avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Activitate lorinaflorina

Activitate lorinaflorina

Buna ziua, sunt bolnava de doua tipuri de cancer de san, unul operat in 2019 avand her2 3+, celalalt operat in 2022, avand her2 negativ. In aprilie am facut o metastaza cutanata cu her2-low. Medicul oncolog mi-a spus ca pt acest tip de her2 (low), exista un medicament cu rezultate deosebite,aprobat in ue (enhertu) , dar la care noi, nu este compensat. Am inteles ca se poate obtine prin ordonanta președintiala. Va rog sa-mi spuneti si mie ce presupune, si ce documente sunt necesare pt a o depune. Va multumesc!
Priblema e, ca eu nu mai am nici un cont deschis in tara si prietenul meu ar vrea sa se vireze bani in contul lui, din cauza aceasta gandesc ca executorul n-ar avea de unde sa stie de dauna. Daca ar fi trecut in cartea masinii la politie poprirea, cei de la asigurare ar putea vede lucrul asta? Eu am aflat de acest de acest sechestru cand am vrut sa i-o dau cu acte prietenului, care oricum circula cu ea si sincer, asta ar fi o ocazue buna de-a scapa de ea, Multam!

lorinaflorina a scris:

Va multumesc pt raspuns, ma gandesc ca eu fiind plecat din tara si masina fiind lasata prietenului(el fiind trecut ca sofer pe asigurare), intentioneaza sa dea contul sau de banca, pentru a incasa daunele, e posincersibil? Multumesc!
gi-jane2 a scris:

nu trebuie anuntat, daca aveti poprire pe cont, o ia automat.

Va multumesc pt raspuns, ma gandesc ca eu fiind plecat din tara si masina fiind lasata prietenului(el fiind trecut ca sofer pe asigurare), intentioneaza sa dea contul sau de banca, pentru a incasa daunele, e posibil? Multumesc!
gi-jane2 a scris:

nu trebuie anuntat, daca aveti poprire pe cont, o ia automat.

Buna ziua. Doresc sa ma indrumatin ce trebuie facut in aceasta situatie. Sant executat silit pt un imprumut bancar neachitat. In urma cu ceva timp, am vrut sa vand masina din 2004, pe care o aveam pe numele meu, si pe care o conducea un prieten, a fost implicata i tr-un accident, fiind dauna total. Cum trebuie procedat corect, se poate incasa suma de la asigurare, trebuie anuntat executorul, cum e corect? Va multumesc!
Buna ziua, am si eu o intrebare. Daca o persoana are contract de munca de 8 ore in România (isi desfasoara activitatea online), dar este angajat si in Germania cu contract de munca, este legal si daca trebuiesc facute demersuri pentru a fi legal( ma refer anaf, itm, etc)? Va multumesc pentru un raspuns pertinent!
Buna ziua, apelez la dumneavoastră, sa îndrumați cum e corect sa procedez, in situatia mea. Am primit decizia de pensie limita de varsta pe 16.01, emisă ni 09.01. In decizie scrie ca incepand cu 17.11 se face trecerea de la pensia de invaliditate gr.3, la pensie limita de varsta, eu fiind născută pe 28.01.1961 si beneficiind de o reducere a varstei de pensionare de 4 ani si 4 luni, pentru perioada lucrată în gr. a 2a.. Problema e, ca eu sant im concediu boala până pe 31.01 si conform bolii, as beneficia de cm, până la 30.05 2020, situatie care m-ar ajuta mult in investigațiile medicale ce trebuiesc făcute. Este corect sa incasez pana in mai pensia si cm si sa incetez contractul de munca, cu 01.06.2020., sau daca nu, cum e corect procedez? Va multumesc anticipat pt. raspuns!
Pe 25 octombrie 2018, m-am îmbolnăvit de cancer si mai aveam 15 zile de co pe anul respectiv. Ținând cont că pentru aceasta boala, concediul medical este intre 365 zile, până la 520 zile, as dori sa va intreb cum se procedează mi se plătesc zilele si daca da cand. Va Multumesc!
Lucrez intr-o societate 4 ore, deoarece am si pensie de invaliditate, avand o operatei de coloana cervicala. De la medicul de medicina muncii mi s-a recomandat scutirea de efort fizic prelungit, cat si interzicerea portului greutatilor, astfel modificand contractul de munca in acest sens. De curand am fost delegata pentru 2 luni la un alt loc de munca, ce implica ridicarea si manevrarea unor greutati ce uneori depasesc si 10 kg. Ce lege i-mi apara drepturile si cum pot solutiona aceasta problema?
Discuție Demisie
Va rog frumos sa-mi spuneti: daca sunt pensionară gr.III si lucrez program de 4 ore si din motive de sănătate sunt nevoita sa-mi depun demisia, ce perioadă de preaviz sunt obligată să efectuez. Va multumesc anticipat!
Vă rog să-mi spuneți cand îndeplinesc condițiile de pensionare anticipata, daca în octombrie 2012 am fost pensionata gr. III invaliditate, având la aceea data stagiul de cotizare de 35 ani si 6 luni, dar de atunci si până acum am lucrat cu contract de 4ore. Se ia in calcul acești 5 ani lucrați pentu a beneficia de pensiei anticipata fara penalitate? Va multumesc mult!