avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Activitate diagra

Activitate diagra

In urma cu 8 ani am cumparat o casa cu gradina si descrierea suna asa:" casa, anexe gospodaresti, curte si gradina cu suprafata de 360mp., conform CF, iar in realitate cu suprafata de aprox. 1400 mp., cu precizarea ca am dobandit in intregime constructiile prin mostenire..., iar cu privire la teren, din care 250mp. este inscris in CF in proprietate de stat, am facut cerere de atribuire si reconstituire a dreptului de proprietate, pretul vanzarii incluzand si terenul, subsemnatii obligandu-ne sa incheiem cu cumparatorii act autentic de transfer al dreptului de proprietate la data cand autoritatile competente ne vor elibera actele prin care vom dobandi proprietatea terenului mai sus mentionat." Titlurile de proprietate s-au dat in acelasi an in care am cumparat, dar nici pana acum vanzatorii nu au facut transferul. Am discutat si refuza, spunand sa chemam noi topograful si sa facem pe cheltuiala noastra. Va rog sa imi spuneti ce pot sa fac? Daca eu vreau maine sa vand sau sa donez copiilor nu pot.
Discuție uzufruct viager
se poate face uzufruct viager pe 4/6 din apartament fara a cere acceptul celorlalti proprietari?
Discuție donatie imobil
Ce taxe presupune donatia unui imobil? Multumesc
Răspuns la discuția drept succesoral
In momentul incheierii casatoriei, sotul are copii, sotia, nu. Traiesc imreuna 48 de ani. Dupa decesul sotului se face succesiunea. Dupa decesul sotiei cine vine la masa succesorala daca nu are descendenti? Multumesc!
Este valabil actul incheiat fara asa ceva?
Este legal ca o persoana varstnica (83 ani) sa incheie un act juridic, respectiv contract de intretinere fara asistenta din partea autoritatii tutelare? Multumesc!
Ce relevanta ar putea avea viciile de procedura in cazul unui contract de intretinere, dupa decesul beneficiarului de intretinere.? Multumesc!
Care este deosebirea intre o donatie cu uzufruct viager si un contract de intretinere cu uzufruct viager? Multumesc!
Copiii sotului din alta casatorie, au drept succesoral, dupa decesul sotiei supravietuitoare? Au fost casatoriti 48 de ani. Multumesc!
Detin 1/6 cota parte dintr-un apartament. 1/6 detine varul meu. Pe 4/6 s-a facut donatie cu intretinere si uzufruct viager pentru donator, fara sa ni se ceara acordul. Eu si varul meu nu avem acces in apartament si aceasta situatie dureaza de 17 ani. Contractul de donatie este facut de 8 ani. Cum se poate solicita plata lipsei de folosinta, donatarului sau donatorului, daca donatorul (cu drept de uzufruct viager) nu mai traieste si cat ar costa aceasta actiune. Cum putem iesi din indiviziune? Taxa de timbru este 10% din ce? Din valoarea pe care o cerem? Pretul pietei(agentii imobiliare) se ia in calcul pentru pretul total al apartamentului sau trebuie neaparat expertiza? Cam cat ar costa o expertiza?