avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Activitate Florica Poputa

Activitate Florica Poputa

Luati legatura cu un notar din Romania sa faca aceasta inregistrare. Dar, conform regulilor in materia succesiunii, acceptarea mostenirii este valabila nu doar daca este facuta in mod expres, printr-o declaratie data in fata unui notar public, ci si tacit prin intrarea in posesia si folosinta bunurilor succesorale, plata impozitului, anumite acte de dispozitie, de ex vanzarea. Poate ca Dvs ati acceptat deja in mod tacit succesiunea.Important este sa acceptati succesiunea expres sau tacit, in termenul pravazut de lege.
Răspuns la discuția Legea 221/2009
Este adevarat ca art. 5 din Legea nr. 221/2009 a fost declarat neconstitutional, prin urmare nu se mai pot solicita despagubiri morale pentru suferintele provocate prin condamnarea politica. Dar, in opinia mea, asta nu e decat o situatie temporara, am inteles ca exista in Parlament un proiect de lege in care se acorda daune persoanelor persecutate politic/urmasilor acestora, dar intr-un anumit cuantum.
Sfatul meu este, daca aveti o asemenea speta, sa introduceti actiunea, sa administrati probatoriul pentru a se constata condamnarea cu caracter politic, asta daca nu este o condamnare politica de drept.
Daca aveti proces pe rol, incercati sa temporizati cursul prin mentinerea dosarului pe rol. Pana faceti probatiunea dureaza, pana vin adresele de la CNSAS. Si sentinta e susceptibila de a fi atacata cu apel, recurs, pana la Inalta Curte. In acest interval de timp, exista posibilitatea sa intre in vigoare o noua lege care sa va indreptateasca la plata unor daune morale, chiar intr-un cuantum mai redus. Oricum e mai bine decat nimic.
aveti o sentinta pe care ati pus-o in executare?am vazut ca pe rolul instantelor sunt foarte multe contestatii la executare ale ANRP.Practica de solutionare a dosarelor in acest stadiu procesual este impartita.
Este necesar sa urmati procedura prealabila in care sa solicitati autoritatii publice cumpararea locuintei . In caz de refuz, trebuie sa urmati prevederile legii nr. 554 a contenciosului administrativ si sa atacati in instanta refuzul nejustificat al autoritatii administrative de solutionare a cererii Dvs.
In afara de mostenitorii legali si legatarii( mostenitorii testamentari) care detin calitatea de subiecti ai dreptului de optiune succesorala, si creditorii personali ai unui succesibil( fiul care are datorii la banca) pot exercita dreptul de optiune succesorala pe calea actiunii oblice conform art. 974 C. Civ.
Aceasta datorita faptului ca dreptul de optiune succesorala este de natura patrimoniala, si nu personala. In concluzie, Banca poate accepta succesiunea pt fiul cu datorii. Dar isi va urmari creanta in limitele cotei cuvenite fiului.
Optiunea pe cale oblica ar putea fi refuzata bancii daca se probeaza in concret ca alegerii facute i se opun considerente de ordin moral, caz in care aceasta optiune capata un caracter exclusiv personal.
Răspuns la discuția doresc un raspuns
La acest moment, cat timp parintii Dvs.traiesc, nu aveti niciun drept asupra bunurilor mobile si imobile. Ei sunt proprietari.
Dar, daca ati facut imbunatatiri, si parintii Dvs. introduc in instanta actiune in evacuare impotriva Dvs, puteti solicita valoarea imbunatatilor pe care le-ati facut la imobilul in care ati locuit. Este necesar sa faceti dovada imbunatatilor, cu chitante, daca ati achizitionat bunuri sau servicii, sau orice alte documente, care pot fi coroborate intr-un proces cu declaratii de martori.
Răspuns la discuția cerere de chemare in judecata
este necesar sa indepliniti in prealabil procedura concilierii directe, conform art. 720 indice1 Cod proc civ. Trebuie sa vedeti ce se intampla, poate aceasta societate isi va indeplini de buna voie obligatiile. Dupa ce ati demarat aceasta procedura, avand in vedere refuzul societatii de a-si indeplini obligatiile contractuale care ii incumba, va indreptati cu actiune la instanta.
Nu exista un model tip, trebuie sa formulati cererea introductiva si sa o motivati incat sa nu fie respinsa.
Aveti nevoie de toate datele spetei, care sa fie confirmate cu documente justificative.
Pentru mai multa siguranta, va sfatuiesc sa contactati un avocat profesionist care sa se ocupe de problema. Este enevoios sa introduceti dvs cererea, trebuie sa se stabileasca instanta competenta din punct de vedere material, teritorial, fiind o actiune civila, si nu penala. Apoi timbrajul...s.a.m. Daca o faceti de capul Dvs s-ar putea sa tergiversati judecata, riscand o declinare de competenta, si ceea ce e mai important implinirea unei prescriptii, care v-ar putea impiedica sa mai perfectati contractul de vanzare-cumparare in forma autentica.
este cumva Legea nr. 221/2009 privind detinutii politici?
trebuie sa vedeti unde va este dosarul.solutia este sa va gasiti unn avocat care sa faca toate aceste demersuri in locul Dvs. Nu prea cred ca vi s-a anulat permisul, daca in cauza s-a dat NUP.
Răspuns la discuția drept penal
pai daca cercetarile penale dureaza mai mult timp??
dupa cum bine stim in Romania un dosar in faza de urmarire penala poate dura...si am nevoie de permis de conducere.