avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Activitate bogdansbg

Activitate bogdansbg

Va recomand masini cu motoare electrice, alea nu se aud cand sunt in functiune :)))

Cat despre faruri, cel mai bine sa le opriti daca stationati, pe dreapta.

In cazul de fata politia poate sa-i ia caii de la bicicleta din portbagaj, mai pe romaneste spus.
Buna seara,

Doresc sa stiu ce acte trebuie facute pentru o firma din afara UE, care va avea un singur punct de lucru in Romania.

Firma desfasoara activitatea online in tara de origine si nu va incasa bani in Romania, ci va avea doar acest depozit logistic (ca si punct) din care va trimite marfa catre clientii romani, prin firme de curierat.

1. Ce trebuie declarat ?
2. Ce taxe si impozite va avea de platit ? (daca se aplica)
3. Alte informatii utile.

Multumesc si astept raspunsul vostru.

Discuție Mic Producator
Salutari,

Doresc sa aflu mai multe informatii despre conditia de Mic Producator.

Am incheiat un parteneriat cu un producator din China care-mi poate puna la dispozitie componentele necesare asamblarii unor echipamente electronice in Romania. Deci produsul final va fi produs la noi in tara.

Mentionez ca doresc sa fac asta in propriul garaj, pentru ca nu necesita linie de productie si nici investitie de vreun fel. Componentele sunt in concordanta cu legislatia europeana, au codurile CE pe ele si vin cu certificat calitate de la producator.

Activitatea va fi una ocazionala (1-5 echipamente produse pe saptamana)

In ce conditii pot activa si distribui produsele asamblate catre populatie ?
Pot sa le vand ca si vanzator ambulant ?
Sunt obligat sa platesc statului ceva ?
Sunt obligat sa ma organizez intr-o anumita forma (firma, pfa etc) ?

Multumesc si sper sa fie o discutie constructiva.
Codul Fiscal defineste urmatoarele:

Contribuabilul:
ART. 39 , lit.a: persoanele fizice rezidente

Activitatile independente:
ART. 46 , pct 2: Sunt considerate venituri comerciale veniturile din fapte de comerţ ale contribuabililor, din prestări de servicii.

Impozitarea venitului net din activităţi independente, conform normelor metodologice de aplicare se impozitează potrivit prevederilor capitolul 10 din prezentul titlu.

Capitolul 10
ART. 80 Stabilirea venitului net anual impozabil

Venitul net anual impozabil se stabileşte pe fiecare sursă din categoriile de venituri menţionate la art. 41 lit. a), c) şi f) prin deducerea din venitul net anual a pierderilor fiscale reportate.

ART. 81 Declarații privind venitul estimat/norma de venit

(1) Contribuabilii, precum şi asociaţiile fără personalitate juridică, care încep o activitate în cursul anului fiscal sunt obligaţi să depună la organul fiscal competent o declaraţie referitoare la veniturile şi cheltuielile estimate a se realiza pentru anul fiscal, în termen de 15 zile de la data producerii evenimentului.

Iar pentru a nu ramane vreun dubiu asupra termenilor:

ART. 7 Definiţii ale termenilor comuni.

4. activitate independentă - orice activitate desfăşurată cu regularitate de către o persoană fizică, alta decât o activitate dependentă;

---

Deci despre ce vorbim aici ? Unde scrie ca trebuie sa fiu PFA sau firma pentru a-mi declara si plati veniturile din activitati independente ?

Totusi vreau sa stiu cum pot incasa Legal bani in numerar de la vecinii carora le dau sfaturi bune.

Multumesc.
Am fost foarte explicit: NU doresc sa infiintez nimic.

Consider ca sunt o persoana fizica normala care da sfaturi vecinilor iar vecinii ma platesc pentru acele sfaturi. Se numeste "prestare de servicii", iar Statul nu presupune ca pentru a da sfaturi si incasa bani trebuie sa fiu autorizat in vreun fel. In plus, eu vreau sa imi platesc impozitul pe ce am incasat. Mi se pare ceva normal.

Ca persoana fizica, daca eu incasez bani din activitati (servicii sau comerciale) trebuie sa ma duc sa declar la FISC acele venituri. Pentru ca eu sunt cetatean cinstit.
Statul nu face diferenta intre un PFA si o persoana fizica normala cand vine vorba de plata impozitului pe venituri.

Din aceasta cauza am cerut sfatul celor cu expertiza si experienta in domeniul fiscal.

Cum pot proceda sa fie totul legal si transparent ?
Buna seara,

Apelez la expertiza celor avizati pentru urmatoarea situatie:

1. Sunt persoana fizica si desfasor activitati de prestari servicii.
2. NU doresc sa infiintez nici PFA nici Firma, vreau sa lucrez ca persoana independenta de acasa.
3. Doresc sa incasez bani. in Numerar, si legal de la persoanele fizice carora le prestez serviciile respective.

Ce variante legale am ?

Multumesc anticipat.

Răspuns la discuția Registru intrari-iesiri distrus
Va multumesc mult, conteaza enorm o minte priceputa cand se formuleaza raspunsurile.

Sper sa fie util si altora ce am discutat aici.

#pfa, #registru, #registruintrariiesiri, #acte, #actedistruse, #reconstituire
Răspuns la discuția PFA facturare online
Nu ai treaba omule.
Persoanele de la Admin Fin sunt, ca tot aparatul bugetar, deficitare si incompetente.

Ele au inteles ca vrei sa depui online declaratii sau alte chestii, pentru care trebuie evident certificat digital.

Poti folosi orice soft de facturare online, printezi, stampilezi, semnezi si dai factura, fara sa mai faci de mana.

Daca te pricepi poti sa-ti pui si stampila si semnatura pe document si sa printezi direct color. Sunt valabile si acceptate.

In prezent le poti trimite si online, nu mai e necesar sa le dai originalul.
Răspuns la discuția Registru intrari-iesiri distrus
Multumesc pentru raspunsul prompt.

Daca nu se poate reconstitui, ce se intampla efectiv si concret?

Multumesc.
Buna ziua,

Exista urmatoarea situatie.

PFA are registrul Intrari-Iesiri distrus (ars mai precis).

Ce se intampla mai departe si cum se poate proceda mai departe ?

Multumesc anticipat.