avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi
Forum Activitate GabrielNicolae

Activitate GabrielNicolae

Cumparare teren iar cota de drum a ramas pe vechiul proprietar

Buna ziua,

Am achizitionat in anul 2018 un teren la licitatie cu o suprafata de aprox 400 mp.
Achizita a fost pe teren, dupa care, recent am scos un extras CF pe drum (deoarece doresc sa obtin un certificat de urbanism). In urma certificatului de urbanism, mi s-a cerut un minim de 500 mp cu mentionea ca daca si cota de drum insumeaza 500, este OK.
Din pacate, cota de drum, a ramas pe vechiul proprietar.
Oare ce se poate face? Se poate face transferul cotei de drum pe baza actului de adjudecare a terenului ?
In autorizatia de constructie se specifica "Amplasare bazin vidanjabil din P.V.C., bransamente si racorduri utilitati urbane". Deci fosa septica, sau daca e nevoie, pot amplasa o statie de epurare. Costurile sunt categoric mai mici fata de 300 ML de canalizare cu 8 camine cu rupere de panta.

Primaria nu are in plan in momentul de fata o asemenea extindere a retelei de canalizare (am fost deja de am discutat).
Deci intrebarea mea e atata timp cat nu exista retea de canalizare pe strada mea (doar pe strada din care se face bransamentul), este legal sa fiu obligat sa fac extinderea de canalizare?

Conform legii:
"Art. 31. Pct ( 14 ) Utilizatorii, persoane fizice sau juridice, inclusiv cei care au sisteme proprii de alimentare cu apă, au obligația de a se racorda la sistemele publice de canalizare existente sau nou-înființate, dacă aceștia nu dețin stații de epurare avansată care respectă condițiile de descărcare a apelor epurate în mediul natural."

Racordare apa SI canalizare obligatorie?

Buna ziua,

Sunt in procesul constructiei casei.
Incerc sa ma racordez la apa, dar cei de la compania de apa imi spun ca pot doar APA si CANALIZARE.
Nu ar fi asta o problema, dar reteaua de apa si cea de canalizare sunt pe alta strada (pe strada pe care sunt eu nu exista nici apa, nici canalizare). Retelele sunt la aproximativ 300 ml de mine. Pentru o extindere de 300 ml canalizare, costurile sunt enorme pentru a fi suportate de o singura persoana. Extinderea doar pentru apa, e mai accesibila.

Intrebarea mea este: Este legal sa nu mi se dea aviz de racordare doar pentru apa si sa ma oblige sa fac o extindere asa de mare la canalizare?
Multumesc
Buna ziua,

Am cumparat un teren care a fost executat, la o licitatie.
Am primit de la executor actul de adjudecare si o imputernicire pentru al depune la BCPI - OCPI.
Oare in cererea de inscriere care trebuie sa fie obiectul inscrierii (intabulare, inscriere provizorie sau notare)?
Cei de la BCPI nu au stiut exact ce trebuie facut
Buna,

Daca un impobil a fost scos la licitatie, iar la prima data nu s-a prezentat nimeni, la a doua licitatie pretul ar trebui sa fie la 75%, nu?

A doua licitatie a fost stabilita, dar pretul este acelasi. Este o eroare, sau este posibil asta?
Răspuns la discuția Hartuire banca
Jocandi Causa a scris:

Este dreptul lor legal sa va notifice, inclusiv telefonic, cu privire la intarzierea de plata. Nu ii puteti reclama, pentru ca dvs sunteti in culpa, intarziind in executarea obligatiei de plata. Nu aveti decat sa va schimbati nr de telefon.


Din ce am inteles dreptul lor legal e sa ma notifice in scris, la adresa de corespondenta sau pe adresa de mail. Nu ma deranjeaza asa mult ca ma suna pe mine. Dar suna la servici, si deja ii streseaza pe colegii de pe alte departamente. Am sa termin cu ei cat de curand si voi renunta la aceasta banca. Am sa incerc sa ma adresez OPC.
Discuție Hartuire banca
Buna ziua,
Am un card de credit/cumparaturi de la [], unde am o anumita rata lunara. Se intampla sa mai intarziu cu plata, din anumite motive, iar cei de la recuperari finante ma hartuiesc continuu la servici si la rude.

Suna continu de 3-4 ori pe zi la departamentul de vanzari si la contabilitate.
Niciunde in contractul care l-am semnat cu ei nu exista o asemenea clauza.
Se poate sa le fac reclamatie undeva? Se pot lua ceva masuri?
Buna,

Se poate face cumva "calificarea la locul de munca" pentru postul de programator, dupa cativa ani experienta ca "ajutor-programator"? Sau exista sanse de incadrare ca si "programator" pe baza Atestatului de competente profesionale obtinut la terminarea unui liceu de Informatica?
Buna, am vazut ca pentru infiintare este nevoie de cazierul fiscal al fiecaruia dintre membrii fondtori. In cazul in care unul dintre membrii fondatori are in cazierul fiscal trecuta inactivitatea fiscala al unui s.r.l., mai poate fi membru fondator?