avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Activitate Cami88

Activitate Cami88

Bună ziua Aș avea o întrebare La data executării silite din imobil (depășirea termenului de predare a locuinței prevăzut in contractul de vânzare care prevedea și ca locuința să fie eliberată de toate bunurile mobile ale vânzătorilor) s-a încheiat un proces verbal cu bunurile mobile. etc care au rămas în casă având termen două săptămâni ca să le ridic. Nu am reușit să duc totul. Un avocat m-a sfătuit să trimit notificare proprietarului după care instanța. Eu Nu doresc un proces. Astfel bunurile rămase în imobil sunt la cheremul proprietarului considerându-se a fi abandonate, eventual poate să le arunce/ distruge pe cheltuiala lui și să îmi ceară despăgubiri conform clauzelor din contractul de vânzare? Menționez că nu am semnat nici un proces verbal de ridicare a bunurilor, nici acelor câteva pe care le-am dus. Vă mulțumesc
Răspuns la discuția Cerere ajutor public judiciar

Cererea pentru acordarea ajutorului public judiciar în vederea exercitării unei căi de atac se adresează instanţei a cărei hotărâre se atacă, în mod obligatoriu, înăuntrul termenului pentru exercitarea căii de atac şi se soluţionează de urgenţă de un alt complet decât cel care a soluţionat cauza pe fond.

Va multumesc pentru sfat. Asa am si procedat. Mi s-a aprobat doar dupa a doua cerere, cea de reexaminare si intr-un timp destul de lung, in nici un caz "de urgenta". Cererea de repunere in termen impreuna cu cererea de revizuire a fost fomulata de avocat. Mi s-a respins cererea de repunere in termen ca neintemeiata. De ce?
Mai mult, respinge ca inadmisibila cererea de revizuire........Daca cererea de repunere in termen nu e admisa se poate pronunta in cererea de revizuire??
Buna ziua. Poate cineva sa ma ajute sa inteleg:
"Respinge ca neîntemeiată cererea de repunere în termen formulată de revizuienta XY.. Respinge ca neîntemeiată excepţia tardivităţii cererii de revizuire invocată de intimaţii XX. Respinge ca inadmisibilă cererea de revizuire formulată de XY" 700lei cheltuieli de judecata, pt un singur termen?
Mentionez ca cererea de repunere in termen a fost motivata de faptul ca am depus cerere de ajutor public judiciar pt avocat din oficiu care sa formuleze calea de atac extraordinara - cererea de ajutor public judiciar am depus-o in termenul de depunere a caii de atac extraordinare si care mi-a fost admisa. De ce nu este un motiv "temeinc justificat" lipsa de asistenta juridica...mai ales in formularea unei cai de atac extraordinare....????
Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti daca se poate depune cerere de ajutor public judiciar pentru a cere avocat din oficiu pentru formularea unei cai de atac (revizuire/contestatie in anulare) sau doar in cazul in care dosarul (civil) e pe rol?
Discuție Apel
Buna ziua. Poate cineva sa ma ajute in urmatoarea problema:
La apelul depus de reclamanti, solutia data de tribunal - care schimba in totalitate hotararea primei instante civile si este definitiva - s-a pronuntat de aproape opt luni dar nu este inca motivata. Care este termenul in care aceasta solutie motivata trebuie sa mi se comunice si daca poate fi atacata; cum si care este termenul de depunere a caii de atac. Va multumesc.
Se poate intra in legalitate cu o constructie pe baza unei hotarari judecatoresti, respectiv aceasta suplineste un acord refuzat deoarece constructia incalca mai nulte prevederi ale codului civil constatate. ( balconul pana pe limita de proprietate etc.)
Răspuns la discuția Recurs
Multumesc pentru raspuns.
De unde pot sa aflu daca cauza are prevazuta si calea de atac a recursului?
Răspuns la discuția Recurs
Multumesc pentru raspuns.
Discuție Recurs
Buna ziua. As vrea sa stiu cum as putea depune recurs la apelul in care Tribunalul a schimbat in totalitate sentinta primei instante, a Judecatoriei, care-mi era favorabila, in favoarea reclamantilor. Din cate stiu, NCPC cere ca recursul precum si sustinerea sa fie facute de avocat. Problema mea este ca nu-mi pot permite sa platesc onorariul unui avocat, deoarece singurul meu venit este pensia minima. (sunt singura, nu am copiii). La noi se lucreaza Pro Bono? Stiti pe cineva? Sau cum pot cere ajutor judiciar (cred ca asa se numeste).
Discuție Apel admis
In prima instanta am castigat. Reclamantii au depus apel cerand schimarea in totalitate a hotararii date de judecatorie si care era in favoarea mea. Tribunalul a admis apelul, Hotararea este definitiva. Mai poate fi atacata prin recurs? Cum? Doar prin avocat?