@ marfan Probabil ca omiteti ipoteza prevazuta de art. 30 din Decretul 58/1974, care prevede ca.
Dobindirea terenurilor cuprinse in perimetrul construibil al localitatilor urbane si rurale se poate face numai prin mostenire legala, fiind interzisa instrainarea sau dobindirea prin acte juridice a acestor terenuri.
In caz de instrainare a constructiilor, terenul aferent acestor constructii trece in proprietatea statului cu plata unei despagubiri stabilita potrivit prevederilor art. 56 alin. 2 din Legea nr. 4/1973.
La data respectiva, proprietatea privata fiind restransa, nu se punea problema evaziunii fiscale prin nedeclararea suprafetei detinute. Si oricum ,consider mesajul usor off-topic!
Exact din acest motiv va sfatuiam sa aflati regimul juridic al imobilului in cauza.
In conditiile in care apartamentul a fost dobandit in timpul casatoriei, tatal dumneavoastra detine de drept o cota de 1/2 din imobil, pe care va trebui sa v-o vanda. Asupra celeilalte cote de 1/2, pe care o detineti in indiviziune impreuna cu tatal si sora dumneavoastra, puteti conveni in fata notarului public sa va fie atribuita in exclusivitate, cu acordul comostenitorilor (sora si tatal). In acest fel, puteti deveni proprietar exclusiv al imobilului.
Raspunsul este diferit, in functie de regimul juridic al terenului. Oricum, in conditiile in care nu puteti invoca existenta unui just-titlu, veti putea invoca doar uzucapiunea de 30 de ani, care intervine doar incepand cu 2015.
In vederea punerii in executare a unui titlu executoriu urmeaza sa procedati la contactarea unui executor judecatoresc. Acolo veti completa atat cererea de executare, cat si contractul de executare. Veti avansa o suma de bani in vederea demararii procedurilor executionale, conform celor precizate de executorul judecatoresc ales. Cat priveste plata taxelor judiciare de timbru, executorii judecatoresti ofera posibilitatea incasarii acestora direct la sediul lor, fara a mai fi necesar sa va deplasati pentru plata.
Aceste mentiuni trebuie sa se regaseasca la DESTINATAR, iar nu la EXPEDITOR. Dvs sunteti emitentul, iar instanta cea care primeste cererea, urmand a o inregistra.
Dreptul legal al asiguratorului nu poate fi ingradit de niciuna dintre parti. Instanta este cea care decide, in baza probelor administrate, daca cererea este intemeiata sau nu. Practica instantelor nu este constata sub aspectul aplicabilitatii art.58 din lege. Exista instante care solicita existenta unei hotarari judecatoresti definitive pentru savarsirea infractiunii de conducere pe drujmurile publice sub influenta bauturilor alcoolice, pe cand altele, au in vedere doar existenta pragului pentru alcoolemie.
Răspuns la discuția
daune
Sumele solicitate, de care am cunostinta, fluctueaza in intervalul 500.000-1.000.000 Euro. Nu am cunostinta de sume acordate efectiv,deoarece dosarele sunt inca pe rol.
Exercitarea autoritatii parintesti nu are legatura cu stabilirea domiciliului minorei. Daca instanta va incuviinta ca domiciliul minorului sa fie stabilit in strainatate, nu aveti de ce sa mai obtineti un acord din partea tatalui in acest sens.
Daca s-a ajuns la faza de executare silita, inseamna ca exista un titlu executoriu pe care creditorul incearca sa-l valorifice prin mijloacele permise de lege. Pe calea contestatiei la executare, de regula se contesta nelegalitatea formelor de executare si a actelor dispuse in cauza, iar nu titlul executoriu. Exista situatii extrem de bine determinate de codul de procedura silita in care se poate face contestatie cu privire la insusi titlul executoriu. Din ceea ce prezentati dvs pe forum, nu cred ca sunteti in aceasta din ultima situatie. Luati legatura cu un avocat, care va studia actele din dosar si va va prezenta masurile ce se impun a fi urmate in cauza.