Nicoleta Cristina Romascanu a scris:
Întrebarea ar fi: oare știți ce faceți?
Fiindcă eu nu prea înțeleg ... mișcarea. Aparent există un motiv: cel creionat mai sus de dvs. Însă, pe acesta l-aș vedea rezolvat altfel: mai simplu și mai ieftin - bunăoară cu o procură de administrare. În vreme ce, pentru ceea ce vreți să faceți văd un risc în viitor. Dacă l-ați cântărit și vi-l asumați, este una... Dacă nu-l vedeți ori îl ignorați, este cu totul altceva. Depinde și de relațiile dintre părți.
Buna seara,
Multumesc pentru toate raspunsurile primite.
Nu ignor riscurile, incerc sa rezolv o problema de familie, legal si cu costuri cat mai mici.
Mama mea nu mai este tanara. De aceea m-am gandit ca, atunci cand nu va mai putea lucra, o parte din banii ce ii vor fi necesari pentru completarea veniturilor ar putea proveni din vanzarea terenului. Terenul este o mostenire de la tatal nostru comun, iar mama a muncit si munceste mult pe acest teren. si in opinia noastra este indreptatita sa se bucure de o parte din el.
Am convenit cu sora mea ca, atunci cand mama nu va mai vrea, sau nu va mai putea lucra, vom vinde terenul si fiecare va face ce doreste cu banii obtinuti din vanzare.
Cu scopul evitarii unor discutii si tensiuni intre mine si unii membrii ai familiei pe care urmeaza sa mi-o intemeiez, (care nu prea inteleg nevoile varstnicilor din Romania), doresc sa fac toate demersurile inainte de casatoria mea.
Din raspunsul dumneavoastra am inteles ca nu trebuie sa dezmembram terenul ( adica nu mai este nevoie de cadastru si intabulare pentru 2 loturi separate) si ca practic trebuie mers la notariat pentru actul de donatie, corect ?
Trebuie sa ne prezentam toti trei ?
Imi cer scuze, dar incerc sa gasesc cea mai ieftina varianta.
Cu stima