. Nu am vechime in specialitate juridica. Pot sa particip la concursul pentru a deveni executor judecatoresc?
Sunt persoana cu handicap grav. Posed un autoturism pe care il conduce sotia mea. Nu are adaptari speciale deoarece eu nu pot oricum sa il conduc. Sunt scutit de la plata rovignetei. Cum trebuie sa procedez daca am acest drept!
Din Germania.
Sora mea este asistenta medicala responsabila cu instrumentarul la sala de operatii, sectia chirurgie, dintr-un spital municipal. Avea de cativa ani un "spor de periclitate" de 50 % din salariu. In urma cu o luna pe fluturasul de salariu acest spor a aparut cu denumirea de "spor de incordare psihica" iar zilele trecute a primit prin posta un act aditional la contractul de munca in care se spune ca , de comun acord, ea si cunducerea spitalului au fost de acord sa se modifice acest spor la 25% si i se cere sa semneze acest act. Este legal acest act? Ea si colegele ei aflate in aceeasi situatie nu au fost consultate sau anuntate pana cum despre aceata modificare. Au refuzat sa semneze si vor sa isi angajeze un avocat pentru a se stabili daca e corect sa se modifice acest spor. D-voastra ce parere aveti?