avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Activitate tasya

Activitate tasya

Bună ziua. Am următoarea speta : eu stau cu chirie în Brașov și am un Pfa cu sediul în București. As dori sa deschid punct de lucru în Brașov, la adresa unde am închiriat. Ce trebuie sa închei cu proprietarul pentru a-mi putea deduce chiria și celelalte cheltuieli? Și as vrea sa știu proprietarul plătește impozit suplimentar către stat dacă schimb contractul de închiriere actual care e încheiat pe persoana fizica cu unul încheiat pe pfa? Sau trebuie sa plătesc eu ca Pfa impozitul anual aferent imobilului? (nu impozitul din chirii). Mulțumesc
Bună ziua. Sunt angajata de o luna la o întreprindere individuala și trebuie să lucrez 2 week-end-uri pe luna. Patronul a zis ca imi plătește dublu acele ore. La lichidare însă am constatat ca nu mi le-a plătit și când am întrebat mi-a spus ca acele 2 week-end-uri lucrate sunt incluse în salariul net lunar. Vreau sa știu cum este corect cf legii, sa fie plătite acele ore? Practic salariul meu net este pt 160 / 168 ore pe luna, dar eu lucrez cu 20 ore în plus pe luna. Mulțumesc anticipat.
Buna ziua. Mama are o masina data cu contract de comodat spre folosinta. ITP a expirat in feb 2018. Cel care o foloseste vrea sa ii faca itp acum, caci a uitat. Cf legii masina va fi radiata din circulatie. Intrebarea este daca mama va fi instiintata de catre politie de radierea masinii. Sau cum afla ca masina a fost sau nu radiata? Amenda pt itp expirat vine pe ROL?
Multumesc.
Buna seara. Mi-am dat demisia cf art.55 lit b din Legea 53/2003 in 15.03.2018 solicitand incetarea relatiilor contractuale cu acordul partilor incepand cu data de 19.03.2018, ulterior cu 30.03.2018. Angajatorul a refuzat, retinandu-ma in cele 20 de zile lucratoare de preaviz, pana in 16 apr 2018. Ce pot face in acest caz? Pot inceta relatia contractuala inainte de cele 20 de zile de preaviz fara sa am probleme gen desfacerea CIM pe probleme indisciplinare? Multumesc.
Buna ziua. Mama mea se confrunta cu urmatoarea situatie: a instrainat prin contract de comodat facut de mana {cu 2 martori} autoturismul Dacia care este pe numele sotului ei, actualmente decedat, unui vecin de bloc. Acesta a utilizat masina timp de 3 ani si a hotarat sa o vanda cu 1000 lei pentru a-si recupera banii pe care i-a bagat in piese de-alungul anilor. Cel care a cumparat masina de la vecin a dus-o la fiare vechi. De aici masina a fost din nou vanduta cu 500 lei unui alt cetatean care nu mai raspunde la telefon si nici nu doreste sa inapoieze masina. Masina circula fara rovinieta si fara asigurare, Ultima data era in Pitesti. La politie nu vor sa primeasca cererea de furt si mama a fost indrumata catre judecatorie sa deschida dosar penal impotriva vecinului care a instrainat masina. Abia pe urma cica o sa poata politia sa o dea in urmarire.
Doresc sa stiu care este varianta prin care mama isi poate recupera masina in situatia data si ce sa faca ea pentru ca politia sa inregistreze furtul autoturismului? Multumesc.
Răspuns la discuția Poprire ANAF
Multumesc. Dar procesul verbal cu bunurile car imi apartin cum trebuie sa il intocmesc? Eu am martori care m-au ajutat la mutare. Fac lista cu bunurile mele si pun sa semneze martorii? Caci proprietarul , asa cum am mentionat, este in Anglia. Vine doar de sarbatori in tara. Il pot ruga sa semneze si el acest proces verbal, daca o sa vrea?
Si inca o intrebare: daca el nu achita suma datorata catre ANAF, caci nu mai ruleaza sume prin contul bancar, se poate ajunge la executare silita imobiliara? In cat timp de regula , s-ar putea produce acest lucru? Este cazul sa caut rapid o alta locatie in care sa ma mut?
Discuție Poprire ANAF
Buna ziua. De 3 ani stau cu chirie intr-un apartament de 3 camere dar in acest apartament am bunurile mele personale (mobila, electrocasnice, haine). De curand, proprietarul apartamentului ne-a anuntat ca fiscul i-a blocat contul bancar si sa nu ii mai viram chiria in cont. |El lucreaza de ani buni in Anglia. Saptamana trecuta a venit politia la usa si s-a interesat de cand este plecat, daca este proprietarul apartamentului si de cand stam in chirie. Doresc sa stiu daca exista posibilitatea ca ANAF sa instituie poprire pe apartament sau titlu executoriu pentru recuperarea datoriilor fiscale pe care proprietarul le are catre stat. De asemenea, in aceasta situatie, ce se intampla cu bunurile care imi apartin? Intra si ele sub incidenta popririi avand in vedere ca se afla in apartament? Ce ar trebui sa fac ? Multumesc.
Este unicul meu fiu si vreau ca apartamentul sa fie pe numele lui caci nu stiu daca prin casatoria mea, sotul meu are dreptul la apartament. Apartamentul a fost achizitionat inainte de casatorie si este pe numele meu de fata, nume pe care il poarta si fiul meu.
Buna ziua. Detin un apartament, pe numele de dinainte de casatorie, care are clauza viagera pentru parintii mei. Unul a decedat, mai o am doar pe mama. De comun acord cu ea, doresc sa trec apartamentul pe numele fiului meu care are 19 ani. Prin ce modalitate pot face acest lucru? As vrea sa fac un contract cu titlu gratuit, sau ceva prin care sa nu platesc bani. Decat eventualele taxe notariale pentru intocmirea actelor.
Multumesc
Buna ziua. Ma confrunt cu urmatoarea situatie. Fiul meu a implinit 18 ani dar este inca elev in cls a XII-a. Pana in iulie (cand a implinit 18 ani) a primit alocatia de stat de la serv de asistenta din Bucuresti, caci acolo s-a nascut si a locuit pana acum 5 ani. Ulterior vanzarii apartamentului, domiciliul s-a schimbat in Petrosani, jud. Hunedoara. Insa, de 5 ani (odata cu vanzarea imobilului din Bucuresti), noi locuim cu viza de resedinta anual reinnoita in Brasov. Baiatul urmeaza cursurile unui liceu din Brasov.
Stiu ca pe baza de cerere, alocatia se va relua la plata pana la terminarea studiilor.
Intrebarea cheie este: cui ma adresez pentru reluarea platii alocatiei? Unde trebuie sa merg sa depun cerere? La Brasov - unde am viza de resedinta si unde stam de 5 ani, la Petrosani - unde este adresa in buletin dar nu locuim acolo sau la Bucuresti - unde am fost luata initial in evidenta cu plata alocatiei dar nu mai am locatie?
Multumesc.