avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi
Forum Activitate alin2106

Activitate alin2106

Răspuns la discuția Martor P-V
Contravenientul este o persoana juridica (societatea de transport). Soferul este prepusul. Pt ca nu este reprezentantul legal al societatii in momentul incheirii p-v-ului, la trecut ca martor pe soferul respectiv. Poate fi vorba de nulitatea p-v?
Discuție Martor P-V
O societate de transport este amendata pt incalcarea unor norme.S-au aplicat 3 contraventii din care 2 pentru ca soferul nu a respectat timpul de odihna si timpul de condus. S-a ajuns la o amenda totala de 22000 lei. S-a incheiat p-v, in descrierea faptei a fost precizat cine este conducator auto. La final, agentul constatator l-a pus ca martor pe conducatorul auto.
Este lovit de nulitate procesul-verbal? Pe ce reglementari legale as putea ataca procesul, in afara de OG 2/2001.
Discuție Tardiv sau nu?
Am primit un p-v pe 6 iunie. Am avut termen 15 zile pt contestatie. Am depus-o pe 25 iunie. E tardiv sau nu? De ce?
Daca pe un proces verbal de contraventie sunt facute modificari, de ex la localitate este scrisa initial una, se taie si se scrie alta, atrage nulitatea? Sub incidenta carei legi intra?
Răspuns la discuția Taxa timbu de mediu vs. SRPCIV
Si este ceva tipizat, in afara de cerere trebuie sa mai depun alte acte?
Poti da in judecata SRPCIV-ul pt a-i obliga sa inmatriculeze masina fara sa platesti taxa de mediu? Pana la solutionarea cauzei cum se poate face sa circuli cu mai mult de 3 nr. rosii?
La un control efectuat intr-un autocar, s-a constatat ca soferul nu a eliberat bilete de calatorie la 12 calatori (80 lei=1 bilet). S-a notat in foia de parcurs, dar aceasta a disparut. Controlorii au intocmit un referat prin care detaliaza situatia. Soferul nu recunoaste, sustine ca ar fi fost cu 50% reducere.
Care este cea mai sigura metoda pt a desface CIM la sofer, sa nu existe repercursiuni?
Poate fi intocmita plangere penale pt furt pe numele soferului?
La o societate pe actiuni a fost ales Consiliul de Administratie format din 2 administratori si un presedinte pe o perioada de 4 ani. Aceasta perioada a trecut, iar la ultima adunare generala a actionarilor nu s-a ales alt consiliu(s-a omis faptul ca au trecut 4 ani). S-a realizat acest lucru cam la un 1an dupa expirarea mandatelor. In toata aceasta perioada, presedintele si-a indeplinit sarcinilar cu buna-credinta, cum ar fi fost cu mandatul in termen.
Ce se intampla cu toate actele societatii incheiate dupa ce a expirat mandatul?
Opozabilitatea fata de terti?
Nimeni nu contesta calitatea de presedinte al CA.(este actionar majoritar)
Pana la un nou mandat cine reprezinta societatea?
Răspuns la discuția Veteran de razboi
Am citit art. din Codul fiscal, este scutit de impozit dar de taxa de prima inmatriculare?
Bunicul meu este veteran de razboi, iar din cate stiu are anumite facilitati. Am auzit ca ar fi scutit de taxa de prima inmatriculare la o masina. Am cautat, am citit lg. 6/2012, dar nu am gasit nici o reglementare expresa.
Ma poate ajuta cineva cu detalii, stii cineva?
Exista vreo posibilitate de a scapa de taxa de prima inmatriculare?