avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Activitate plummy

Activitate plummy

Buna ziua! Trebuie sa intocmesc un CCM la o societate care are ca si CAEN principal codul 3832 - Recuperarea materialelor reciclabile sortate.
Am obtinut un model standard de CCM la nivel de unitate, dar cum as putea afla daca exista CCM la nivel de ramura la acest CAEN si care ar fi aceasta ramura?
Multumesc!
Buna ziua!
Am urmatorul aspect: SRL cu asociat unic, vrea sa cesioneze toate partile sociale. Pe cesiune externa nu merge, dureaza foarte mult si exista riscul unei opozitii de la finante (datorii). M-am gandit la urmatoarea varianta: majorare capital social prin cooptarea unui nou asociat urmata imediat de cesiune interna.
Problema e ca nu stiu daca actul constitutiv permite: "Art. x Majorarea capitalului. Cap. soc. poate fi majorat pe baza hotararii asociatului unic, prin crearea de noi parti sociale, reprezentand noi aporturi in numerar sau in natura a asociatului unic, prin majorarea valorii nominale a partilor sociale existente in schimbul unor noi aporturi, sau prin incorporarea rezervelor, cu exceptia rezervelor legale, a beneficiilor etc cf. L 31/1990 republicata".
In situatia in care pe aceasta formulare nu este permis, ma gandesc ca operatiunea ar avea 3 pasi: 1. modificare act constitutiv, 2. majorare, 3. cesiune interna.
Credeti ca actuala formulare permite? Varianta aleasa de mine pentru cesionarea societatii este buna?
Multumesc
Multumesc. Si inteleg ca acum trebuie sa depun si o declaratie autentica privind faptul ca se detine calitatea de asociat unic intr-o singura societate sau nu se detine? Sau aceasta prevedere se aplica numai daca societatea in curs de constituire este cu asociat unic?
Buna!
Inca nu am deschis nicio societate comerciala de cand au aparut modificarile legislative privind sediul. Din legislatie inteleg ca trebuie ca si contractul de comodat sa fie inregistrat la Administratia financiara si trebuie sa obtin de acolo, de asemenea, un certificat privind respectivul sediu social. Banuiesc ca, contractul de comodat il voi depune la finante tot in aceleasi conditii ca si un contract de inchiriere (respectiv, insotit de dovada proprietatii, acord daca e nevoie, acte de identitate) si tot acolo depun si o cerere pentru acel certificat. Cat dureaza obtinerea acestuia? In plus, am o situatie particulara: o persoana urmeaza sa deschida in acelasi timp 2 societati comerciale, in ambele avand calitatea de asociat (nu unic). Ambele societati vor avea acelasi sediu. In acest caz banuiesc ca, in afara de certificatul emis de finante, trebuie sa se dea si acea declaratie autentica privind respectarea conditiilor legale (conditiile sunt indeplinite, fiind vorba de un numar de 2 baraci metalice distincte si un hectar teren, activitatea care urmeaza a se desfasura necesitand exact genul acesta de locatii). S-a mai modificat ceva la infiintarea societatilor in afara de aceste prevederi (prevederi care, in opinia mea, ingreuneaza si lungesc inutil procedura)? Modificari de taxe? Am deschis mai multe societati comerciale, insa niciuna foarte recent (in sensul ca niciuna dupa intrarea in vigoare a prevederilor legale respective). Va multumesc pentru ajutor! O zi buna tuturor!
Răspuns la discuția neplata unei amenzi la termen
Eu stiam ca sumele datorate ca amenzi nu produc penalitati, dobanzi sau majorari.
Dupa cum stiti, noul cadru legislativ a permis ca CNAS sa emita decizii de impunere, retroactiv, pentru ultimii 5 (ma rog, in fapt, vreo 7) ani, reprezentand debite si penalitati. In aceasta situatie se gasesc multi avocati. Am aflat ca Tribunalul Cluj (sau Curtea de Apel Cluj - nu stiu exact daca in prima instanta sau in recurs) a admis o actiune in contencios administrativ avand ca obiect anularea unei astfel de decizii si m-ar interesa daca vreunul dintre Dvs, dragi colegi, aveti la cunostinta ceva despre considerentele acestei/acestor hotarari, sau cunoasteti daca se gaseste/gasesc undeva. Va multumesc!
O zi buna sa aveti
Răspuns la discuția Comunicare PV prin afisare
Cunosc aceasta motivatie vis-a-vis de comunicarea prin afisare, insa parerea mea este ca ar trebui sa se faca efectiv, si nu sa stea politistul in birou, sa intocmeasca procesul - verbal de afisare si sa isi puna prietenul sa semneze... Cunosc bine cazul (contravenientul este varul meu si e mai rau de gura, stiu ca s-a certat cu agentul, motiv pentru care acesta s-a enervat si, pe sistemul "iti arat eu", a procedat asa). Stiu ca domiciliul martorului nu are importanta, dar totusi e "o coincidenta interesanta"...
Dragii mei,
intr-o speta, s-a aplicat sanctiunea contraventionala unui contravenient din orasul X de catre IPJ orasul Y (in speta, depasirea vitezei legale in localitate si depasire pe linie continua). Permisul a fost suspendat si intre timp obtinut din nou. Contravenientul nu a semnat PV si nici nu l-a primit ulterior, asa ca atunci cand a venit prin posta, somatia pentru plata amenzii de la primaria localitatii sale de domiciliu X, insotita de PV de constatare a contraventiei, am facut contestatie, invocand necomunicarea PV in termenul legal de 30 de zile. Insa, surpriza. PV a fost comunicat prin afisare, si nu oricum, ci exact a doua zi, in sensul ca a fost intocmit azi si comunicat prin afisare maine. Stiu ca in art. 27 din ordonanta privind contraventiile nu este stabilita nicio ordine de preferinta intre cele 2 modalitati de comunicare, insa mi se pare cel putin interesant ca 1) agentul constatator prefera sa faca a doua zi un drum de 50 km dus si 50 km intors doar ca sa afiseze un PV cand avea la indemana modalitatea mai comoda si, de altfel, mai corecta, a expedierii prin posta, recomandat si 2) martorul asistent este tot din orasul Y, nicidecum din orasul X unde a avut loc afisarea. Inutil sa adaug ca afisarea nu s-a facut in fapt (contravenientul s-a deplasat la agentul constatator care a afirmat ca a afisat PV in avizier, in conditiile in care contravenientul locuieste la casa). As vrea sa stiu daca cineva a mai intalnit asa ceva, sau daca cunoasteti anumite norme in plus care reglementeaza comunicarea prin afisare. Momentan mi s-a admis proba testimoniala cu martorul asistent la afisare... Multumesc si o zi buna sa aveti!
Buna ziua!
Ma intereseaza sa deschid o agentie de pariuri sportive. Consider ca aceasta activitate se incadreaza la cod caen 9200 - cod interzis de lege, dar care (am inteles ca) poate fi aplicat cu specificatia "cu respectarea prevederilor legislatiei in vigoare". Ma intereseaza daca cineva a mai constituit un astfel de SRL, daca mai trebuie respectate alte cerinte fata de ONRC (de ex., cod unic de activitate sau alte declaratii si acte suplimentare pentru inmatriculare si autorizarea SRL) si/sau alte autorizari si inregistrari necesare ulterior infiintarii societatii (si eventual la ce organisme/autoritati, taxe suplimentare etc. - banuiesc ca la AFP se face o declaratie speciala).
Mentionez ca din ce am inteles societatea va activa avand un contract sau chiar un contract de franciza cu o societate cu acelasi obiect de activitate dintr-o alta tara.
Va multumesc.
Da, asa este, tocmai de aceea vreau sa ma documentez inainte, eu nu am prea multa practica. De asta as vrea sa stiu daca ati intalnit situatii in practica si ce solutie a dat instanta si cam cum as putea contracara varianta de "bun propriu" care cu siguranta va fi sustinuta de adversar. Va multumesc! :D