Pe site-ul CSA aveti posibilitatea de a verifica un RCA dupa numarul de inmatriculare sau dupa numarul de indentificare (serie sasiu). Indiferent de varianta aleasa de dvs, raspunsul primit este acelasi, deoarece in aceasta baza de date se introduc toate datele autoturismului. Raduhanta, nu exista sa inchei o polita pe numarul de identificare fara sa fie trecut si numarul de inmatriculare, exceptie autoturismele in curs de inmatriculare.
Orice institutie de stat este obligata sa aiba incheiate si in vigoare toate politele de asigurare obligatorii prin lege, nu exista exceptie.
Eu nu mă supăr pe nimeni, eu îmi doresc să găsesc o soluţie să fie bine pentru toată lumea. Angajarea unui om înseamnă să fie trimis la specializare în afara ţării, pentru 6luni, după care mai are de obţinut specializarii şi de făcut în ţară cursuri ce durează încă un an, iar societatea este presată de timp.
S-a funcţionat timp de 5 ani pe acest sistem de ore suplimentare şi nu s-a primit nicio amendă, să putem remedia această problemă a numărului de angajaţi avem nevoie de timp, ceea ce nu avem azi, timp.
Oricum este o problemă că în stat apar 32ore plătite pe pontaj sunt 70ore. Ce ar trebui să prefer amendă de la ITM că nu am plătit toate orele sau amendă că sunt prea multe ore suplimentare sau amândouă amenzi şi angajaţi furioşi că nu le sunt plătite orele şi dă în judecată societatea?
În ce măsură răspunde departamentul de resurse umane?
Sunt mai multi angajati in aceasta situatie. Pana anul acesta au fost platite toate orele suplimentare, din primavara avem o firma care se ocupa de departamentul de resurse umane si ei refuza sa ni le plateasca, pentu ca conform legii nu avem voie sa lucram atat si ca sa fie ei acoperiti ne platesc doar cele 32 de ore. Sa fie acoperiti nu prea am inteles in fata cui, pentru ca pontajele si registrele societatii atesta faptul ca pe zi angajatii societatii muncesc intre 10-15ore/zi, iar a doua zi se sta acasa. Au motivat ca au intrebat la ITM si ca este exclus ca un angajat sa aiba atatea ore suplimentare pe luna si ca societatea este pasibila de amenda pentru ca nu se respecta timpul de odihna, dar nu suntem pasibili si de amenda pentru ca nu le platim orele suplimentare? Este o situatie doar pentru 3 din 12 luni ale anului, nu e ceva ce se intampla zi de zi. Credeti ca ITM ar fi dispus sa accepte aceasta situatie, pentru ca specializarea unui om in acest domeniu dureaza intre 2-3 ani, iar angajatii sunt de acord sa lucreze aceste ore suplimentare?
Pozitia mea in societate este intre angajati si departamentul de resurse umane si eu vreau sa stiu cum e mai bine pt angajati si pentru firma. Nici firma sa nu plateasca amenda ca un angajat lucreaza asa mult si ca salariatul sa isi primeasca banii. Departamentul de resurse umane nu prea vine cu solutii. Motiveaza ca ei fac conform legii si nu vor sa plateasca ei amenda si sa fie trasi la raspundere, iar societate dispune de capital sa plateasca orele suplimentare si e dispusa sa le plateasca.
Timp de 3 luni pe an lucrez pe luna in medie 86 de ore suplimentare, nu am cum sa beneficiez de cele 2 zile libere consecutiv, pentru ca lucrez o zi da, una nu,din pacate nu exista suficient personal şi nu se fac angajari. Pe pontaj sunt trecute toate orele suplimentare, dar imi sunt platite doar 32 de ore. Ce se intampla cu restul de ore lucrate si neplatite, nimeni nu stie. Acum vor sa se faca 2 pontaje unul cu orele lucrate efectiv si unul conform legii, problema este ca cel care face pontajele refuza sa tina o evidenta dubla pentru ca se comite o ilegalitate si nu le semneaza pe cele cu 32 de ore.
Care este solutia optima pentru toata lumea? Este exclusa varianta angajarii de personal.
Bună ziua,
De un an de zile lucrez in cadrul unui SRL şi de 3 luni de zile am contract de munca pe perioadă nederminată şi la nivelul societăţii există o Hotarâre AGA în care este stipulat faptul că la nivelul societăţii se acorda spor de vechime angajaţilor cu contract de muncă pe perioadă nedeterminată. Departamentul de Resurse Umane refuză să-mi acorde acest spor de vechime deoarece conform Codului Muncii nu mai este obligatorie acordarea acestuia şi că angajaţii vechi au încheiat contract individual de muncă când acest spor era obligatoriu. Din cunoştinţele mele atunci când la nivelul unei societăţi se acord acest spor, trebuie acordat tuturor angajaţilor, fără discriminare, indiferent de legile in vigoare şi mai ales atunci când exista o Hotărâre AGA. Mi se cuvine sau nu acest spor de vechime şi dacă da, ce ar trebui să fac? Ar trebui să se calculeze retroactiv de când am contract pe perioadă nedeterminată?
Buna ziua,
Lucrez din luna august 2012, la un SRL in cadrul caruia toti angajatii beneficiaza de spor de vechime in munca, nu vechime in aceasta societate. Abia in luna octombrie am aflat ca, colegii mei beneficiaza de acest spor, am intrebat la departamentul de resurse umane de ce nu mi se acorda acest spor, deoarece am vechime in munca de 8 ani, si mi s-a spus ca ei sunt angajati vechi pe contractul vechi de munca si eu sunt angajata pe noul tip de contract de munca si nu mai este obligatoriu acest spor.
Nu cumva este discriminare? Din 10 angajati doar eu nu beneficiez, nu inseamna ca acest spor se acorda la nivelul societatii?
Sunt asociat la un SRL din 2006 si din 2008 am tot zis ca vreau sa ma retrag, recunosc ca nu am insistat pe partea asta. Mai sunt 2 asociati, fosta mea sefa si prietena ei. Din 2010 am inceput sa insist si mi s-a zis ca sunt de acord, dar a tot cautat motive fosta sefa sa mergem la comert sa facem actele. De la inceputul anului am insistat in fiecare zi cu retragerea mea si intr-un final mi-a zis ca nu ma pot retrage pentru firma este in curs de dizolvare pentru ca nu mai are sediu. Am fost la Registru si mi s-a spus ca in 2009 asociatii au hotarat sa suspende activitatea societatii, eu nu am avut habar si e o semnatura care pare a fi a mea, dar nu este si stampila societatii a fost pusa pe cele 3 sematuri sa nu se vada prea bine. Am intrat pe site-ul Registrului si apare ca societatea va fi trimisa in instantain anul 2009 pentru dizolvare deoarece nu au fost depuse situatiile financiare anuale din 2006.
M-a sunat fosta sefa (administratorul societatii in cauza) sa-mi zica ca sunt 2 variante insolventa sau dizolvare si ca imi va spune si costurile. A mai trecut o luna si nu mai raspunde la telefon.
Ce pot face eu acum?
Anul trecut in luna iunie, cineva a fost abordat de catre o persoana, care s-a dat drept altcineva - care avand o functie il putea ajuta in obtinerea unui loc de munca in afara, fapt pentru care acest "cineva" a dat copii dupa acte si o suma de bani.
A facut sesizare la politie.
Anul acesta in luna mai, pagubitul a primit ordonanta nr. X, in care i se aduce la cunostinta ca nu se va incepe urmarirea penala, ca cel care l-a pagubit va plati amenda si cheltuieli judiciare, dar nu se specifica nimic de recuperarea banii pagubitului.
A facut plangere in care a specificat ca el vrea doar sa-si recupereze banii si a primit rezolutia data de prim procuror este ca: masurile luate de procuror sunt corecte.
A facut din nou plangere si a primit citatia ca trebuie sa se prezinte la proces si era stipulat art. 278 ind1 CPP.
Nimeni nu a stiu sa-i raspunda la intrebarea " Si cu banii mei cum ramane? Ii mai recuperez sau nu?"
Nu vrea avocat, vrea sa se reprezinte singur, ce poate face in acest caz?
Trimiteti o notificare brokerului ca nu mai doriti sa va reprezinte in relatia cu asiguratorul si puteti sa va incheiati politele direct la asigurator fara intermediari. Avantajele cand lucrati printr-un broker sunt multe, pentru ca este obligat sa va dea o oferta comparativa de la 3 asiguratori minim, altfel negociaza o cotatie,riscuri acoperite,etc, dar si dvs cand aveti de incheiat o polita de orice gen, puteti trimite datele la mai multi asiguratori si sa negociati un pic cu ei, atentie la conditiile de asigurare, la fransize.