Buna ziua!Am cumparat un imobil pe care in anul 1998 l- am demolat partial binenteles cu toate avizele si autorizatia de demolare.Dupa 2 ani am construit pe vechiul amplasament unde am demolat si deasemenea si peste cele doua camere deja existente o casa cu etaj mansardat.Mentionez ca am toate avizele si autorizatia de construire in afara de acordul vecinilor pe care nici o institutie nu mi la solicitat in demersul meu de a obtine avizele precum si autorizatia de constructie.Problema mea este ca am construit pe vechiul amplasament iar streasina(60 cm) este la vecinul din dreapta,apa pluviala este colectata si se scurge pe proprietatea mea si de asemenea am si parazapezi.Cu toate acestea vecinul ma ameninta cu demolarea pentru ca am construit fara acordul lui.Ce se poate intampla in acest caz?.Respect.
Va multumesc.Intrebare:daca se incepe executarea silita se poate achita in continuare pana la stingerea datoriei si cum functioneaza aceste doua lucruri in paralel?
Buna ziua.Am primit o somatie de plata sulta cu executare .Sulta este data in baza unei hot.judecatoresti definitive si irevocabile si este calculata in baza unei evaluari imobiliare facuta in anul 2006 cand preturile earu dublu fata de astazi.Somatia am primit-o in august 2012 si in urma intelegerii cu creditorul am convenit sa platesc sulta in 2 rate dar fiind vorba de o suma destul de mare nu ma pot incadra in termenul stabilit.mentionez ca am platit 55% din suma iar ultimul termen este 1.04. 2013.Intrebare:se mai poate contesta in aceasta faza evaluarea facuta in 2006 in vederea reducerii sultei ?
Buna ziua.Am de achitat o sulta cu executare silita ,am stabilit cu creditorul sa o platesc in doua rate dar nu ma pot incadra in termen.Dupa expirarea termenului daca se incepe executarea silita se mai poate plati in continuare restul ramas sau nu?Va multumesc.
Buna ziua .Am primit o somatie de plata sulta cu executare silita,creditorul mi-a impus sa platesc sulta(52.000 Ron) in doua rate in termen de 4 luni astfel 10.000 Ron la 01.12.2012 iar restul la 30.03.2013 .De voie de nevoie am acceptat am platit la termenul stabilit 10.000 Ron si la 01.02.2013 inca 10.000 Ron si o sa mai platesc acum la ultimul termen 10.000 ron dar nu pot sa achit totul .Ce se poate intampla dupa data de 30.03.2013.Va multumesc.
Buna ziua Am primit somatie de plata cu executare silita,am ajuns la intelegere ca sa platesc sulta in 2 transe dar nu ma pot incadra in termen.Ce se intampla daca nu pot sa platesc la termenele stabilite?De cand se poate incepe executarea silita?
Buna ziua .Am cumparat in anul 2008 un imobil iar prima data vreau sa va prezint situatia acelui imobil.Propietari in extrasul C.F. erau:fiul din prima casatorie cu 3/8 si sotia din cea de a doua casatorie cu 5/8 iar propietarul de drept era trecut la sarcini cu drept de uzufruct viager asupra celor 5/8.Decedeaza cea de a doua sotie iar in urma procesului de partaj se hotaraste ca sotul supravietuitor are dreptul la 1/4 din masa succesorala ramasa in urma defunctei urmand ca celor doua fiice (ale defunctei)sa le revina cate o jumatate din cota de 3/4 din masa succesorala adica cate 3/8 .Conform rapoartelor de expertiza masa succesorala este de 128.472 lei.In urma procesului instanta hotaraste definitiv si irevocabil ca mostenitorilor defunctei le revin urmatoarele drepturi:sotului cota de 10/64 din m.s. si celor 2 fiice cate 30/64 din m.s. iar modalitatea de partajare instanta dispune atribuirea in proprietate exclusiva sotului si intabularea dreptului sau de proprietate asupra imobilului cu titlu de atribuire prin partaj si il obliga la plata de sulte catre cele 2 fiice vitrege in valoare de cate 51.927 lei per capita.Mentionez ca eu am cumparat cele 3/8 -imi ale primului mostenitor am achitat la intelegere sulta uneia dintre fiice adica 1/2 din ce a hotarat instanta datorita faptului ca piata imobiliara a picat iar cea de a doua fiica nu vrea sa ne intelegem si vrea toti banii(expertiza a fost facuta cand mergea economia ca pe roate).si uite asa m-am trezit cu somatie de plata cu executare silita .Ce nu inteleg si va intreb pe dumneavoastra ce sa fac:1. daca sotul a mostenit 1/4 de ce sunt sultele asa de mari? 2.in cazul in care se va vinde la licitatie ce se va vinde tot imobilul sau cota de 3/8 ?Am uitat sa va spun ca intre timp sotul a decedat iar in somatie suntem trecuti amandoi ca debitori .Va multumesc anticipat .P.S.In extrasul C.F. de informare pe care l-am primit impreuna cu somatia eu figurez ca propietar iar la sarcini citez "intabulare ,drept de ipoteca,valoare:51.927,legala,reprezentind sulta,asupra cotei de 3/8 din imobil" pentru fiecare dintre fiice.Va multumesc inca o data.
Buna ziua.Detin in proprietate teren intravilan industrial si am gasit un potential client.Am inceput demersurile pentru vanzare -cumparare si primul pas este certificatul de urbanism in scop de informare.Am fost la primarie de unde apartin am facut cerere si am primit certificatul de informare care este total neconform cu realitatea adica la Regimul Tehnic se spune ca terenul este situat in intravilanul comunei in zona industriala si de depozite.Parte din teren este afectat de zona de protectie fata de culoarul tehnic Lea 400 kv care este adevarat iar restul este total fals adica Lea110kv care pur si simplu nu exista si magistala de gaz care se afla la circa 125 de metri departare.Ce ma sfatuiti sa fac in acest caz?