Buna seara. Va rog poate ma ajuta cineva cu o informatie. Am o speță. Un copilaș are probleme medicale: lipsa femur la un piciorus si desi a facut vreo 8 operații mai are nevoie de cateva pentru prelungirea femurului. Drept urmare, as dori sa ii dau cei 2% din impozit pe salar. Cum ar trebui sa procedeze părinții ca sa ajunga bănutii aceștia de copilaș? Multumesc
Buna ziua. Va adresez aceasta intrebare avand in vedere ca e prima data cand platesc datoriile salariale. Intrebarea mea este daca depun foile de varsamant tot la trezorerie si daca trebuie sa fac separat pentru contributii si pentru impozit? Multumesc de raspuns!
Buna ziua. In luna februarie am deschis un srl cu obiect de activitate service auto. Din luna februarie pana in prezent nu am avut salariati. Din lipsa de informatie nu am depus declaratia 112 ( gandindu-ma ca daca nu am salariati nu am de ce) si nici declaratia 010 ptr scoaterea din evidenta a salariatilor... Am sunat la un inspector anaf acum in luna iulie, sa vad cum sa procedez cu notificarile primite, si mi-a spus ca trebuie sa depun declaratia 112 la zi si apoi sa fac declaratia 010 pentru scoatere din evidență a salariatilor!!! Ceea ce nu am intrebat eu si nici nu mi-a spus inspectorul fiscal, daca este de ajuns sa depun doar o singură declaratie 112 ptr perioada de raportare iulie, sau trebuie sa depun cate un 112 ptr fiecare luna in parte (februarie-iulie). Mentionez ca de luna viitoare voi avea angajat in cadrul societatii deci nu o sa mai fie necesar sa depun 010 ptr scoatere din evidenta... Multumesc frumos anticipat ptr raspuns.
Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu o informatie. In luna februarie am deschis un srl cu obiect de activitate service auto. Am depus toate declaratiile de inceput. In luna martie am depus si formularul cu privire la inregistarea contributiilor salariale si a venitului. Neplatitor de TVA. Intre timp din anumite motive nu am reusit sa angajez. Acum pe 25 ar trebui sa depun formularul cu O sau nu-l mai depun deloc daca nu am salariati? Si inafara de formularul 114 mai am altele de depus? Multumim frumos!
Buna dimineata. Va rog sa ma ajutati cu o nelamurire. Sunt in ccc din decembrie 2016. Stiu ca pot realiza venituri in suma de 3000 lei anual si in aceste conditii. Intrebarea mea este: imi face contract de munca ptr salar de 200 lei pentru care trebuie sa plateasca darile la stat? Sau exista posibilitatea altui document? Este vorba de un SRL caruia ar trebui sa ii tin contabilitatea. Multumesc
Multumesc de raspuns. Insa, din ceea ce mi-ati spus dvs ar fi ca eu nu am dreptul sa imi iau acele 126 de zile prevazute de lege si imi impune sa imi iau neaparat pe data de 29.08 concediu de crestere a copilului? Multumesc frumos!
Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la o nedumerire. In data de 24.06.2016 am intrat in medical, apoi pe data de 18.07.2016 am nascut. Pana pe ce data pot sta in prenatal pentru ca apoi sa fac documentatia pentru indemnizatia de crestere a copilului. O zi buna! Multumesc.