avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Activitate smn_goga

Activitate smn_goga

Buna ziua ,
am cerut trecerea in proprietate a terenului , curte si gradina,conf. legii 87/2020. Casa si terenul au fost cumparate in 1997, terenul fiind proprietatea statului roman "'si va urma prevederile legii 18/1991'' scrie in contractul de vanzare- cumparare. Am primit ieri raspunsul : se invalideaza propunerea pentru stabilirea dreptului de proprietate. Acum eu nu prea am inteles de ce , si as avea de ajutor sa ma lamureasca cineva . Oare mai exista vreo sansa? Vreau sa stiu daca are rost sa fac contestatie (plangere la judecatorie in termen de 30 zile). Multumesc pentru eventualele raspunsuri.
Cornel Vasile mulțumesc frumos pentru răspuns. Nu eram sigura având în vedere faptul că fetița se află în plasament de la vârsta de 3 luni. Momentan are 1 an și 5 luni.
Buna seara ! Sunt asistent maternal si intentionez sa adopt un copil pe care il am in plasament. Sotul meu este angajat. Poate beneficia de concediu de acomodare ? Multumesc anticipat pentru raspunsuri
Revin cu completari. Azi am fost la Primarie cu contractele de inchiriere pe teren si ni s-a facut o decizie de impunere . Ne cer taxa pe teren retroactiv din 2014, plus penalitati , in total aprox 1500 lei. Sa lesin nu alta. E posibil asa ceva sa platesc penalitati pentru o taxa inexistenta pe numele meu pana azi ? De ce nu m-au chemat acum 5 ani sa imi faca decizia de impunere si plateam la timp. Sunt cu platile la zi si daca mi se cerea, plateam la timp, dar nu mi s-a cerut. Astept raspuns.
Buna ziua,
imobilul proprietate personala este construit pe terenul statului . Mai clar, casa este a noastra , terenul (de sub casa, garaj, curte si gradina) este al statului. Am incheiat contracte de inchiriere pe aceste suprafete de teren care le-am reinoit la fiecare 5 ani, ultima data anul acesta cu o marire semnificativa a chiriei. Azi am primit o scrisoare de la primarie cum ca: ,,conform art. 463, alin(2) din Legea nr. 227/2015, pt. terenurile proprietate publica sau privata a statului ori a unitatilor administrativ -teritoriale , concesionate , inchiriate... etc...se stabileste taxa pe teren'' ( un fel de impozit). Va rog sa ma lamuriti daca este legal sau nu si ce alte optiuni as avea .
Va multumesc anticipat.
Buna ziua,
poate cineva sa fie in acelasi timp si angajat si asistent personal al unei persoane cu handicap ? Eu sunt angajata si vreau sa stiu daca pe langa serviciul actual pot fi si asistent personal pentru mama mea, avand in vedere ca asistentul personal va fi angajat al primariei de domiciliu. Va multumesc anticipat.
Discuție casa ipotecata
Buna seara . Am si eu o nedumerire . Exista situatia urmatoare . Sotul si sotia ( care au 2 copii) au o casa ipotecata . Citez: drept dde ipoteca de rang I pentru suma de 10.000 eur conform contractului de garantie imobiliara nr. din data de..2011. Acest contract s-a incheiat de catre parinti la indemnul unuia din copii . Intre timp sotul decedeaza , ramanand sotia si copiii . Acum unul dintre copii spune ca vrea sa-si treaca proprietatea pe numele sau (cu acordul fratelui ) si eventual sa o vanda . Este posibil ? Cum poate sa se protejeze fratele care nu a stiut de contract pana anul trecut si care vrea sa renunte la partea lui , asfel incat sa nu plateasca pentru niste bani de care nu a beneficiat . Am inteles ca daca se face succesiunea , amandoi ar mosteni datoria . As avea nevoie de unraspuns cat mai repede . Ce e de facut ???
Răspuns la discuția Plata despagubiri
Multumesc pentru raspuns !
Buna ziua ,
niste rude ale mele trebuie sa plateasca despagubiri catre A.P.I.A. Este vorba de o suma mare . Intrebarea mea este urmatoarea : cat timp au la dispozitie sa plateasca aceasta despagubire ? Intreb deoarece s-a instituit si sechestru pe proprietatea persoanelor in cauza .
"În baza art. 19 C.pr.pen., rap la art. 1531 şi urm. Cod civil obligă inculpaţii în solidar să plătească părţii civile Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură suma de 237.176, 53 lei despăgubiri civile, la care se adaugă dobânzile şi penalităţile aferente de la data efectuării plăţilor. Menţine sechestrul asigurător instituit prin Ordonanţa DNA din 28.03.2011 asupra casei şi dependinţelor proprietatea inculpaţilor, "