Va rog sa-mi spuneti daca un contract de furnizare a unui numar de 30 de calculatoare, in care furnizorul are obligatia de a furniza produsele pana in data de 21.12.2012 iar beneficiarul are obligatia de a plati produsele pana in data de 28.12.2012, este un contract cu executare dintr-o data sau un contract cu executare succesiva? Am vazut ca in contracte de acest tip sunt inserate clauze de reziliere, nu de rezolutiune, ceea ce ar presupune faptul ca aceste contract de genul celui mentionat anterior sunt considerate ca fiind contract cu executare succesiva, nu cu executare dintr-o data. Asa este?
Daca o societate comerciala contesta in contencios administrativ niste masuri dispuse de o institutie publica dar in acelasi timp trimite o adresa la respectiva institutie, prin care mentioneaza ca a indeplinit masurile in cauza, ce fel de exceptie poate sa invoce in intampinare respectiva institutie publica? Exista un text legal in acest sens? Va multumesc.
Daca se inregistreaza de 2 ori este vreo problema? Mentionez ca si recursul trimis prin fax si cel trimis prin posta sunt in termenul de 15 zile. Multumesc!
Am facut un recurs la o sentinta prin care am contestat o amenda contraventionala. Ca sa fiu sigur ca va ajunge la instanta, am comunicat recursul la instanta prin fax si prin posta, in aceeasi zi. Exista vreun text legal care imi interzice ca sa comunic un recurs la instanta concomitent, atat prin fax cat si prin posta? Eu nu am gasit un astfel de text. Va multumesc!
Va rog sa-mi spuneti daca in cazul functionarilor publici de executie care in anul 2010 au fost avansati în gradaţia corespunzătoare tranşei de vechime în muncă, sunt majorate cu procentul stabilit la art. 10, alin. 5 din Legea nr. 284/2010 (privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice) şi drepturile incluse în salariul de bază conform prevederilor art. 14 din Legea nr. 285/2010 sau drepturile incluse în salariul de bază conform prevederilor art. 14 din Legea nr. 285/2010 nu se majorează la avansarea personalului încadrat pe funcţii de execuţie în gradaţia corespunzătoare tranşei de vechime în muncă, cu procentul stabilit la art. 10, alin. 5 din Legea nr. 284/2010?
Exista vreun text legal care sa stabileasca expres aceasta situatie pentru anul 2010? Va multumesc.
Dar atunci nu este o problema pentru ca nu este continuitate? Mai precis promovarea temporara a durat pana sambata iar functionarul revine pe functia de executie luni iar ziua de duminica ramane practic "in aer"?
Un functionar public a fost promovat temporar intr-o functie publica de conducere, pentru 6 luni. Cele 6 luni au trecut si functionarul va reveni pe functia publica de executie. Problema este ca data la care a incetat promovarea, cade intr-o zi de sambata. Acum, intrebarea la care va rog sa-mi raspundeti este urmatoarea: incepand cu ce data revine pe functia publica de executie, incepand cu ziua de duminica (ziua urmatoare celei la care a incetat promovarea temporara) sau incepand cu ziua de luni (prima zi lucratoare)? Va multumesc!
O institutie publica la nivel de judet s-a reorganizat, in sensul ca potrivit noii organigrame aprobate de ordonatorul secundar de credite/organul de specialitate al administratiei publice centrale in subordinea caruia se afla institutia publica judeteana , s-a desfiintat un serviciu si s-a transformat in compartiment. Seful de serviciu al serviciului desfiintat va trebui numit de institutia publica intr-o functie publica de executie din cadrul compartimentului nou creat prin desfiintarea serviciului. Care este temeiul de drept pe care trebuie sa-l prevada institutia publica in cuprinsul deciziei de numire? Este oare art. 100, alin. 1 litera d) din Legea 188/1999?
Prevederile art. 107, alin. 1 litera c) din Legea 188/1999 sunt aplicabile in acest caz, avand in vedere ca organigrama transformata de organul de specialitate al administratiei publice centrale in subordinea caruia se afla institutia publica judeteana la care s-a efectuat reorganizarea a transmis pur si simplu organigrama modificata (serviciul fiind inlocuit cu compartimentul)? Va multumesc!
Va rog sa-mi spuneti daca o persoana juridica poate sa ceara repararea prejudiciilor morale de la o institutie publica, care i-a lezat imaginea?Care este textul legal pe care s-ar putea baza in cererea sa? Va multumesc.
Din acest text nu rezulta daca introducerea actiunii de suspendare suspenda automat actul administrativ, inainte ca instanta sa se fi pronuntat efectiv asupra cererii de suspendare. Nu exista un alt text legal care sa lamureasca acest aspect? Va multumesc!