In urma procesului cu angajatorul la tribunal si apoi curtea de apel care mi-a dat sentinta ca fara temei si irevocabila am pierdut drepturi banesti (trei salarii compensatorii/prime de concediu, paste si sarbatori, contravaloarea tichetelor de masa) deoarece judecatorii au considerat ca acestea sunt venituri extrasalariale, care se prescriu dupa 6 luni, drept urmare a trecut termenul de revendicare a banilor (6 luni).
Desi conform contractului colectiv de munca aveam dreptul sa le obtin.
Macar salariile compensatorii.
Recent am aflat ca trei colege care au intentat proces aceluiasi angajator au obtinut aceste drepturi banesti. Dupa cum se vede la ele judecatorii au gandut astfel. Iar una din colege a obtinut aceste drepturi banesti la curtea de apel.
Intrebare: Se mai poate face ceva ca sa imi recuperez aceste drepturi pierdute? E vorba de o suma totala in lei echivalentul la 1500 euro.
Inseamna ca eu am dat peste niste judecatori incompetenti ori corupti care au dat sentinta in batjocura.
Cui sa ma adresez ?
Exista vreo lege care ma poate ajuta?
Buna ziua,
Am de recuperat bani restanti de la angajator in urma hotararii Tribunalului Bucuresti.
Am facut recurs si la Curtea de Apel pentru alte drepturi banesti dar recursul a fost respins ca nefondat si irevocabil.
Pana cand Curtea de Apel va redacta hotararea si va trimite dosarul inapoi la Tribunal dureaza pana voi obtine o hotarare executorie pt a angaja un executor judecatoresc
La care Parchet trebuie sa depun plangerea penala sa imi recuperez banii de la angajator? Care este adresa?
Pentru ca sunt mai multe Parchete: Parchete de Judecatorii de sector, parchetul Tribunalului, parchetul Curtii de Apel, parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie.
Multumesc.
Multumesc Krissia,
Acum cateva luni am facut cerere de urgentare a redactarii hotararii/dosarului la Curtea de Apel.
Si tot asa a ramas.
Scuze, nu am inteles bine. La Parchet pentru plangerea penala e necesara hotararea legalizata si investita cu titlu executor?
In priviinta executorului judecatoresc. Am o amica care a apelat la un executor judecatoresc si acesta in afara de faptul ca s-a miscat foarte greu pana sa ii obtina banii de la angajator - i-a dat banii in transe lunare nu toti odata.
Iti doresc numai bine.
Anul trecut, in urma procesului cu angajatorul, Tribunalul a hotarat sa primesc salariile restante si indemnizatia concediului de odihna neefectuat.
Apoi, am facut recurs la Curtea de apel pentru obtinerea si altor drepturi banesti ce mi se cuveneau.
Curtea de apel a respins actiunea ca nefondata, irevocabila.
Desi au trecut 8 luni de zile, Curtea de Apel nu a redactat hotararea si nu a trimis dosarul meu la Tribunal – ca sa pot obtine o hotarare legalizata de la Tribunal pentru a angaja un executor judecatoresc sa imi i-au banii de la angajator..
Si nu stiu cand Curtea de apel va da drumul la dosar.
Intrebari:
a. In acest timp, ma pot adresa Politiei si Parchetului pentru a face o plangere penala angajatorului sa imi dea banii ?
Ca sa ma adresez Politiei si Parchetului trebuie sa am hotararea legalizata sau nu - de catre Tribunal?
Pentru plangerea penala pot da Politiei o copie dupa hotararea Tribunalului, fara sa fie legalizata?
b. Cat dureaza solutionarea unei plangeri penale la Politie si Parchet pentru a obtine banii de la angajator ?
Fac precizarea, ca acesta doamna nu avea post de directoare (sau o functie inalta) inainte sa fie numita Directoare General.
Doamna respectiva era simpla inginera.
Va multumesc.
Buna ziua,
In urma procesului cu fostul angajator am castigat si am obtinut drepturile salariale ce mi se cuveneau. Hotararea Tribunalului este irevocabila.
De atunci au trecut luni de zile si fostul angajator nu mi-a dat banii inapoi dar nici nu vrea sa ma primeasca sa ajungem la o intelegere.
Am fost la un executor judecatoresc dar acesta mi-a cerut inainte, o suma mare de bani pentru a demara actiunea.
Eu nu am acesti bani. Si nu am de la cine sa ma imprumut.
Alta cale nu mai exista decat prin executor judecatoresc pt a obliga angajatorul sa imi dea banii?
Nu exista o lege in acest sens?
Nu exista o institutie care sa il amendeze pe angajator ca nu respecta decizia Tribunalului?
De ce angajatorul nu respecta decizia Tribunalului sa imi dea banii inapoi?
Dupa ce ca iti distruge viata prin concediere nici nu vrea sa iti dea banii inapoi.
Multumesc.
1. Este legal, ca o directoare sa fie pusa prin numire in functia de director general prin Ordin al Ministerului - fara sa fi sustinut in prealabil un examen de concurs care sa-i ofere dreptul de a ocupa functia respectiva ?
Mentionez ca ulterior, directoarea a dat examen dar dupa 8 luni de zile de la instalare si binenteles a “castigat” examenul.
In numirea ministeriala, nu scrie ca directoarea e pusa ca director General interimar pana la examen. Scrie ca doar ca a fost numita director general.
Numirea s-a facut pe criterii politice deoarece este membra a unui partid politic.
2. Avea dreptul legal ca de la numire pana la castigarea examenului in aceste opt luni, aceasta "directoare general" sa concedieze salariati din institutie?
Pentru ca in deciziile de concediere ea a semnat ca directoare general.
Pai dupa cum se vede, Ministerul poate sa numeasca prin Ordin ministerial si o femeie de servici ca director general si sa concedieze oamenii. E normal asa ceva?
Am inteles ca o hotarare irevocabila a Curtii de Apel nu se comunica petentei/reclamantei.
1. Atunci cum poate fi atacata decizia Curtii de Apel daca nu se comunica reclamantei?
2. Atunci cui se comunica hotararea Curtii de Apel si cand?
Hotararea Curtii de Apel nu ar trebui sa fie redactata si trimisa prin posta reclamantei asa cum face Tribunalul dupa 30 de zile?
Am vazut ca exista un termen de 10 zile pentru a ataca decizia Curtii de Apel.
3. Dar acest termen de 10 zile cand este valabil? De la data cand judecatorii Curtii de Apel a dat solutia recursului si e scrisa pe internet pe site-ul Curtii de Apel, sau dupa ce e redactata in scris hotararea/comunicarea/solutia ?
Sau Curtea de Apel trimite hotararea la Tribunal impreuna cu dosarul ?
Si apoi Tribunalul comunica decizia Curtii de Apel reclamantei?
4. In cazul cand nu este redactata hotararea dupa 30 de zile ce se poate face? Se poate reclama undeva?
D-le Freeelis,
Preluarea inseamna transfer cum ati spus.
Insa noul angajator are voie sa concedieze din personalul institutiei desfiintate fara a le intocmi un contract nou sau un act aditional?
Pentru ca nu este in regula sa fi concediat de o institutie cesionara caruia nu i-ai fost salariata vreodata fara acte noi.
Cum am spus mai sus, decizia de concediere va fi facuta pe vechiul contract individual de munca al institutiei desfiintate din anul 2005.
Practic unii din noi vor fi concediati de o institutie careia nu i-am apartinut vreodata.
E normal asa?
Personalul de la o institutie publica desfiintata a fost preluat de catre o alta institutie tot publica.
Ni s-a comunicat de noua institutie ca cei care nu corespund vor fi concediati fara a li se face mai intai transferul, nici acte aditionale la contractul individual de munca pe care il aveam de la institutia desfiintata. Decizia de concediere va fi facuta pe vechiul contract individual de munca al institutiei desfiintate din anul 2005.
E normal asa ceva? Preluarea nu inseamna si transfer automat?
Nu trebuie mai intai sa fim transferati cu contract individual de munca/act aditional si apoi sa fim concediati daca e necesar? Cum poate sa ne concedieze daca inca nu apartinem ca salariati la aceasta institutie?
Multumesc anticipat pentru raspunsurile domniilor voastre.