Conducerea unui autovehicul în stare de ebrietate nu poate fi considerată tentativă de omor. Dar faptul că pui în pericol viața unei persoane lovind-o intenționat cu mașina, sau doar intenția de a o accidenta, poate fi considerată tentativă de omor.
Acum depinde....
Fiul lui Plăcintă a fost judecat pentru tentativă de omor.
Legea 241/2005
Art. 6. - Constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la un an la 3 ani sau cu amenda retinerea si nevarsarea, cu intentie, in cel mult 30 de zile de la scadenta, a sumelor reprezentand impozite sau contributii cu retinere la sursa.
Art. 10. - (1) In cazul savarsirii unei infractiuni de evaziune fiscala prevazute de prezenta lege, daca in cursul urmaririi penale sau al judecatii, pana la primul termen de judecata, invinuitul ori inculpatul acopera integral prejudiciul cauzat, limitele pedepsei prevazute de lege pentru fapta savarsita se reduc la jumatate. Daca prejudiciul cauzat si recuperat in aceleasi conditii este de pana la 100.000 euro, in echivalentul monedei nationale, se poate aplica pedeapsa cu amenda. Daca prejudiciul cauzat si recuperat in aceleasi conditii este de pana la 50.000 euro, in echivalentul monedei nationale, se aplica o sanctiune administrativa, care se inregistreaza in cazierul judiciar.
(2) Dispozitiile prevazute la alin. (1) nu se aplica daca faptuitorul a mai savarsit o infractiune prevazuta de prezenta lege intr-un interval de 5 ani de la comiterea faptei pentru care a beneficiat de prevederile alin. (1).
AspirantAv
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Întrucât ați precizat că urma să plecați cu mașina înțeleg că sticlele de bere nu vă aparțineau. Să presupunem că ele nu aparțineau nici prietenului dvs. Bănuiesc că sunteți de acord că acele sticle nu au răsărit acolo. Deci cineva le-a abandonat. Eu, dvs, probabil și prietenul dvs dacă ieșeam din casă cu intenția de a duce la gunoi acele sticle, nu le abandonam acolo. Asta înseamnă că ”alte persoane” înainte de sosirea dvs este posibil să fi consumat conținutul acelor sticle în fața scării. Deobicei berea, printre altele, mărește debitul verbal. Ceea ce este deranjant pentru locatarii care nu au aer condiționat în apartament și stau cu geamul deschis. Așa încât este foarte posibil ca unul din locatari să fi solicitat venirea echipajului de poliție. În astfel de cazuri, polițistul nu vă va spune cine a făcut sesizarea întrucăt după plecarea echipajului, este foarte posibil să aveți impulsul de a merge să ”mulțumiți” vecinului ”turnător”.
Acum să revenim la faptul că cei doi polițiști nu s-au legitimat. Conform legii, polițistul în aflat în timpul serviciului de patrulare, se deplasează cu autoturismul din dotare pe un itinerariu într-un anumit perimetru sau unde i se solicită să intervină. Serviciul se efectuează în baza unei planificări, este consemnat într-un registru la sediul secției de poliție, nicidecum în baza unui ordin pe care să îl prezinte persoanelor care solicită așa ceva. Bine, acest lucru nu aveați de unde să îl știți, deci este de înțeles să mai și aberați uneori. Polițistul în uniformă se prezintă/legitimează verbal prin declararea gradului profesional, a numelui și unitatea de poliție din care face parte. Polițistul în civil, își declină calitatea și totodată prezintă legitimația de serviciu, dar în nici un caz nu o înmânează.
Deci cei doi polițiști dacă în momentul în care au venit la dvs s-au prezentat, au procedat corect din punct de vedere legal.
Solicitarea de a scoate ce aveți în buzunare, nu poate fi considerată percheziție corporală, deci nu aveau nevoie de un mandat de percheziție și nu necesita ca dvs să fi comis o infracțiune.
În ceea ce privește faptul că va pus să suflați, este lipsă de tact. Dacă miroseați sau nu a alcool o putea observa și prin apropierea de dvs în timpul discuției. Și deasemenea aveți perfectă dreptate, atâta timp cât nu sunt participant la trafic, sunt în timpul meu liber, nu deranjez liniștea publică sau încalc alte norme de conviețuire socială, nu este treaba poliției dacă sunt sau nu sub influența băuturilor alcoolice.
Informațiile prezentate de dvs în postare sunt insuficiente și sunt sigur că au o oarecare doză de subiectivism, așa încât nu pot trage o concluzie. Dumneavoastră sunteți mult mai în măsură să faceți acest lucru. Dacă considerați că ați fost victima unui abuz din partea celor doi polițiști, aveți dreptul de a vă adresa cu plângere împotriva acestora, la secția de poliție, la comanda inspectoratului, la parchet etc și vă pot asigura că vor fi efectuate cercetări, iar dacă aveți dreptate și cei doi au încălcat legea, se vor lua măsuri împotriva lor.
Cred că ar fi bine să te orientezi către domeniul privat. Asta dacă dorești să pui în practică cunoștințele acumulate. Dacă nu, poți opta către oricare din cele două variante. Depinde ce îți place să faci.