ONRC-ul nu cred ca elibereaza datele de identificare ale persoanelor deoarece sunt date cu caracter personal. Cand mai mai solicitat copii dupa documente firme, erau blurate datele personale...
Multumesc pentru raspuns. Sa inteleg ca daca ma adresez politiei, nu imi vor raspunde cererii? Mi se par cei mai in masura pentru a afla aceste informatii, in afara de instanta.Daca cererea este depusa la instanta fara a cunoaste domiciliul/resedinta, nu va respinge cererea?Se poate cita paratul la locul de munca?
Cui trebuie sa ma adresez pentru a afla datele de identificare ale unei persoane(domiciuliu/resedinta, CNP etc)? Trebuie sa fac o cerere politiei?
Concret, am imprumutat o suma de bani unei persoane prin aplicatia Revolut, la care ii stiu doar numele si numarul de telefon. Am dovadata transferului precum si conversatii pe whastapp privind imprumutul.
Problema este ca persoana nu mai restituie imprumutul si vreau sa o actionez in instanta pentru recuperare si evident am nevoie de datele de identificare ca sa poata fi citata precum si sa deschid actiunea la instanta legal competenta.
Mentionez ca, cunosc doar locul de munca a persoanei, unde isi desfasoara activitatea ca PFA.
Ovidiu04
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Formulati actiune avand obiect reducerea pensiei de intretinere. Daca aveti acea decizie de la Anaf, in mod normal instanta ar trebui sa va reduca suma datorata.
Cheltuielile de crestere si intretinere trebuie suportate de ambii parinti. Daca nu urmeaza scoli private, ma indoiesc ca costurile de intretinere si crestere sunt de 3000 de lei pe luna, sa nu mai zic ca mai trebuie sa adaugam si contributia mamei.
Utilizatorul Rodica spune ca scopul dvs ca PFA e sa cautati si sa obtineti contracte noi pentru a avea o oarecare bunastare, ceea ce este si adevarat...dar la fel de adevarat mai este si faptul ca si mama trebuie sa se ocupe de bunastarea copiilor si sa fie motivata ori la o pensie de 3000 lei ar putea de ex sa nu lucreze daca copii nu urmeaza scoli private.
Ar trebui vazute care sunt costurile reale de intretinere si crestere si sa contribuiti cu suma care se cuvine...nicidecum cum a ridicat problema d-na Rodica problema, daca va cresc veniturile o sa cresteti si contributia pentru ca nu trebuie sa privim copilul ca si o forma de impozitare a celuilalt, atunci doar ne folosim de copii iar ce spune asta despre noi ca si parinte?Corect este sa contribuiti cu costurile de intretinere si crestere iar cum va dicteaza constiinta sa le oferiti mai mult ca de ex sa puneti bani de o parte sa le puteti oferi o masina la majorat, bani de o casa mai tarziu etc...exemplele pot continua...plus ca, oricum in afara pensiei un copil mai face si alte cheltuieli cu copilul sau
As dori sa ma indrumati in alegerea codului caen astfel incat sa fie cel mai apropriat de activitatea desfasurata a firmei.
Am o firma pe care am facut intermedieri in sensul ca am intermediat vanzarea unor drepturi de proiecte precum si obtinerea unui credit bancar. Ce cod caen mi-ati recomanda ? 4619Intermedieri in comertul cu produse diverse e acceptabil?Nu se specifica operatiunile permise.
As dori sa stiu daca o factura emisa de catre o persoana juridica romana catre o persoana fizica din Kazakhstan este purtatoare de TVA. Obiectul este prestare de servicii(intermediere vanzare). De mentionat ca persoana juridica din Romania are codul de TVA anulat deoarece nu au fost depuse declaratiile la timp dar in rest firma este ok iar toate declaratiile sunt la zi acum
As dori sa stiu daca o factura emisa de catre o persoana juridica romana catre o persoana fizica din Kazakhstan este purtatoare de TVA. Obiectul este prestare de servicii(intermediere vanzare). De mentionat ca persoana juridica din Romania are codul de TVA anulat deoarece nu au fost depuse declaratiile la timp dar in rest firma este ok iar toate declaratiile sunt la zi acum
imi puteti da legea si articolul unde e prevazut asta? de asemenea care e procedura pentru a constatata prescrierea? nu ar trebui sa o constate ei din oficiu? la primarie apar inca ca si creante