Am pus o problema pe forum legata de o hotarare la care, cum e normal, s-a dat dreptul la recurs, eu fiind reclamantul, castigand pe fond. Intimata nu a facut recurs, m-am bucurat de acest lucru, am fost la executor, am platit taxa pentru executare si dupa cateva zile ma cheama sa-mi iau hotararea inapoi ca s-o rectific. Lipsea o litera la numele societatii intimate. In 2 saptamani trebuia sa merg cu hotararea inapoi, rectificata. Stiti cum stau lucrurile la noi, rectificarea nu a fost gata, insa pe site-ul Tribunalului mi s-a dat rapuns, deoarece intamplarea a facut ca problema rectificarii s-o pun si in fata judecatorului cu ocazia unei completari. In raspuns spunea ca s-a efectuat rectificarea, cu drept de recurs. Asta insemna ca NICI ACUM nu pot sa pun hotararea, de data asta rectificata, in executare caci astept IAR sa vad daca se face recurs din cauza unei greseli de redactare a unei grefiere? Va rog, ajuta-ti-ma cu un raspuns. Am 2 copii, banca, datoriile sunt enorme deja.
Buna ziua. Va rog, daca ma puteti ajuta: Am facut o cerere la tribunal pentru a rectifica o greseala de redactare facuta de catre grefiera, in cea mai importanta zi a mea, ultima infatisare. Ni s-a spus la depunerea acesteia ca, peste fix doua saptamani, mi se innapoiaza hotararea rectificata. Mentionez ca greseala era exact la numele societatii cu care m-am judecat, (adica lipsea o litera) insa acesta era scris corect in alte parti ale hotararii iar ADRESA SOCIETATII INTIMATE ERA OK. Am cautat raspunsul pe Tribunalul Bucuresti si, spre uimirea mea, rectificarea are drept de recurs.
Mai mentionez faptul ca, prin intermediul unei completari (cheluieli de judecata), avand o asa-zisa infatisare pentru aceasta, am pus si problema greselii grefierei. Judecatorul mi-a raspuns ca este in ordine, se rectifica, insa nu mi s-a spus nimic de recurs, acesta fiind valabil DOAR pentru completarea din ziua respectiva, unde sunt intru totul de acord.
DREPT DE RECURS LA O GRESEALA FACUTA DE GREFIERA? Adica.. toata bucuria de care am avut parte ca societatea intimata nu au mai facut recurs la hotararea initiala a fost in van? Ei au acum o noua sansa?
Va rog, daca ma puteti ajuta, am fost dat afara in mod abuziv, i-am dat in judecata, am castigat pe fond, am primit si legalizat hotararea si acum urmeaza executarea. Problema este ca jumatate din salariu era la negru, printr-o forma de "tips", acordat lunar, acesta nefiind stipulat in contract. Am incercat sa negociez cu patronul inainte de a merge la executor insa mi s-a spus clar ca mai mult din salariu nu voi vedea niciun leu deoarece aceea e o "spaga lunara". Pe fluturas nu scrie de acest tips, logic. Ceea ce va rog este sa-mi spuneti daca exista vreo posibilitate de a dovedi ca in acel loc de munca se dau acesti bani, de care eu as fi beneficiat, ca si de salariu, daca nu m-ar fi dat afara. Si daca da, cum as putea sa imi obtin acest drept. Mentionez faptul ca tips-ul se ridica de la casierie, intr-o data fixa pe luna, pe baza unui punctaj, era suma fixa si semnam pentru acesta.
Un avocat din tribunal s-a oferit sa ma ajute, sfatuindu-ma sa merg pe mana acestuia si cu executarea, spunandu-mi ca o va face el. As vrea sa incerc, insa nu stiu daca un avocat poate face pe executorul, atata timp cat eu nu stiu sa aiba si acesta functie. Va rog, ma puteti lamuri?
Buna ziua, va rog, ajutati-ma si pe mine cu o problema!
Am dat fostul loc de munca in judecata, am castigat acum doua luni si jum. pe fond, mi s-a trimis hotararea jud. prin posta, am semnat la primirea ei. In hotarare scria: "cu drept de recurs in 10 zile de la comunic." Am intrebat la arhiva de vreo doua - trei ori daca s-a facut recurs. "Nu." Ok, acum am reusit sa legalizam hotararea. Am indarznit sa-i sunam pe patroni sa-i intreb daca ma pot duce sa-mi iau drepturile de la ei iar acestia mi-au raspuns ca nu au primit nicio hotarare caci daca o aveau faceau recurs. Am sunat la registratura tribunalului si mi s-a spus ca nu se poate sa nu o fi primit. caci chiar daca nu au vrut sa o primeasca de la curier , tot ar primi-o nu stiu cum. O avocata mi-a spus ca daca ei nu au primit hotararea pot sa-mi iau si banii ca tot pot face recurs si sa mi-i ceara inapoi. Este posibil sa ma pacaleasca asa sau sa o taraganeze ??
ma scuzati, termenul de prscriptie inseamna cele zece zile in care eu astept sa vad daca paratul depune recurs sau e..altceva? ( scuzati neinformarea mea!). ideea e daca eu trebuie sa stau cuminte in aceasta perioada de 10 zile si doar sa astept sau sa actionez cu ceva. Multumesc.